INPAKKEN ALS EEN PRO: ZO KRIJG JE AL JE VAKANTIESPULLEN MEE

Hoe krijg je al je vakantiespullen mee?

Sta je op het punt om er tijdens de herfstvakantie nog even tussenuit te gaan? Dan is het altijd weer passen en meten om alle spullen van het hele gezin mee te krijgen. Zeker als je gaat kamperen is het een hele uitdaging: tent, slaapmatjes, beddengoed, koelbox en niet te vergeten speelgoed van de kids. CITYMOM geeft tips voor hoe je zó inpakt dat je alles wat je nodig hebt mee kan nemen naar je vakantiebestemming!

Welke spullen moeten mee?

Ga je naar een hotel, vakantiehuisje, een glamping of met een caravan of eigen tent op vakantie? De keuze is reuze, als het om de herfstvakantie gaat. Wat jouw favoriete verblijf is, bepaalt ook welke spullen mee moeten. 

Naar een hotel of vakantiehuisje hoef je bijvoorbeeld geen kampeerspullen mee te nemen. En voor deze opties geldt over het algemeen ook dat je beddengoed en handdoeken inbegrepen zijn. Ook in een glamping tent ligt er regelmatig al een heerlijk donzen dekbed voor je klaar. Verblijf op een camping met eigen tent is daarom wat uitdagender als het om inpakken gaat.

Praktisch inpakken

Maak voor de vakantie een paklijst van welke spullen je allemaal nodig hebt op reis. Begin bij de hoofdzaken: beddengoed, kleding, zwemspullen, toiletartikelen. Zet ook kleinere dingen erop, zoals pleisters, een schaar en natuurlijk je belangrijke documenten. 

Spreek voor de leuke extra’s een maximum aantal met elkaar af. Maak bijvoorbeeld een krat voor het speelgoed waarbij geldt: vol is vol. Hou je van lezen? Dan is het handig om een e-reader aan te schaffen. Dat scheelt een hoop ruimte vergeleken met een stapel boeken!

Extra bergruimte

Heb je meer bergruimte nodig om alle spullen kwijt te kunnen? Vaak kan je in een caravan al best veel kwijt, maar als je met een losse tent gaat kamperen, heb je die extra ruimte niet. Kijk dan of het een optie is om de hoedenplank uit je achterbak te verwijderen of eventueel spulletjes tussen de kinderen of bij het voeteneind te leggen. 

Ook een dakkoffer of aanhangwagen kan een oplossing zijn voor alle vakantiespullen. Niet iedere auto is hier echter geschikt voor. Check dus of jullie auto dakdragers of een trekhaak heeft.

Op weg met een volle auto

Een auto vol met spullen en het hele gezin in de gordels: tijd om te gaan! Bekijk voordat je vertrekt of er files of werkzaamheden zijn op de route die jullie afleggen, zodat je weet of er eventuele vertraging zal zijn. Zo kan je je daar alvast mentaal op voorbereiden en eventueel een tussenstop plannen rond die plek.

De lange rit naar jullie vakantiebestemming kan soms een hele uitdaging zijn, dus neem wat leuks mee voor de kinderen om ze onderweg bezig te houden. Dat kan natuurlijk de iPad zijn, maar ook een mooi kleurboek dat ze als cadeautje krijgen. Dat maakt de rit voor iedereen aangenamer!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.