DE KLEINE KEUKEN; LEKKERE BABYMAALTIJDEN + LANCERING KENNISPLATFORM

Kleine keuken lanceert kennis platform

de Kleine Keuken & Babycooking Schermafbeelding 2013-10-07 om 12.41.17

 

Geen tijd, niks in huis, laat thuis. Iedere ouder kent het wel. En wat eet je kleine dan? Het liefst een vers hapje, biologisch, met veel groenten en nog meer smaak. Iets dat je zelf eigenlijk ook lekker vindt. Even warm maken en met een gerust hart je kleine een gezond en smakelijke maaltijd voorschotelen. Dat is precies wat de Kleine Keuken maakt.

Geen babyprutjes, maar eerlijk en puur. Wat je ziet dat krijg je ook. Dus staat er op de voorkant een pompoen? Dan is dat het enige wat erin zit. Staat er zalm, doperwtjes, zoete aardappel en dille op de voorkant? Juist. Dan is dat het. Om die smaak zo lekker te houden hebben ze het koelvers gemaakt. Dat betekent dat de zakjes niet 3 jaar buiten de koeling houdbaar zijn, maar 3 weken in je koelkast. Geen conserveringsmiddelen, verdikt appelsap, smaakstoffen, aardappelzetmeel, geur-kleurstoffen of andere zaken die niet thuishoren in een kinderbuikje. Echt alleen maar ingrediënten waar je kleine wat aan heeft.

 

de Kleine Keuken lanceert hét kennisplatform voor ouders met jonge kinderen

 

Voor de ouders die door de bomen het bos niet meer zien heeft de Kleine Keuken een nieuw kennisplatform gelanceerd. Een toegankelijke website waarop je alles kunt vinden over gezond en energiek opgroeien. Alle kennis op één plek. de Kleine Keuken vertaalt wetenschappelijke artikelen naar begrijpelijke taal, zodat deze informatie voor elke ouder beschikbaar wordt. Dit doen zij in de vorm van blogs, recepten, video’s en podcasts.

Voor de Kleine Keuken is dit een logische, volgende stap; zij wil ouders en verzorgers namelijk helpen bij het maken van de beste keuzes voor hun kinderen. En dat gaat voor de Kleine Keuken veel verder dan alleen voeding.

De experts en ouders bij de Kleine Keuken maakten al de producten die zij zelf misten: voedzame, biologische kindervoeding en natuurlijke babyverzorging. Maar ze voelden ook de groeiende noodzaak om hierover te vertellen, want als je meer mensen bereikt kun je pas echt verandering teweeg te brengen.

Een platform voor jonge ouders dus. Onderscheidend? Jazeker! de Kleine Keuken springt met haar holistische kijk op thema’s als voeding, verzorging, bewustwording en beweging in een gat tussen de reguliere en alternatieve media.

“Gezondheid gaat voor ons veel verder dan voeding alleen, want ook andere factoren spelen een rol. Wij benaderen gezondheid vanuit een holistische hoek: we kijken naar het hele lichaam. Alles staat met elkaar in verbinding”, aldus Kirsten Toeset, oprichtster van de Kleine Keuken.

“Het lichaam en immuunsysteem worden grotendeels opgebouwd in de eerste drie levensjaren van een kind, ook wel ‘de eerste 1000 dagen’ genoemd. Hierbij is niet alleen gezonde voeding van belang, maar ook beweging, en lekker in het eigen lijf zitten”. Al deze factoren zijn van invloed op de ontwikkeling van het kind.

Uit onderzoek van de Kleine Keuken blijkt dat ouders zich vaak niet bewust zijn van de invloed die zij hebben op de gezondheid van hun kind. “Er is zoveel essentiële informatie beschikbaar die nu niet bij ouders terecht komt; lastig te vinden óf in onbegrijpelijke taal. Zonde!” Daar brengt de Kleine Keuken nu verandering in met dit platform.

En ze heeft grootse ambities; in de toekomst zullen er onder andere evenementen georganiseerd worden, zoals een fanmarkt, waar je als ouder lezingen en workshops rondom deze thema’s kunt volgen. De Kleine Keuken transformeert hiermee van productmerk naar lifestylemerk, voor ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar.

 

www.dekleinekeuken.com

 

Lees ook DE FAVORIETEN VAN KIRSTEN VAN DE KLEINE KEUKEN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.