3X LEUKE ZOMERSE BUITENUITJES IN ROTTERDAM MET KINDEREN

Foto Marco De Swart

De zomervakantie komt eraan, en dat betekent veel naar buiten gaan met de kids! Zeker wanneer je in een grote CITY woont kan het nog best een uitdaging zijn om leuke buitenactiviteiten te vinden. In en om Rotterdam zijn er gelukkig genoeg leuke opties om erop uit te gaan met kinderen.

1. MARITIEM MUSEUM

Bezoekers van het Maritiem Museum kunnen zich, Van 9 juli t/m 21 augustus, laten meevoeren door de maritieme wereld in eigentijdse tentoonstellingen voor jong en oud. Ze doen mee aan activiteiten of stappen aan boord van historische schepen voor een rondvaart. ’s Zomers zijn er ook bijzondere schepen te gast en aan de waterkant staan strandstoelen klaar om het vakantiegevoel compleet te maken. Met uitzicht over de haven is het bovendien echt genieten bij museumcafé Het Lage Licht of bij Loeve voor ijs, koffie en wafels.


Kinderen leven zich deze zomer uit in de museumhaven: ze spelen in een ‘zandsloep’, blazen reuzenbellen of testen hun behendigheid met het Professor Plons Klauterparcours. Met een speurtocht in de hand gaan ze op zoek naar de dieren en letters; aan boord van stoombok Simson kunnen ze het dek zwabberen, net als een ketelbinkie. Voor matrozen in de dop is oefenen op de loopplank een must en in de smederij zijn demonstraties en workshops. Ook kunnen bezoekers daar, op een interactieve manier, leren hoe een schip in elkaar steekt. Zelf een schip maken kan ook: bij de workshops van Scrap XL, waarbij wordt geknutseld met gerecycled materiaal.

2. Gloednieuw parcours bij klimbos Fun Forest

Bij Fun Forest kunnen kinderen helemaal los gaan in de natuur! Klimmend, klauterend en abseilend gaan ze op avontuur in het bos en wordt hun zelfvertrouwen geboost door de stoere uitdagingen.

Er zijn voor elke leeftijd aparte parcoursen uitgestippeld op verschillende hoogtes, met de juiste klimonderdelen voor de verschillende niveaus.

Parcours 9 is het nieuwste extreme parcours van Fun Forest in het Kralingse Bos in Rotterdam, waarbij een hoop nieuwe, unieke onderdelen te vinden zijn. Zo klim je via de ‘monkey bars’ van de ene naar de andere boom, ren je vliegensvlug over een schuine muur voordat je je evenwicht verliest en klim je met klimgrepen die aan de boom vast zitten hoog de boom in.

LEES OOK: EILAND IJSSELMONDE; DE KINDVRIENDELIJKE ACHTERTUIN VAN ROTTERDAM

3. Ervaar Rotterdam vanaf grote hoogte bij Euromast

Kan het voor je kinderen niet spannend genoeg? Zoek het dan hogerop bij de Euromast in Rotterdam. Met een hoogte van 185  meter heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de stad en kijk je met goed weer zelfs tot aan Den Haag en Delft.

Vanaf juli opent de vernieuwde Euroscoop die je vanaf het platform helemaal tot aan het uiterste puntje van de mast brengt, terwijl je al ronddraaiend uitkijkt over de stad. De Euroscoop is rondom volledig van glas gemaakt en met een nieuwe lichtshow, muziek en storytelling biedt de Euroscoop nu nog meer beleving!

Voor de wat oudere kinderen en ouders is er van mei t/m september een nog spannendere activiteit te doen bij de Euromast: de hoogste abseil van Europa! Vanaf 16 jaar mag je hieraan meedoen, waarbij je vanaf het uitkijkplatform op 100 meter hoogte over de balustrade stapt en je je naar beneden laat afzakken. Een stoere activiteit in de lente en de zomer, voor iedereen die durft.

LEES OOK: 7X DE LEUKSTE MUSEA VOOR KINDEREN IN ROTTERDAM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.