3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN TIPS IN NEDERLAND

3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 1 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 2 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 3 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 4 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND FVOOR 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 5 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 6 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 7 3X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 8

Wij houden ervan om op pad te gaan, van een korte trip tot een lange reisjes van dichtbij tot ver weg. Kamperen is één van onze favoriete manieren om op vakantie te gaan. Hierbij drie campings waar het goed kindvriendelijk kamperen is! 

1. De Sprookjescamping in Rheeze

Deze camping staat bij onze kids met stip op nummer 1! Hannah de heldhaftige is de hoofdpersoon van de sprookjescamping en zij beleeft iedere dag avonturen, die je elke avond in het theater kan bewonderen.

Ik moet toegeven dat de kids gelijk hebben, ik heb nog nooit op een camping zo’n mooie theatervoorstelling gezien. Nog wekelijks hebben de kids het over Hannah.

Naast deze show heeft de camping zowel een binnen als een buiten zwembad, erg fijn voor de Nederlandse zomers. Er is een visvijver op de camping, waar je een speurtocht kan doen en in de buurt van de camping heb je een strandje waar je kunt zwemmen en kunt spelen.

Ook leuk; Plopsaland en Wildland zijn vanaf de camping goed te bereiken. De camping heeft een hoog kindvriendelijkheid-gehalte. Ik kan me goed voorstellen dat pubers er gillend gek worden van al die vrolijke sprookjesdeuntjes en rondlopende figuren. Voor kleine kinderen is de sprookjescamping een absolute aanrader.

2. Vakantiepark Westerbergen in Echten

Vakantie Westerbergen is een fijne camping in Drenthe. Ook bij deze camping is er een leuk (ondiep) buiten zwembad, maar ook een binnen zwembad.

De camping heeft een fijn restaurant met uitzicht op de speeltuin. Toen de kinderen speelden, genoot ik van een wijn. Klinkt goed he!?

Maar wat deze camping vooral zo leuk maakt voor ons, is de ligging. Vanaf deze camping ben je na 10 minuten rijden op speelboerderij de Drentse Koe. Een heerlijke boerderij met zoveel speelmogelijkheden, ijsjes, broodjes enzovoorts. Echt een fijn plekje.

Je vindt er een kabelbaan, een skelterbaan tussen de geitjes, trampolines en natuurlijk de schommels en glijbaantjes.

Wat ook erg leuk is, is een fiets huren en Drenthe ontdekken. Je kunt zo naar National Park Dwingelderveld fietsen en wandelen in het park.

En ben je in Drenthe, dan mag een bezoek aan de hunebedden natuurlijk niet ontbreken. Ook op korte reisafstand van de camping. Kortom, een camping met een ideale ligging voor leuke dagtripjes.

3. Texelcamping Kogerstrand in De Koog

Wat kunnen wij genieten van Texel, wat een fijn eiland. Deze camping heeft de heerlijkste plekken om te staan. Je staat in het zand (vergeet je zandharingen niet) en tussen de duinen.

Je ziet je buren niet en hebt dus fijn privacy. Deze camping zit direct aan het strand. Je loopt een heuveltje over en je kijkt over de zee. Je vindt direct een leuke strandtent waar je gezellig wat kunt drinken en eten na het bouwen van al die zandkastelen.

Vergeet ook je vlieger niet! Vaste prik tijdens ons bezoek aan Texel is het huren van fietsen. Heerlijk! Fietsen naar de vuurtoren of naar Ecomare om zeehondjes te spotten. Vanaf de camping loop je zo De Koog in, waar je allerlei restaurantjes en winkeltjes vindt. Heerlijke plek om uit te waaien.

LEES OOK: TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

Opzoek naar meer kindvriendelijke camping tips? LEES OOK: 4 TOP CAMPINGS MET KIDS 

BLOG BY ILSE @avonturensparen

Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op Citymom te delen!
GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.