NAAR DE BELGISCHE ARDENNEN; LEUKE PLEKKEN MET KIDS

Belgische Ardennen met kinderen | CITYMOM.nl 1Belgische Ardennen met kinderen | CITYMOM.nl 1Belgische Ardennen met kinderen | CITYMOM.nl 1

Ik was wel toe aan een weekendje eruit en liet de kids meedenken over een bestemming. Naar de Belgische Ardennen werd de keuze voor ons weekendje weg! Vakantiepark Domaine Long Pré

Voor ons was het zo’n 2.5 uur rijden naar Stavelot, waar ons appartement was. Aan het einde van de rit leek het net alsof we in Oostenrijk reden, wat een mooie bergachtig landschap.

Ons appartement op het vakantiepark Domaine Long Pré is een aanrader. Centraal gelegen in de Belgische Ardennen en direct in de mooie natuur. We stapten ons huisje uit en konden in het bos wandelen, heerlijk!

De omgeving

Wij bezochten onder andere Stavelot, Malmedy, Robertville, Reinhardstein, Spa en Coo (Plopsa Coo). Deze bezienswaardigheden zijn allemaal binnen een half uur vanaf het appartement te vinden.

LEES OOK: 10X KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN OM TE OVERNACHTEN IN EUROPA

Stavelot

Aan de rand van het vakantiepark waar wij verbleven was een riviertje te vinden, waar het water naar beneden kabbelde. We wandelden een stukje in het bos, de kids ‘visten’ met stokken en gooiden steentjes in het water.

Wat een rustgevende omgeving, we waren er haast helemaal alleen. Het enige wat we hoorden was kletterend water, vogeltjes en oh ja.. onze peuterpuber met zijn bui!Malmedy

Op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Stavelot vind je het knusse stadje Malmedy. Malmedy ligt tussen de heuvels en de rit erheen is dan ook mooi.

We wandelen rond en eten een ijsje op het terras. We bekijken de kathedraal en de kinderen spelen en rennen op het plein naast de kathedraal.Robertville & Kasteel Reinhardstein

De rit naar Robertville is prachtig. We steken een brug over en hebben uitzicht over de rivier en de heuvels. Vlakbij Robertville is het kasteel Reinhardstein.

Bij het kasteel kun je wandelen in de natuur en het kasteel bekijken. Helaas kun je het kasteel niet zomaar in. Wel als je deelneemt aan een rondleiding, maar daar hadden wij niet zo’n trek in.

Spa

Op de route bezochten wij het bekende Spa. Spa staat bekend om zijn autoracen. We zien dat je prima kunt crossen in de haarspeltbochten! Je kunt er ook naar het museum van het circuit.

LEES IN DEZE BLOG MEER ARDENNE TIPS: DIT ZIJN LEUKE PLEKKEN OM HEEN TE GAAN IN DE ARDENNEN MET KINDEREN

Coo

Eén van de hoogtepunten van ons weekendje Belgische Ardennen was het bezoek aan Coo. In Coo zijn mooie watervallen te vinden. Bizar dat de natuur dichtbij Nederland zo anders is. Je kunt ook bij de watervallen een kano-tocht maken (wil ik graag doen als onze kids wat ouder zijn).

Plopsa Coo

Plopsa Coo

Een hele leuke manier om de watervallen in Coo goed te bekijken is vanaf Plopsa Coo. Voor kids niet bepaald een straf om daarna met Bumba te knuffelen of in de achtbaan te gaan. Het Plopsa Coo park is bekend om zijn Studio100 figuren en heeft zo’n 20 leuke attracties.

Hoewel wij het park ietsje vonden tegenvallen in vergelijking met de andere Plopsa parken, hebben we een hele fijne dag gehad. 
In het park kun je met een zetellift over de rivier heen ‘zweven’ en heb je een uitzicht over de watervallen en de heuvels in de Belgische Ardennen. Ook de Dino-splash (waterglijbaan) was een groot succes!

LEES OOK VAN ILSE:

BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.