7X TIPS VOOR EEN ACTIEVE VAKANTIE MET KIDS IN STUBAITAL OOSTENRIJK

Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 2. Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 1 Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 4. Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 3 Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 1.7 Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 15 Stubaital Oostenrijk CITYMOM.nl 16

Bergen, gletsjers, rodelen, klimmen, Wienerschnitzel, koeien met bellen, chocolade, dat is Oostenrijk! Een ideaal vakantieland voor gezinnen die een actieve vakantie willen. Gastblogger Jessica ontdekten het Stubaital in Tirol afgelopen zomer. Benieuwd naar haar vakantie? Lees dan deze zeven tips. 

1. Wandelen in Stubaital

Vergeet je bergschoenen niet, want wandelen is echt een must. Er zijn te veel wandelingen om uit te kiezen. Voor gezinnen zijn er speciale themawandelingen (zelfs met kinderwagen goed te doen).

Net nieuwe themaroutes zijn de Scheibenbahn, Boomhutte en Erlebnispad bij het middelstation Schlick2000 in Fulpmes. Dus ga met de gondelbaan omhoog en kies uit een van de routes met leuke kidsactiviteiten onderweg.

Blauwe routes zijn heel goed te doen met kleintjes. Vinden de kids het wandelen leuk, gaat het ze goed af, neem dan voor wat meer uitdaging een rode route.

2. Watervallen en kloven 

Bij zomers weer is het heerlijk om langs watervallen of in een kloof te wandelen. Wij liepen bij Neustift de Wildewasserweg, een wandeling langs de rivier met vele stroomversnellingen en met als eindpunt de 180 meter hoge Grawawasserval.

Onderweg maak je kennis met het steentjes stapelen. Overal waar lossen keien liggen, stapelen wandelaars stenen van groot naar klein op elkaar. En echt iedereen die je ziet gaat die uitdaging aan.

Heb je geen last van hoogstevrees, loop dan door de Wolfsklamm in het dorpje Stans. Een heel smal pad tegen de rotsen. Een korte wandeling dat wel, maar met mooie watervallen, regenbogen en een stuwmeer. Je loopt echt vlak naast het water, waar je door het harde gekletter elkaar alleen nog door hard gillen verstaat.

3. Rodelbaan

In het dorpje Mieders gingen we met de Serlesbahn gondel naar boven. De kids liepen meteen naar de waterspeelplaats die naast de gondelbaan ligt. Met sluizen en dammetjes een waterval maken, met een vlot over het meer en natuurlijk ter verkoeling in het water.

De rodelbaan moet je echt doen! Een voor één stapten we in ons rodelbakje om met 42 km/uur de 2,8 kilometer lange baan met 40 bochten naar beneden te rodelen. Dat was echt gaaf!

4. Klimmen

De kids kunnen lekker klimmen en klauteren op alle rotsblokken tijdens een wandeling. Maar echt klimmen is natuurlijk veel avontuurlijker. In het Avonturenpark in Fulpmes kan je hoog tussen de bomen klimmen en roetsen van de tokkelbanen.

Mijn stoere meiden durfden op alle routes (in tegenstelling tot mij). Ook leuk was de klimhal in Innsbruck, de grootste klimhal van Europa met buitenklim- en boulderwanden. Vonden mijn kids en man geweldig nu die elke week in Tilburg in de klimhal te vinden zijn.

LEES OOK: TIPS VOOR EEN ZOMERVAKANTIE MET DE FAMILIE IN ZELL AM SEE, OOSTENRIJK

5. Swarovski Kristalwelten

De Kristalwelten in Wattens zijn echt mooi om te zien. Heel veel glinsterende kristallen die overal in of op verwerkt zijn: muren, jurken, dieren, noem het maar en het is er in kristaluitvoering. Maar je kan ook in een megakristal, een doolhof en een klimtoren.

Boven de vijver met lotusbloemen hangen kristallen wolken die schitteren in de zon. Zelfs als je niks met Swarovski hebt, toch een aanrader. Ga er in de ochtend heen, dan kan je op de terugweg in Hall stoppen.

Lunch in Hall super lekker Italiaans bij Café Central of wafels bij Morgenbrot. Die pasta’s en salades van Café Central, echt te lekker! Wij hebben er dan ook meerdere keren gegeten, onthouden dus!

6. Stubay

Afkoelen in het zwembad was echt nodig. We hadden namelijk 5 dagen tropische temperaturen! Dus dat was in de ochtend vroeg op pad, zodat we na de lunch in het zwembad konden plonzen.

Bij ons in het dorp, Telfes, zat Stubay. Een groot zwembadcomplex met verschillende binnen- en buitenbaden, bubbelbad, stroomversnelling, glijbanen en bandenglijbanen. Was erg fijn met die zomerse temperaturen, maar natuurlijk ook ideaal bij slecht weer.

7. Zomerkaart

Als laatste nog een praktische tip. Bijna alle dorpen hebben een zomerkaart voor toeristen. Wij kregen de StubaiSuperCard bij boeking van ons appartement. Met deze kaart was gebruik van de Stubaitalbahn, alle bussen en gondelbanen gratis.

Erg handig nu wij met het vliegtuig naar Oostenrijk gingen en verder afhankelijk waren van het openbaar vervoer! Ook hadden we gratis toegang tot alle zwembaden en de rodelbaan. Ideaal dus voor gezinnen.

Onze eerste kennismaking met Oostenrijk was echt super. Dus daar gaan wij zeker nog een keer naar toe. Weer in de zomer of toch een keer in de winter?

LEES OOK VAN JESSICA: Luxe weekend genieten aan de Zeeuwse kust met kinderen 

BLOG BY JESSICA LAURET   @vankaat

Mijn naam is Jessica, moeder van Julie (10) en Evie (8), getrouwd met Martijn. Een echt Zeeuws meisje, maar voor mijn studie verhuisd naar Tilburg. Leuke stad waar we nog steeds wonen (ondanks het gemis van strand en bolussen). Met twee nieuwsgierige, creatieve en sportieve kids zit ik nooit stil. Kids die met hun vrienden en vriendinnen ook regelmatig nieuwe kinderfeestjes uit proberen. Ik ben namelijk eigenaar van de kinderfeestjes webshop www.vanKaat.nl. Superleuk om kids en ouders blij te maken met een thuisfeestje! Elke dag is het dus feest voor mij!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.