HOE ZORG JE VOOR MEER ME-TIME ONDANKS KINDEREN?

Rituals

Het leven van een MOM kan nogal hectisch zijn… Het is niet vaak dat ik een moeder hoor zeggen “ik verveel me”. Nee helaas is het vooral de eerste jaren, als moeder met kleine kindjes, Druk met een hoofdletter D. Me-time is daarom extra belangrijk! Ben je zwanger? Of heb je net een kindje gekregen? Dan deel ik bij dezen mijn persoonlijke tips over hoe ik me-time creëer en balans hou, ondanks twee jonge kinderen.

Wil je meer ME-TIME, lekkerder in je vel zitten en energie? Waardoor je ook een leukere MOM bent? Lees dan even mee!

1. DE DAG RELAXED BEGINNEN

De dag relaxed beginnen, daar heb je de hele dag profijt van. Dus ik zet liever de wekker een kwartier eerder, waardoor ik uitgebreid kan douchen en mij rustig klaar kan maken voor de dag. Ik kijk daarna pas voor het eerst op mijn telefoon. Sinds ik niet meer mijn mail & social media check zodra ik mijn ogen open, ben ik ook een stuk chiller in de ochtend.

2. ZORG DAT JE ALLES GOED REGELT

Zorg voor handige systemen in je huis. Een volle voorraadkast, grote afvalbakken voor plastic, papier en glas, een krijtbord om ‘huishoud to do’s’ op te schrijven. Zorg dat alles vanuit een easy flow gaat. Ik zweer zelf bij online boodschappen doen met een vast boodschappenlijstje. In combinatie met een werkster die ook de bedden doet, is het echt mijn lifesaver!

Als je zwanger bent, zorg dan dat je alle dingen die je moet regelen, zo snel mogelijk doet, zodat je er geen zorgen over hebt. Check bijvoorbeeld of je voldoende verzekerd bent, en wat je zorgverzekeraar nog meer voor je kan doen. Zorg dat je op tijd alle spullen voor de baby in huis hebt. Is het je tweede, check dan wat je nog wel of niet meer hebt. Regel ook zo snel mogelijk je zorgverzekering als je zwanger bent.

Scheelt een boel stress!

3. SPORT MINIMAAL 1 X PER WEEK

Sporten is voor mij echt een manier om niet alleen even me-time te hebben maar ook echt even helemaal te ontstressen. Ik plan sporten bewust in, in mijn agenda. Zo sport ik iedere donderdagochtend, en ik plan dan ook echt die ochtend niks anders.

EXTRA TIP VOOR ZWANGEREN:

Ook tijdens en na de zwangerschap wil je natuurlijk fit en vitaal worden en blijven.

Dat kan met Actify, de persoonlijke digitale coach van Zilveren Kruis. De app zit vol leuke oefeningen om in beweging te komen. Zo bereik je in kleinere stappen een gezondere leefstijl.

4. MEDITEREN

Ik probeer zo vaak mogelijk de dag te beginnen met tien minuten meditatie. Soms ben ik vroeg wakker en doe ik het voordat iemand in huis ontwaakt is, en anders als iedereen weg is of ‘s avonds, dan val ik lekker in slaap.

Toen ik merkte dat ik alleen maar bezig was en nooit even stil stond ben ik op zoek gegaan naar een manier om tot mezelf te komen. Meditatie is voor mij de manier. Ik merk dat ik hier echt van ‘ontstress’. Vind je het moeilijk om te mediteren? Dan is een app als Headspace ideaal.

Rituals

5. PAUZE NEMEN

Om 15:00 houd ik tijdens mijn werk altijd even een pauze van 20 minuten. Ik merk dat op dat tijdstip mijn energielevel laag ligt, mijn concentratie weg gaat en ik moe ben. Dan laad ik 20 minuten op de bank op (ik werk thuis!). Nog beter is het om buiten een wandeling van 20 minuten te maken. Dit kan je ook doen als je op kantoor werkt. Daarna ga ik vol met nieuwe energie verder met werken.

Ik lunch trouwens ook niet meer achter mijn bureau, maar neem bewust de tijd voor mijn lunch, zonder afleiding.

6. TWEE AVONDEN BEWUST NIKS DOEN

Twee avonden per week houd ik vrij in mijn agenda. Eén avond ga ik lekker series kijken op de bank, de andere avond ga ik vroeg mijn bed of even het bad in met een fijn tijdschrift of boek. Telefoon uit, kaarsje aan, kopje thee erbij. Heerlijk een avondje niks.

7. EET ZO GEZOND MOGELIJK

Eet gezond! Op deze manier heb je echt veel meer energie! Doordat ik suiker en ongezond eten ging bannen uit mijn dagelijks leven merkte ik dat ik in plaats van energiedips juist veel meer energie kreeg! Dat was net wat ik nodig had.

8. NA 20:30 TELEFOON UIT

Deze regel, die ik mezelf heb opgelegd, is echt zo heerlijk. ‘S avonds levert het zoveel extra tijd voor mezelf op.

Geen tijd die ik meer verspil aan social media of WhatsApp! Probeer het en je zult zien dat het echt heel relaxed is om na 20:30 met andere dingen dan je telefoon bezig te zijn.

9. EEN AVOND PER WEEK EEN BOEK LEZEN IN PLAATS VAN TV KIJKEN

Heb jij ook dat je voor de tv kan hangen maar na een uur denkt, waar kijk ik eigenlijk naar? Of ‘verspil’ je überhaupt je tijd door slechte TV programma’s te kijken. Eigenlijk is TV kijken voor het slapen ook helemaal niet ontspannend of goed. Natuurlijk is het heel fijn om een avond te Netflixen en dat doe ik ook nog wel, maar niet meer elke avond! Ik lees nu ook een avond een boek voordat ik ga slapen.

10. ZO MIN MOGELIJK ’S’AVONDS WERKEN

Met een eigen bedrijf en altijd iets op mijn to-do-lijst is het soms moeilijk om niet avonden en avonden door te werken. Of werk jij voor een bedrijf en heb je door een ‘mamadag’ op te nemen ook teveel werk? Probeer het patroon van iedere avond de laptop openklappen te doorbreken. Ik mag van mijzelf maar 1 avond per week ‘s avonds nog werken.

11. OP TIJD NAAR BED

Ik ging veel te vaak net iets te laat naar bed waardoor ik altijd net te weinig uur sliep en net te moe was. Nu zorg ik ervoor dat ik van zondag t/m woensdag in ieder geval voor 22:30 slaap. Word ik echt veel uitgeruster van wakker. Denk je, maar als de kids op bed liggen heb ik eindelijk tijd voor mezelf… of het lukt mij niet op tijd te in bed te liggen doordat ik allemaal dingen wil doen… Kijk dan nog even naar punt 6! Het kan namelijk echt, als je het maar echt wilt!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

This is a sponsored post and all words and opinions are my own. Thank you for supporting the brands that help keep CITYMOM going with fresh content every day.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.