TIPS CITYTRIP MAKEN MET JE GEZIN IN GELDERLAND

Beetje een gek idee he? Bij het woord citytrip denk ik veelal aan de grote steden, zoals Parijs, London, Barcelona of Wenen. Maar ondertussen zijn de Nederlandse steden ook perfect; Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. 

Met deze blog willen wij eigenlijk ook een andere provincie in de picture zetten, namelijk Gelderland. Waarom nou Gelderland? Gelderland staat vooral bekent als een provincie voor een vakantiehuis op de Veluwe of in de Achterhoek. Maar wist je dat Gelderland dus ook heel veel mooie CITY’S heeft? 

Waarom Gelderland?

Gelderland is ook een ideale plek om je volgende citytrip met de hele familie te plannen. Het heeft prachtige steden, zoals Apeldoorn, Zutphen, Arnhem en Nijmegen. 

Zutphen heeft een historische binnenstad waar het bekendstaat als Hanzestad, Nijmegen een prachtige stad aan de Waal en Arnhem de hoofdstad van de provincie. 

Het zijn niet alleen als shopsteden en cultuur, ook de natuurrijke omgeving is erg in trek. En vooral de combi, CITY, dicht bij de NATUUR! 

LEES: APELDOORN: PERFECTE COMBI VAN STAD & NATUUR VOOR WEEKEND MET GEZIN

Onderneem leuke uitjes op de fiets of ga wandelen en de omgeving te ontdekken. Ga de Veluwe op, loop langs de uiterwaarden van de rivier De Waal in Nijmegen en drink onderweg een lekker kopje koffie of thee met een smakelijk hapje en ga s’avonds lekker uiteten. Gelderland is zoveel meer dan Nederlandse vakantiehuizen provincie!

Citytrip maken in Gelderland

Wat is er te doen in en rondom de Gelderse steden?

In de eerder benoemde steden is van alles te doen. Hieronder beschrijven we per CITY een paar leuke to-do’s op.

Nijmegen 

Dezestaat bekend als oudste stad van Nederland en dat is ook heel goed te zien in de binnenstad waar je nog prachtige monumentale panden tegenkomt. Denk aan het Waaggebouw in het centrum, De Sint Stevenskerk en de bekende Kanunnikenhuisjes. 

Naast historie kan je in Nijmegen ook heerlijk shoppen. In het prachtige oude centrum kun je honderden winkels en boetiekjes in en uitlopen. Liever eventjes de drukte vermijden? Loop dan lekker langs de rivier de Waal. Langs de Waal zijn leuke terrasjes te vinden!

LEES: 11X HOTSPOTS IN NIJMEGEN DIE OOK LEUK VOOR KINDEREN ZIJN!

Arnhem

Arnhem is ook een prachtige stad om te bekijken en te beleven. Lekker winkelen in de binnenstad en het Modekwartier. Een winkelgebied in de wijk Klarendal. waar allerlei boetiekjes, ambachtelijke winkels en modewinkels die in het teken staan van kunst, design, mode en eten. Zeker een aanrader voor iedere shopper. 

Arnhem is omgeven door natuur. Het is omringt door mooie bosgebieden waar je heerlijk wandelen en fietsen kunt. Koop een fiets- of wandelroute om zo de mooiste plekjes tegen te komen. Vergeet aan je bezoek zeker niet een bezoekje aan de Foodhall waar allerlei verschillende keukens hun kwaliteiten te zien.

4X LEUKE UITSTAPJES IN EN IN DE BUURT VAN ARNHEM MET KINDEREN

Zutphen

Dit is een echte Hanzestad en dat merk je! Er is veel te zien en te doen in deze stad. De stad ontdekken doe je met een heerlijke rondvaart door de grachten in en rondom de stad. 

Voor de cultuurliefhebbers zijn er tal van musea met ieder een eigen thema. Maar ook ontspanning is volop aanwezig. Denk aan theater en bioscopen, restaurants en sportbars en tot slot prachtige oude cafeetjes.

Genieten in Gelderland!

Kortom, genoeg redenen om een citytripje te maken in de provincie Gelderland is zeker aan te raden. Kies een mooi hotel in het centrum uit of misschien een vakantiehuisje in de buurt van de stad. Vaak is een vakantiehuisje goedkoper en ook fijner als je met je gezin een weekend weg gaat. 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.