3 ZOMERSE KINDERACTIVITEITEN IN DEN HAAG

De zomervakantie komt eraan, en dat betekent veel naar buiten gaan met de kids! In Den Haag & Scheveningen zijn er gelukkig genoeg leuke opties om erop uit te gaan met kinderen. Hierbij drie leuke tips!

Hallo Vermeer!; Dé familie-doe-tentoonstelling deze zomer

Samen spelenderwijs de schilder Johannes Vermeer leren kennen: dat kan in de familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! die vanaf 9 juli te beleven is in het Mauritshuis in Den Haag. Het Mauritshuis bestaat dit jaar 200 jaar en viert dit onder andere met deze speciale tentoonstelling voor families. Entree is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar.

Hallo Vermeer! is dé doe-tentoonstelling deze zomer met verschillende activiteiten (Nederlands en Engels) voor families met kinderen tussen 3 en 11 jaar. Samen stap je een andere wereld binnen: de stad Delft in de 17de eeuw. In verschillende 17de-eeuwse huisjes kom je  meer te weten over Johannes Vermeer.

Er is van alles te doen, verkleden, puzzelen en filmpjes kijken, leuk voor jong en oud. In de Kunstwerkplaats kun je aan de slag om een kunstwerk te maken. Naast spelen en knutselen mag je natuurlijk ook rondwalen door het museum om de echte schilderijen van Vermeer te bekijken.

Piraten spoelen aan op Scheveningen deze zomer

In Sea Life Scheveningen sta je deze zomer oog in oog met piraten. Van 9 juli t/m 4 september zijn in deze onderwaterwereld de piratenweken. Bezoekers gaan op zoek naar de schat en kunnen onderweg meedoen aan leuke piratenactiviteiten. Wie goed zijn best doet, ontvangt aan het einde van het bezoek een piratendiploma van Kapitein Kwallenbeet. 

Na een storm op zee is Kapitein Kwallenbeet aangespoeld op Scheveningen. Tijdens de storm is hij zijn schat kwijtgeraakt en een deel van de bemanning. Bij een bezoek aan Sea Life kan jij de kapitein gaan helpen. Met behulp van de schatkaart kan je in de attractie de aanwijzingen vinden die leiden naar de schatkist. Onderweg ontmoet je niet alleen de dieren uit de zee, maar leer je ook zwaardvechten, kan je jouw eigen piratenvlag maken en leer je belangrijke scheepsknopen. Dingen die een piraat natuurlijk nodig heeft. Tijdens je bezoek kan je aan de kapitein laten zien dat jij het in je hebt om een echte piraat te worden.

Ook het naastgelegen LEGOLAND® Discovery Centre staat tijdens de zomer in het teken van piraten. Sea Life en LEGOLAND® Discovery Centre zijn beide onderdeel van de Merlin Entertainments groep. De attracties zijn tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website: www.sealife.nl.

Zomeractiviteiten in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

In de zomervakantie (van 9 juli t/m 4 september) vinden de piratenweken plaats in

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Maak je LEGO® piratenvlag, volg één van de themaworkshops en bouw een papegaai of piratenbootje van LEGO. Maak de piratenspeurtocht door het centre en ga op zoek naar de

LEGO schat. Misschien kom je ook wel de LEGO® piraat tegen?

En help je meebouwen aan een reuze LEGO mozaïek? Genoeg te doen dus!

Ook zal er een gloednieuwe 4d film te zien zijn : “LEGO Mythica – een reis naar Mythica”. In deze film zien we een dappere alicorn op avontuur in een nog te ontdekken wereld, waar LEGO figuren tot leven komen.

www.legolanddiscoverycentre.nl

LEES OOK: 3X LEUKE ZOMERSE BUITENUITJES IN ROTTERDAM MET KINDEREN

EN: 3X TO DO TIPS VOOR KIDS IN AMSTERDAM & HAARLEM DEZE ZOMER


Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.