9X DE LEUKSTE ZOMERSE KIDSPROOF UITJES IN TILBURG

Kindvriendelijke uitjes Tilburg 1

Kindvriendelijke uitjes Tilburg 2

Kindvriendelijke uitjes Tilburg CITYMOM.nl

Kindvriendelijke uitjes Tilburg Oerrr CITYMOM.nlKindvriendelijke uitjes Tilburg Loons en Drunense duinen CITYMOM.nl

Dat je goed kan shoppen met kids in Tilburg, weet je al! Maar je kan hier met kinderen ook hele leuke dingen doen! De Efteling en Beekse Bergen kent iedereen wel. Maar er is meer. Dus lees mijn tips en plan een dagje Tilburg deze zomervakantie.

1. Oerrr speelbos

Vind je een beetje vieze kids geen probleem? Neem ze dan mee naar het natuurspeelbos in de Oisterwijkse bossen en vennen. Hutten bouwen, water pompen, riviertjes maken, klimmen, zandbak, boomstammenpad, daar zijn je kids wel even zoet mee.

Trek gekregen van al dat buitenspelen? Bestel dan een lekkere familietosti op het terras van Groot Speijck naast het speelbos.

2. Digilab

In het Digilab in de bieb kan je experimenteren met de nieuwste technische gadgets. Na een goede uitleg en hulp van de medewerkers kan je meteen aan de slag! Maak een spannende rit in een achtbaan met een VR-bril, teken met de 3D-pen of ontdek hoe elektronica werkt.

Mijn kids vinden het hier het leukst om te programmeren. Zoals een robot, die je zelf bouwt met Tinkerbots, gekke opdrachten laten doen!

3. Speelland

Is het zwemweer? Ga dan naar Speelland. Een groot zwemmeer met zandstrand. Op het strand staan veel speel- en klimtoestellen. Daar blijft het niet bij, want er zijn ook nog waterattracties zoals de Waverider, favoriet bij mijn jongste dochtertje.

Maar je kan er ook op trampolines, in het treintje, minigolven, je rijbewijs halen. Niet zomaar even zwemmen dus, je kan je er echt de hele dag vermaken.

4. Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een groot natuurgebied met zandduinen. Je kan er wandelen, spelen met het zand, in boen klimmen en van de duinen afrollen!

Heb je wat oudere kids, ga dan mountainbiken! Niet alleen leuk in de zomer, maar ook in de winter. Want heeft het gesneeuwd, roetsj dan met je slee van de sneeuwduinen af!

Windsurfclub BB Kindvriendelijke uitjes Tilburg CITYMOM.nl

5. Windsurfclub Beekse Bergen

Heb je waterratten van 10 jaar en ouder? Neem dan een proefles windsurfen bij Windsurfclub Beekse Bergen. Het was voor mijn dochtertje en haar vrienden een uitdaging om het zeil omhoog te krijgen, te blijven staan en ook nog ’s de wind in het zeil te krijgen!

Door de twee enthousiaste surfleraren bleven alle kids het toch steeds weer proberen. Met resultaat: de kids surften trots over het meer!

6. Kindercircus Il Grigio

Hoe leuk: een circusvoorstelling van alleen maar kids! De ‘circusartiesten’ zijn 5 tot 18 jaar en geven een show van 2 uur. Een professionele circusshow, met alles erop en eraan: dieren, acrobaten, clowns, eenwielers, koorddansers en meer.

7. Natuurmuseum Brabant

Het liefst kruipen mijn meiden meteen achter de computers in de OO-zone. Samen onderzoeken uitvoeren, bijvoorbeeld als detective, arts of muzikant. Ook leuk is de tentoonstelling IJstijd waar je een mammoet kan besluipen.

In de vakantie zijn er extra activiteiten zoals braakballen uitpluizen. Met pincet, kwastje en microscoop kleine muizenbotjes zoeken en bekijken.

8. Vincents Tekenlokaal

Tekenen je kids graag? Dan is Vincents tekenlokaal een aanrader. Ze kunnen er namelijk op megagrote tablets tekenen. Je digitale pen kan kleuren als potlood en stift.

Maar ook als glitterspray, kwast of graffiti spuitbus. En dan zijn er nog sjablonen die je kan gebruiken. De meeste kids willen alles proberen. Dus je brengt er meer tijd door dan je in eerste instantie dacht. Helaas alleen open tijdens evenementen.

Kindvriendelijke uitjes Tilburg Kermis CITYMOM.nl

9. Tilburgse Kermis

Traditiegetrouw vindt in Tilburg in de zomer de grootste kermis van de Benelux plaats. Door de coronamaatregelen is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Toch kun je deze zomer dus in Tilburg wel iets van dat kermisgevoel ervaren.

Geen kermislint van 3,5 kilometer, geen 200 attracties, niet hoger, sneller en harder. Wel op 3 of 4 pleinen genieten van een lèkstok, een oliebol, een ritje in de draaimolen of een van die andere dingen waar je aan denkt bij een kermis Kortom: de oergezellige kermis op het plein.

De gemeente wil zo’n vijftig attracties in de stad neerzetten. Er komt een nostalgische kermis op het Koningsplein. Daarnaast staan er vanaf vrijdag 17 juli ook attracties op het Besterdplein en tussen het Paleis-Raadhuis en de schouwburg. De pleinen worden met hekken afgezet zodat het niet te druk wordt.

LEES OOK VAN JESSICA:

 

Blog by Jessica Lauret @vankaat

Mijn naam is Jessica, moeder van Julie en Evie, getrouwd met Martijn. Een echt Zeeuws meisje, maar voor mijn studie verhuisd naar Tilburg. Leuke CITY waar we nog steeds wonen (ondanks het gemis van strand en bolussen). Met twee nieuwsgierige, creatieve en sportieve kids zit ik nooit stil. Kids die met hun vrienden en vriendinnen ook regelmatig nieuwe kinderfeestjes uit proberen. Ik ben namelijk eigenaar van de kinderfeestjes webshop www.vanKaat.nl. Superleuk om kids en ouders blij te maken met een thuisfeestje! Elke dag is dus feest voor mij!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.