RONDREIZEN MET DE AUTO EN KINDEREN; JA OF NEE?

Een derde van gezinnen vindt rondreizen op vakantie met auto relaxt.

Meer dan de helft van de ouders geeft kinderen tijdens rit een tablet om zich te vermaken. Rondreizen met kinderen tijdens de vakantie vindt 39 procent van de ouders relaxt.

Toch ziet niet iedereen zichzelf tijdens de vakantie van plek naar plek reizen, 27 procent vindt roadtrippen met kinderen stressvol. De meeste gezinnen blijven dan ook het liefst op één plek en maken vanuit daar uitstapjes met een huurauto. Dat blijkt uit onderzoek van autohuurspecialist Sunny Cars dat is uitgevoerd door Gfk onder ruim duizend gezinnen.

Ook geeft 60 procent van de ouders aan dat ze hun kinderen tijdens de autorit op vakantie een tablet of telefoon geven om zich te vermaken. Wel zou 42 procent het gebruik van die elektronica limiteren.

LEES OOK:  5X TIPS OM JE KINDEREN TE VERMAKEN TIJDENS EEN LANGE AUTORIT

Na de smartphone of tablet zijn voor 39 procent de offline spelletjes of boekjes een must. Ook schoonmaakdoekjes (30 procent) en zonneschermen (17 procent) zijn belangrijke items.

Gedoe met kinderzitjes en kotsende kinderen

Niet alles gaat altijd goed tijdens een roadtrip op vakantie. 11 procent van de gezinnen heeft bij het huren van een auto weleens meegemaakt dat er geen kinderzitje of stoelverhoger beschikbaar was.

Ook spugen kinderen de auto regelmatig onder. Zo vertelt één van de ondervraagden: “Na een bergachtige rit met veel slingerwegen kwamen alle worteltjes die de kleine gegeten had er even hard weer uit. Het hele (gehuurde) kinderzitje zat onder.”

LEES OOK: TIPS VOOR IN DE AUTO; ZO VOORKOM JE WAGENZIEKTE BIJ JE KINDEREN

Daarom raadt Suzanne Al, marketing director van Sunny Cars, aan om altijd een stoelhoes mee te nemen. Ze heeft zelf twee kleine kinderen met wie ze op vakantie rondrijdt in een huurauto. “Het voelt lekker fris aan en mocht er een ongelukje gebeuren, dan kun je de hoes makkelijk vervangen.”

Kiezen voor zekerheid

Tijdens het boekingsproces van de huurauto wordt op verschillende zaken gelet. De voorwaarden, zoals of en welke verzekeringen zijn inbegrepen, vinden de respondenten het belangrijkst (36 procent). De prijs is voor 33 procent de voornaamste afweging.

54 procent van de gezinnen zou een auto huren omdat dit financieel voordeliger is dan het boeken van losse excursies. “Reken maar eens uit wat drie excursies voor een gezin van vier kosten”, zegt Al. “Gemiddeld betaal je 50 euro per persoon. Dan kost dat je zo 600 euro terwijl je voor een huurauto gemiddeld 350 euro per week kwijt bent.”

Nederlanders huren een auto op vakantie dan ook om bezienswaardigheden te bezoeken (75 procent), leuke plekjes te ontdekken (66 procent) en plaatsjes in de omgeving te bezoeken (62 procent), blijkt uit vorig onderzoek van Sunny Cars.

Duurzaam rijden

Gezinnen zijn niet alleen bezig met de prijs. 42 procent vindt duurzaam rijden belangrijk. Maar als ze een gratis optie zouden mogen kiezen, gaat slechts 15 procent voor een upgrade naar een elektrische of hybride auto. 

Wel merkt Sunny Cars dat klanten bewuster bezig zijn met duurzaamheid. “We krijgen vaker dan voorheen vragen over elektrische auto’s”, aldus Al. Momenteel is het op drie bestemmingen mogelijk om elektrische auto’s te huren. “We zien ook dat elk jaar meer CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.”

Wat ook een optie is, is een electrische auto leasen. Voor een overzicht van duurzame elektrische auto’s kun je rondkijken op Zakelijk Leasen. Zo kan je extra duurzaam rondreizen met de auto!  

 

LEES OOK: BIJ DIT AUTOVERHUUR BEDRIJF MOET JE EEN AUTO HUREN ALS JE MET KINDEREN REIST

 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.