NIEUW DOERAKKIES; DUURZAME LUIERSERVICE DIE LUIERS BRENGT ÉN HAALT!

Luierservice Doerakkies

Je kent het wel, met te grote pakken luiers op de fiets door de CITY in de regen. Racen voordat de winkel dichtgaat… Daarbij komt dat je afval na je eerste baby is verdubbeld door alle vieze luiers. Wist je dat we met zijn allen in Nederland meer dan 2 miljoen luiers per dag weggooien? En dat dit bij elkaar ongeveer 5-8% van het totale restafval is? Daar besloot Doerakkies aan te doen d.m.v. een duurzame luierservice.

Duurzame luierservice die luiers brengt en haalt!

Drie studenten in Amsterdam hebben samen het bedrijf Doerakkies opgericht, een duurzame luierservice.
Via hun website kan je een luierpakket uitkiezen dat maandelijks bij je thuis wordt bezorgd. Daarnaast komen ze wekelijks de vieze luiers ophalen en zorgen dat die bij Stichting Luierrecycling Nederland terecht komen. Zo komen de luiers niet meer bij het restafval waar ze vaak worden verbrand.

Waarom luiers recyclen?

Samen met de Stichting wordt op deze wijze het recycle proces in Nederland op gang gebracht. Bij het recycleproces wordt het plastic, het papier en de babypoep gescheiden van elkaar. Daardoor kan er van het plastic nieuwe plastic producten worden gemaakt, zoals flessendopjes of bloempotten. De ontlasting kan gebruikt worden om biogas van te maken. Zo wordt er veel zorgvuldiger omgegaan met de grondstoffen. Super goed initiatief dus!

luierservice Doerakkies

Luierservice opgericht door 3 studenten!

Thomas, Kevin en Lucy hebben elkaar leren kennen door de minor Entrepreneurship aan de UvA. Alle drie hebben ze hele verschillende achtergronden: Werktuigbouwkunde, Science Business and Innovation en Economie. Maar toch gezamenlijk hebben ze hetzelfde doel: “Dat er in Nederland binnen 5 jaar geen luier meer te vinden is tussen het restafval”. Via Doerakkies willen ze dit verwezenlijken, momenteel zijn ze nog alleen actief in Amsterdam maar de plannen om uit te bereiden naar de rest van Nederland liggen al op tafel.

Wil jij meer weten of mee doen? Check hun website en social-mediakanalen.

www.doerakkies.nl
www.facebook.com/doerakkies
www.instagram.com/doerakkies

LEES OOK;

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.