ZO GEEF JE EEN PIRATENFEESTJE VOOR JE KIND!

PIRATENFEESTJE

Een themafeestje organiseren is niet niks. Er is van alles waar je aan moet denken, want je wilt het natuurlijk zo leuk mogelijk maken voor de kinderen. Een thema dat erg populair is voor zowel jongens als meisjes is een piratenfeestje. Hieronder een aantal tips die je  helpen om er een topfeest van te maken.

Aankleding is nummer 1

Alleen al de versiering van zo’n feest kan voor veel sfeer zorgen. Een versiering die niet vergeten mag worden, zijn de vlaggen. Het is iets typerends voor piraten en ziet er ook nog eens heel tof uit. Natuurlijk kun je ook vlaggenlijnen vinden die je door de hele ruimte kan hangen. En vergeet meteen niet een echte piratenvlag op te hangen!

 

Verder kun je ook nooit verkeerd gaan met piratenballonnen of posters. Er zijn zelfs speciale webshops die gespecialiseerd zijn in het verkopen van thema-artikelen. Dingen waar je niet zo snel aan denkt, zoals in dit geval piratenhoedjes of ooglapjes, kun je er allemaal vinden.

PIRATENVERSIERING

Ten slotte kun je ook veel zelf knutselen. Zo kun je onder andere schatkistjes maken van ijsstokjes. Dit is een leuke activiteit om samen met je kind te doen ter voorbereiding op het feestje.

 

Piraten Snacks  

Het is lastig om echt eten na te maken dat de piraten aten, maar je kunt er wel mee experimenteren en er een eigen draai aan geven.

Zo kan je een watermeloen in de vorm van een schip kunnen snijden en deze vervolgens vullen met verschillende soorten fruit. Prik er een vlag in en het lijkt net echt.

PIRATENFEESTJE

Ook kan je bekers vullen met blauwe limonade en er snoepjes in laten drijven. Zo lijkt het alsof de zee vol drijvende schatten is.

Aan taarten of cupcakes kun je ook een piratendraai geven. Deze kun je namelijk helemaal versieren zoals jij dat wilt. Het is overigens ook iets wat je met de kinderen kunt doen.

PIRATENFEESTJE

De leukste piratenactiviteiten

Het feest is niet compleet zonder echte piratenactiviteiten. Iets wat erg leuk is en makkelijk te doen, is een zoektocht naar de schatkist. Deze kun je op een plek verstoppen en de kinderen aanwijzingen geven om deze te vinden. Dit kan als groep, maar er kunnen ook teams gemaakt worden om het wat spannender te maken.

PIRATENFEESTJE

Voor de meisjes is een modeshow ook altijd leuk. Zo kun je vragen of iedereen een kostuum meeneemt en er een wedstrijd van maakt. Iedereen kan elkaar dan beoordelen en de persoon met de meeste punten wint.

Ook buiten zijn er genoeg activiteiten te doen, zoals ringwerpen of blikken omgooien op een groot veld. Het zal in ieder geval een dag worden om niet te vergeten.

PIRATENTRAKTATIE

PIRATENTRAKTATIETrek het thema door en deel ook op school een traktatie uit met piratenthema!

Dit bootje vouw je makkelijk zelf van origami papier. Plak er een piratenvlaggetje op met plakband en vul de bootjes met chocolade munten!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.