WEEKEND IN DE ZAANSTREEK MET KINDEREN!

De Zaanse Schans | CITYMOM.nl 3 De Zaanse Schans | CITYMOM.nl De Zaanse Schans | CITYMOM.nl 2 De Zaanse Schans | CITYMOM.nl 4 De Zaanse Schans | CITYMOM.nl 5

Niets leukers dan toerist spelen in je eigen land! Ons kikkerlandje heeft een hoop mooie plekjes. Eén van de plekken waar je je gegarandeerd toerist voelt is in de Zaanstreek.

Wij bezochten de Zaanse schans, een onderdeel van de Zaanstreek. Het parkeren is duur, maar daarna is je uitzicht gratis en fantastisch!

HOLLANDSE SPELLETJES

Een oer-Hollands landschap lacht je toe. Vlak na je entree in de Zaanse Schans, liggen er allerlei oudhollandse spelletjes klaar, zoals steltlopen en kegels gooien. Erg leuk voor kinderen om te doen.

MOLENS

Door een polderlandschap, loop je richting de molens. Hoe dichterbij je komt, destemeer je beseft hoe groot zo’n molen eigenlijk is. Voor een kleine vergoeding, kan je verschillende molens van binnen bekijken.

RIVIER DE ZAAN

De molens staan langs de Zaan, een prachtige rivier waar veel bootjes varen. Je kunt zelf ook een rondvaart maken met een rederij.

KLOMPENMUSEUM

Het is ook erg leuk om het klompenmuseum te bezoeken (entree is gratis). Ik heb nooit geweten dat er zoveel soorten klompen zijn. Van oud tot modern, van glitter met hak tot roze met stippeltjes. Je kunt hier ook zien hoe de klompen worden gemaakt.

Uiteraard kan je zoveel klompen of souvenirs die alles met klompen te maken hebben kopen. Heel cliché, maar een foto maken met gigantische klompen hoort er een beetje bij!

KAASBOERDERIJ

Op kaasboerderij, ‘de Catharina Hoeve’, kun je zien hoe kaas gemaakt wordt en natuurlijk een stukje kaas proeven. Ook hier is de entree gratis.

Het leukste van deze kaasboerderij vonden onze kids de prachtige dames en heren in kledendracht. Je krijgt hierdoor het gevoel even terug in de tijd te zijn.

GEITJES AAIEN

Vlakbij de molens lopen geitjes in het weiland. De geitjes zijn mak en hopen wat eten van je te krijgen. Een geitje aaien en wat brood geven, onze kinderen genoten ervan. Soms kan het zo simpel zijn.

Alle bovengenoemde bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. De Zaanse Schans is een prachtig en goedkoop uitje, waarbij je echt het gevoel hebt even terug in de tijd te gaan en waar je kunt genieten van prachtige Hollandse landschappen!

SLAPEN IN DE ZAANSTREEK

Nog een nachtje overnachten in de Zaanstreek? Wilt je dat – leuk voor kinderen – op een sprookjesachtige manier doen? Logeer dan eens in een Hobbitwoning!

Deze woning heeft ronde ramen, ronde deuren en ligt half onder een heuvel. De buitenkant is bekleed met grond en gras. Binnen is het knus en is er aan alles gedacht. Zo is er een kleine badkamer met douche en toilet en een volledig ingerichte keuken.

Het stapelbed in de kinderkamer biedt plaats aan 2 kinderen. Voor 2 volwassenen is er een heerlijk tweepersoonsbed. De Hobbitwoning beschikt over vloerverwarming. Je kunt deze logiesaccommodatie dan ook het hele seizoen boeken De Hobbitwoning staat op Duincamping Geversduin.

LEES OOK VAN ILSE; 3 X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 

BLOG BY ILSE @avonturensparen

Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op Citymom te delen!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.