3X TO DO TIPS VOOR KIDS IN AMSTERDAM & HAARLEM DEZE ZOMER

De zomervakantie komt eraan, en dat betekent veel naar buiten gaan met de kids! Zeker wanneer je in een grote CITY woont kan het nog best een uitdaging zijn om leuke buitenactiviteiten te vinden. In Amsterdam en Haarlem zijn er gelukkig genoeg leuke opties om erop uit te gaan met kinderen. Hierbij drie leuke tips!

1. MUSEUM HET REMBRANDTHUIS 

Gedurende de zomermaanden organiseert Museum Het Rembrandthuis diverse activiteiten voor jong en oud. Zo is er een gratis zomerprogramma voor families en kinderen met verfdemonstraties, etsworkshops en een speurtocht. Meer informatie op de website: rembrandthuis.nl

2. MIDZOMER MOKUM IN DE OBA 

Deze zomervakantie vindt de 3e editie van MidzomerMokum plaats, een stadsbreed programma voor kinderen die gedurende de zomer voornamelijk in Amsterdam blijven.

In de OBA is vervelen geen optie: de activiteiten staan in het teken van lezen, zelf maken en digitale vaardigheden. Kinderen (4 – 13 jaar) kunnen alleen of met vrienden aan de slag bij de Maakplaatsen. Ze leren robots programmeren, 3D hologrammen ontwerpen of zichzelf digitaliseren via green screen. Kinderen kunnen in spelvorm bewust leren om te gaan met ‘de nieuwe wereld’. 

Door te ontdekken wat er gebeurt als je data uploadt en de digitale ruimte instuurt. In de labs over VR-technieken stappen ze met broers, zussen en vrienden via VR brillen een magische wereld in waar ze kunnen tekenen, ontdekken en avonturen beleven. Het volledige programma per dag en per vestiging is te vinden op ww.oba.nl/zomer.

MEER UITJES IN AMSTERDAM VIND JE IN ONZE CITY GUIDE AMTERDAM

3. ZOMER IN TEYLERS MUSEUM HAARLEM

Komende zomer richt Teylers Museum de schijnwerpers op zijn vaste collectie en rijke historie tijdens de eerste Zomer in Teylers. Van 9 juli tot en met 4 september bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler. 

Het programma is veelzijdig en biedt voor alle leeftijden wat wils. Op iedere dag van de week is er iets te doen. Zo kun je op maandag tot grote hoogte stijgen en (in kleine groepjes) de Sterrenwacht bezoeken, het hoogste punt van het museum bovenop de Ovale Zaal, iets wat zelden mogelijk is. Op dinsdag kun je handen leren tekenen in de Eerste Schilderijenzaal en op dinsdag en vrijdag zijn er demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine, een van Teylers topstukken. 

Er zijn bijna dagelijks rondleidingen door de niet voor publiek toegankelijke Bibliotheek en het recent geopende Pieter Teylers Huis en nog veel meer. Ook families kunnen kiezen uit een breed aanbod: leer samen anders kijken naar alles wat je in het museum ziet met het familie-doe-boekje of maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten.

Kinderen kunnen zich laten voorlezen, hun gedachten over heden en toekomst met krulletters opschrijven in een akte en mee met de theatrale tour Spoken in Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar (zie het blokkenschema voor de details).

OOK EEN LEUKE TIP: ARTIS ZOOMERAVONDEN KOMEN ER WEER AAN!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.