ALLE KINDVRIENDELIJKE PARIJS TIPS VAN EEN PARIJSE CITYMOM

parijs-livi-gosling

DIT ZIJN DÉ TIPS DIE JE NODIG HEBT ALS JE MET JE KINDEREN NAAR PARIJS GAAT! 

In 2003 vertrok Anouk naar Parijs om daar een jaar aan de Sorbonne te studeren. Één jaar Paris werd iets langer dan gepland… Nu, bijna 20 jaar later, woont zij er nog steeds!

Naast haar werk als Marketing Consultant is zij getrouwd met Parijzenaar Adrien. Na de geboorte van Arthur bleek al snel dat haar favoriete Franse bistro’s en barretjes ingeruild moesten worden voor plekken waar les enfants ook welkom zijn. In korte tijd ontdekte zij een compleet ander Parijs. Aan CITYMOM vertelt zij waar je in Parijs met kinderen moet zijn.

Parijs is groot, een echte wereldstad. Dat realiseer ik me steeds meer sinds de geboorte van Arthur. Niet zo gemakkelijk om even op de fiets bij een vriendin langs te gaan voor een koffie, want je bent al snel een uur bezig om aan de andere kant van de stad te komen. Hoewel fietsers steeds meer geaccepteerd worden sinds de succesvolle Velib’s (“vélo libre” oftewel “vrije fiets” is een openbaar verhuurprogramma voor fietsen in Parijs sinds 2007). Les Parisiens geven de voorkeur aan de auto. Toch probeer ik in de buurt zo veel mogelijk op de fiets te doen en anders is en blijft het metronetwerk in Parijs natuurlijk ook een goede optie.

l’hôtel Courtyard by Marriott Gare de Lyon

l’hôtel Courtyard by Marriott Gare de Lyon

Zoek je een hotel in Parijs waar je met de hele familie op een kamer kan slapen én vanaf je hotelkamer uitzicht hebt op de Eiffeltoren? Dan is Courtyard by Marriott Gare de Lyon een hele grote aanrader. Dit hotel ligt in het 12e arrondissement, erg centraal en beschikt over een restaurant, een fitnesscentrum en een bar.

De kamers van het Courtyard Paris Gare de Lyon hebben een eigen badkamer, gratis WiFi, zijn voorzien van airconditioning en er zijn dus speciale familiekamers zodat je met je kids op één kamer kan slapen. Je hebt niet veel familiekamers in hotels in Parijs, vandaar dat ik dit hotel aanraad. Daarnaast is uitzicht op de Eiffeltoren als je in Parijs overnacht natuurlijk wel het summum! 

Door de grootte van de stad en de vele auto’s heb ik steeds meer de behoefte aan parken en mooie tuinen waar je even kan bijkomen van de stadsdrukte. En mooie rustige plekken zijn er gelukkig volop! In het weekend zijn wij dus vaak in één van de volgende parken te vinden

Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries (rue de Rivoli, 1e arrondissement): dit is een mooie stadstuin in het centrum van Parijs, het bevindt zich tussen het Musée du Louvre en Place de la Concorde. Naast de indrukwekkende beeldhouwwerken en moderne beelden zijn er ook vijvers met fonteinen waar tijdens de zomer houten zeilbootjes in varen. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen de bootjes op afstand besturen, succes verzekerd! Verder staan er overal in het park losse stoelen die je kunt gebruiken.

Café Renard

Bij Café Renard is het in de zomer goed vertoeven voor een drankje of déjeuner. En last but not least: in juni en augustus is er in een deel van het park een kermis met verschillende attracties en stalletjes waar heerlijke Franse crêpes worden geserveerd. 

Parc Monceau

Parc Monceau (boulevard de Courcelles, 8e arrondissement): een romantisch park met vijvers, bruggetjes, Egyptische zuilen, een waterval, een speeltuin én een draaimolen. Verder zijn er verschillende grasvelden waar gepicknickt kan worden.

Uniek in Parijs want vaak mag dit niet (aangegeven door een bordje “pélouse au répos” oftewel “grasveld in rust”). In de meeste parken word je al snel vriendelijk doch dringend (door één van de vele park-agenten die in alle openbare parken in Parijs aanwezig zijn) verzocht je broodje kaas elders te nuttigen.

Bebe-Proof; Le Poussette Café

Niet ver van Parc Monceau is een café waar ik zonder schaamrood op mijn kaken onze Bugaboo kan parkeren (de Bugaboo wordt hier al snel als groot en log ervaren, les Parisiennes geven de voorkeur aan een elegante MacLaren, maar dat ter zijde): Le Poussette Café (6, rue Pierre Sémard, 9e arrondissement). Een gezellig, huiselijk café waar vooral moeders met hun kroost komen.

