5 X KIDSPROOF HOTSPOTS IN ROTTERDAM NOORD

IJssalon Koen

Elvis & Otis

Elvis & Otis

Bertmans Rotterdam

Bertmans

Jonge kindjes en een relaxed bezoekje aan Rotterdam; niet altijd de meest optimale combinatie. Visioenen van huilend kroost in de Koopgoot en stampende kleutervoetjes door de stille zalen van een museum steken al snel de kop op. Om nog maar te zwijgen over de drukke dagen in Diergaarde Blijdorp en de wachtrijen voor de rondvaartboten van de Spido. Gelukkig kent elke wijk wel een aantal verborgen plekjes waar kinderen meer dan welkom zijn en ouders ontspannen van hun CITYtrip kunnen genieten. In het kader van de nieuwe uitgave van hun Rotterdam reisgids zet time to momo vijf kidsproof adressen in Rotterdam Noord voor je op een rijtje.

Jeugdtheater Hofplein

Wat gaat er boven verwonderde kindergezichtjes in het schemerdonker van een bioscoop- of theaterzaal? Het Jeugdtheater Hofplein haalt alles uit de kast om je kleintje(s) een fantastische middag of avond te laten beleven. In hun voorstellingen passeren allerlei emoties de revue; van spanning tot verbazing en van verdriet tot puur geluk. Veel van de uitvoeringen worden door theaterschool Hofplein zelf geregisseerd en gespeeld.

Lof der Zoetheid

Is het tijd voor iets lekkers? Dan ben je bij Lof der Zoetheid aan het juiste adres. Nergens in Rotterdam Noord vind je een plek met zoveel zoete keuze voor jou en je kindje(s). Je kunt er terecht voor ontbijt en lunch, maar ook gewoon voor een kop koffie met taartje. De lieve dames die het zaakje runnen zijn gewend aan groot en klein publiek en maken er voor iedereen een feestje van.

LEES OOK: DAG ROTTERDAM; ALLE KINDVRIENDELIJKE TIPS

Bertmans

Wie zin heeft in een gezonde pitstop wandelt langs de Rotte naar Bertmans. Nou zijn kinderen op een dagje uit natuurlijk moeilijk te porren voor groenten en vezels, maar bij deze lunch- en ontbijtbar weten ze als geen ander hoe ze healthy ook echt lekker kunnen maken. Zo serveren ze heerlijke vegan pancakes, frietjes van polenta en staat er zelfs een speciale kinderboterham op de kaart. Bij goed weer zit je er heerlijk op het terrasje aan de rivier.

Elvis & Otis

Naast koffiebars en lunchzaken barst Rotterdam Noord van de leuke boetiekjes. Speciaal voor de kleintjes is er Elvis & Otis. CITYMOM schreef al eerder een blog over deze leuke kinderwinkel Elvis & Otis. In dit mooie winkeltje verkopen ze kinderkleding, speelgoed en boeken. Daarnaast hebben ze alles in huis om je baby- of kinderkamer van een designupgrade te voorzien. Hun producten zijn namelijk prachtig ontworpen en stuk voor stuk bijzonder aantrekkelijk. Het is de ideale plek om een cadeautje te scoren; zowel voor je eigen gezin als voor die van een vriend of familielid.

IJssalon Koen

Een dagje uit is eigenlijk niet compleet zonder samen een ijsje te eten. Gelukkig hebben ze daar in Rotterdam Noord de perfecte oplossing op. In een leuk hoekpandje aan het Zwaanshals vind je IJssalon Koen. Zij weten als geen ander hoe gelukkig jij en je kind(eren) worden van een keur aan smaken om uit te kiezen. Hun motto (I believe in the power of ice cream) wordt maar weer eens bewezen als je kids tevreden met hun ijsje in de weer zijn.

Extra tip: Rotterdamse Oogstmarkt

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand ontdekken jij en je kroost de natuur in de stad op de Rotterdamse Oogst. Op deze gemoedelijke versmarkt aan het Noordplein staan alleen kraampjes met lekkers dat binnen een straal van 50 kilometer rondom Rotterdam verbouwd of geproduceerd wordt. Door het platteland en de binnenstad samen te brengen, leren stadskindjes waar hun eten vandaan komt en wat er in welk seizoen groeit en bloeit. Het is een fijne plek om samen te proeven, te leren en te genieten.

Ook de rest van Rotterdam (Noord) ontdek je nu met de stedengids time to momo Rotterdam. De herziene gids is voor € 16,99 verkrijgbaar in boekhandels en online.

LEES OOK:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.