REISDAGBOEK KOS, GRIEKENLAND, DEEL I

CITYMOM.nl 1 CITYMOM.nl 4 CITYMOM.nl 6 CITYMOM.nl 7CITYMOM.nl 32CITYMOM.nl 34 CITYMOM.nl 23 CITYMOM.nl 24CITYMOM.nl 40 CITYMOM.nl 44 CITYMOM.nl 41 CITYMOM.nl 37
Zondag

Om 04.00 gaat de wekker. Oef dat is vroeg, maar al snel verdwijnt de moeheid door de adrenaline; we gaan met vakantie! Hier heb ik erg naar uitgekeken! Twee uur later vliegen we (ik, mijn vriend Friedus en onze dochter Bobbi van 2,5 jaar) in de lucht op weg naar Griekenland. En nog een paar uur later zetten we voet aan Griekse bodem.

Met onze huurauto rijden we naar ons “Time To Smile” Hotel ‘Artemis’ in Kos-stad. Het gaat zo snel allemaal. Voor we het weten zitten we aan onze lunch aan de rand van het zwembad en proosten we ‘op een week Griekse zon’! Na de lunch is het tijd voor Bobbi haar middagslaapje.

We gaan naar onze hotelkamer en zijn echt blij verrast hoe groot die is! Een heel groot woongedeelte, met bank, tv, eettafel, Nespresso apparaat, kinderstoel en keukentje met ijskast en twee elektrische kookplaten. Ook de badkamer is super groot met een grote inloop douche met regendouche (nice!). De slaapkamer is apart met een heel groot bed en een babybedje voor Bobbi. En hieraan vast een groot balkon.

Toch wel moe van het vroege opstaan doen we lekker een siësta mee met Bobbi. Drie uur later worden we wakker! Oeps. Maar goed we zijn hier ook lekker om uit te rusten en wat slaap in te halen. We zijn wel benieuwd naar het strand. Het hotel zit aan het strand en heeft een gedeelte met ligbedden en een bar. Omdat het zondag is zit het daar ook helemaal vol met locals. Gezellig! Gelukkig gaan er net twee mensen weg en hebben we twee bedjes aan de rand van de zee.

Lekker muziekje op de achtergrond, drankje en zon erbij. Heerlijk, hier waren we echt zo aan toe na de winter. Zo fijn om lekker over zee te turen, beetje lezen en kletsen en Bobbi die in het zand speelt. De temperatuur is 25 graden, heel fijn! Voor we het weten is het al etenstijd. Ik bestel een Griekse salade die echt heel erg lekker is. Eten met onze voeten in het zand en ondergaande zon, wat een goed begin van de vakantie!

Maandag

Ik word wakker na heerlijk het ‘klokje rond’ te hebben geslapen! Dat is lang geleden. Ik schuif de gordijnen opzij en de zon schijnt al op ons balkon. Dat is fijn wakker worden. Beneden staat het ontbijt op ons te wachten en de gebakken eitjes gaan er goed in. Ontbijten in de zon aan de rand van het zwembad, daar kan ik wel aan wennen!

Omdat het de eerste echte dag is van de vakantie en we nog wel wat zon en rust kunnen gebruiken besluiten we lekker een dagje aan het zwembad te liggen. Er is een babybadje in de vorm van Mickey Mouse en Bobbi vind dit een groot feest. De hele dag heeft zij zich in het Mickey Mouse bad vermaakt, en is er alleen uit geweest om te lunchen en een middag dutje te doen. Je kan mij niet blijer maken met heerlijk tijdschriften te lezen in de zon en af en toe een plons nemen in het zwembad. Ik dacht dat het de hele week 25 graden zou worden maar het blijkt vandaag al 28 te zijn.

We lunchen bij de bar waar s’morgens ook het ontbijt is en die aan het zwembad grenst. De barman is super vriendelijk en perst lekkere verse jus voor ons. Bobbi slaapt na de lunch en doordat er wifi door het hele hotel is kunnen wij onze babyphone app aanzetten en bij het zwembad van de rust en de zon genieten terwijl zij op de hotelkamer lekker slaapt.

Na haar middagslaapje brengen we nog een paar uur bij het zwembad door. Ik vraag aan de Griekse meisjes van de receptie waar we lekker lokaal kunnen eten en beide raden ze restaurant Arab aan, 6 minuten rijden van het hotel en een van de oudste restaurants van het eiland. Het ligt aan een gezellig pleintje, waar ook andere restaurantjes aan grenzen en waar veel locals komen, altijd een goed teken! De eigenaar is super vriendelijk en het eten (Grieks) gaat er goed in. Hier wil ik nog wel een keer terug…

LEES OOK: Reisdagboek Kos, Griekenland, deel II

 

2 Reacties

 1. Malou

  Net het hele reisverslag gelezen; wat een heerlijk verslag! Ik krijg meteen zin om er ook naar toe te gaan. En wat een prachtige foto’s!

  Antwoord
  • BettinaNeseker

   Dank je wel! Wat lief!!!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.