In het weekend kan hier uitgebreid gebruncht worden en door de week wordt een eenvoudige maar lekkere lunch met hartige taarten, salades en huisgemaakte soep geserveerd. Verder is er ook een ruime keuze uit Franse patisserie. Bij het café is ook een winkeltje met een groot assortiment knuffels, boeken en leuke objecten voor de kinderkamer. Onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan.

Dé plek waar het gebeurt voor kinderen in Parijs; Jardin d’Acclimatation

Jardin d’Acclimatation (in het Bois de Boulogne): dé plek waar hét gebeurt voor kinderen in Parijs. Naast een gigantische speeltuin, een treintje, een rivier met bootjes waar de kinderen in kunnen varen, kan hier ook paard/ pony (of dromedaris!) gereden worden. Daarnaast worden er volop theater voorstellingen en “ateliers éducatifs” georganiseerd.

Naast al het vertier voor les enfants, zijn er ook genoeg plekken voor de ouders om met een versnapering even bij te komen van alle activiteiten. Niet verwonderlijk dat het hier elk weekend zwart ziet van de petits Parisiens! Arthur is in ieder geval een grote fan (en wij stiekem ook).

Aanrader: Bois de Boulogne

Verder raad ik het Bois de Boulogne ook aan, omdat het de perfecte plek is voor een middag frisse lucht (in het weekend wordt een groot deel van het bos afgesloten voor auto’s). Bij het grote meer (“Le Grand Lac”) kunnen fietsen (met kinderstoeltje!) gehuurd worden of een roeibootje voor een middag op het meer. Voor ieder wat wils!

Chalet des Iles

In het weekend gaan wij hier dus ook vaak fietsen (je bent Nederlands of je bent het niet natuurlijk) of lunchen bij Chalet des Iles. Dit restaurant ligt op het eilandje in het grote meer waar je per pontje naar toe vervoerd wordt. Behalve heerlijke Franse gerechten ook een erg romantische setting voor déjeuner of diner.

Parijs Tips Kinderen
Anouk & Alexander in Parc Monceau

 

Jardin du Musée Rodin

Jardin du Musée Rodin (77, rue de Varenne, 7e arrondissement): de perfecte combi voor een culturele middag met de kinderen in Parijs. In de tuin van het museum de beelden van Rodin. Het is trouwens ook mogelijk om alleen de tuin te bezoeken en hier te genieten van de rust.

 

Parc des Buttes Chaumont 

Parc des Buttes Chaumont (rue Armand Carrel, 19e arrondissement): één van de grootste parken van Parijs. In dit park vind je een groot meer met een eiland en rotsen, een speeltuin en daarnaast heb je een mooi uitzicht over de stad.

Verder is er in het park een leuk restaurant (Rosa Bonheur) en op loopafstand van het park restaurant Les 400 coups.Dit is één van mijn favorieten, omdat je hier behalve heerlijk (biologisch) kunt lunchen met verse producten van de markt, brunchen in het weekend of thee drinken met de kids, er ook van alles is voor kinderen om zich te vermaken.

Hoewel “Franse kinderen niet met eten gooien” is het algemeen bekend dat kinderen niet langer dan 15 minuten aan tafel willenblijven zitten en daar hebben ze hier perfect op ingespeeld: een aparte speelruimte voor kinderen, een plek om baby’s te verschonen, lekkere kindermenu’s (op speciaal bewerkte kinderbordjes) en er worden ook vaak culturele activiteiten voor kinderen (vanaf 1 jaar) georganiseerd. Niet missen dus!

Une mère, une fille à Paris

In het 15e arrondissement zijn twee plekken waar ik graag afspreek met vriendinnen die ook kinderen hebben:  Une mère, une fille à Paris (43, boulevard Garibladi): zoals de naam al doet vermoeden is deze plek opgericht door een moeder en een dochter. Een heel nieuw concept in Parijs, want naast een gezellige “salon de thé” worden hier ook elke dag voor kinderen van 4 tot 12 jaar creatieve activiteiten georganiseerden is er ook een gedeelte waar (tweedehands) speelgoed en kinderkleding verkocht wordt. Kortom, drie vliegen in één klap.

Le Petit Bazar

Le Petit Bazar (128, avenue Emile Zola): nog zo’n alomvattende gelegenheid waar  de nadruk ligt op bio en fair trade. Van biologische cola tot biologische cheesecake en voor de allerkleinsten worden hier zelfs de meest exotische (biologisch bien sûr!) fruithapjes met liefde gemaakt. Voor toekomstige moeder ook het nodige vertier in vorm van cursussen die gegeven worden. Kortom, een plek waar je in Parijs weer helemaal zen wordt!

 

LEES OOK: PARIJS MET KIDS? PERFECT VOOR DE MEIVAKANTIE!

Photo Paris Map: Livi Gosling via Etsy

IF YOU LIKE IT, PIN IT 

 

ALLE KINDVRIENDELIJKE PARIJS TIPS VAN EEN ECHTE PARIJSE CITYMOM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.