NIEUW; BRAIN BALANCE KIDS JOURNAL VOOR KINDEREN VAN 4 – 12 JAAR

Charlotte Labee Brain Balance Journal for Kids

Voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren

Ook voor de allerjongsten onder ons lanceert Charlotte Labee binnenkort een journal: de Brain Balance Kids Journal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Want in deze eerste levensjaren worden de belangrijkste patronen en neurale netwerken aangelegd. Hoe fijn dat we direct het juiste kunnen aanleren, zodat je een goede  basis neerzet?

In opvolging op de succesvolle ‘Journal voor Volwassenen’ en de onlangs verschenen ‘Teen Journal’ lanceert Brain Balance expert Charlotte Labee op 25 maart de Brain Balance Kids Journal: de ultieme tool om aan te zetten tot dagelijkse actie. Voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren, die een goede basis zijn voor latere leeftijd.

“Onze kinderen krijgen tegenwoordig heel veel prikkels te verduren. Deze journal helpt om hun hersenen beter te begrijpen en zo om te leren gaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl” , aldus Charlotte. Met oefeningen, kleurplaten en spelletjes krijgen kinderen spelenderwijs mee hoe belangrijk het is om goed voor je brein te zorgen.

Bereik je doelen in maar 15 minuten per dag

Journalen is een hele effectieve methode om concreet aan de slag te gaan met jouw doelen. Een journal is een soort agenda, maar dan één die met jou meedenkt.

Zo gaan kinderen in de Kids Journal aan de slag met dankbaarheid, leren ze dat fouten maken goed is en leren ze omgaan met hun gedachten.

In de Brain Balance Kids Journal staat ook ‘grotemensenpraat’, met verdere uitleg over hoe het kinderbrein werkt en hoe ze op situaties kunnen reageren. Maar de journal bevat ook leuke oefeningen en opdrachten.

Spelenderwijs gaat je kind aan de slag met dankbaarheid, leren ze hoe fouten je brein verbeteren, hoe je complimentjes kunt geven, hoe je kunt mediteren en wat voeding voor je hersenen doet. Zo leren ze bijvoorbeeld beseffen dat tegenslag er soms bij hoort en dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken.

Charlotte: “Met deze leuke Kids Journal leren ze dankbaar te zijn voor de kleine dingen en vooral ook trots op zichzelf te zijn.” Kortom: daag je hersenen uit, geef niet op, en probeer creatief te zijn.

Journalen verandert je hersenen (en je leven)

Schrijven in de journal verhoogt de concentratie en verlaagt het stressniveau: door iets op te schrijven maak je zaken concreet. Het denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit. Charlotte: “Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven.” 

Alle belangrijke breinthema’s die in de Volwassen Journal en in de Teen Journal aan bod komen, vind je ook terug in de Kids Journal: breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning.

LEES OOK: DE FAVORIETEN VAN CHARLOTTE LABEE

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.