ZELFREFLECTIE, WAT IS HET EN WAAROM IS HET BELANGRIJK ALS JE MOM BENT

Of je moeder bent of niet, een stukje zelfreflectie is voor iedereen belangrijk. Maar wat houdt zelfreflectie nou eigenlijk in en waarom is het zo belangrijk? Met zelfreflectie kom je steeds meer informatie over jezelf te weten, waardoor jij echt voor je geluk kunt gaan! Ben je benieuwd naar zelfreflectie en wat het precies inhoudt? Hieronder bespreek ik het allemaal!

Wat is zelfreflectie

Zelfreflectie is een aspect van persoonlijke ontwikkeling en groei. Eigenlijk is zelfreflectie het proces waarbij je nadenkt over je gevoelens, gedachten, gedrag en ervaringen. Zodra je hier over nadenkt stel je jezelf in staat om dieper te graven en meer van jezelf te weten te komen.

Zelfreflectie begint met zelfbewust zijn. Je bent je bewust van je eigen gedachten, gevoelens en je gedrag. Hierdoor kom je te weten waarom je doet wat je doet. Hierdoor kun je leren begrijpen waarom je reageerde op een bepaalde manier, of waarom je je op een bepaalde manier voelde tijdens een situatie. Ook kom je erachter wat de motieven voor je acties waren. Hierdoor kun je een diep inzicht krijgen over jezelf en je leven. 

Waarom is zelfreflectie belangrijk

Zelfreflectie is erg belangrijk en helpt je om bewuste keuzes te maken. Zelfreflectie zorgt ervoor dat je jezelf beter begrijpt en kun je betere beslissingen maken die beter bij je doelen in het leven passen. Hierdoor kun je je baan, relaties en levensstijl optimaliseren.

Ook kom je erachter dat sommige zaken helemaal niet bij je passen. Op deze manier kun je dit achter je laten en verder gaan met de toekomst zonder tegengehouden te worden.

Daarnaast helpt het je ook om je ongewenste routines en gedrag te doorbreken. Hierdoor kun je persoonlijke groei en verbetering gaan zien bij jezelf. 

Zelfreflectie en plant medicijnen

Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel van het bewust worden van  jezelf. Toch is dit niet voor iedereen even makkelijk. Voor deze personen kan ik de plant medicijnen van houseofoneness.nl aan. Naast dat deze plant medicijnen jou kunnen helpen tijdens zelfreflectie, helpen ze je ook bij erachter komen waar je vastloopt in het leven. Daarnaast kunnen deze medicijnen jou meenemen in een reis naar je innerlijke zelf. Zelfreflectie en plant medicijnen zijn dus ideaal om te combineren!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.