DIT ZIJN DE 5 LEUKSTE KINDVRIENDELIJKSTE PARKEN IN EINDHOVEN

De 5 leukste parken van Eindhoven

Als CITYMOM zoek ik met regelmaat een park op. Het maakt mij altijd blij! En al helemaal nu het weer zo mooi is. Hup, naar buiten met z´n allen! Het nadeel van in de CITY wonen is dat je niet altijd een ruime tuin hebt, maar het voordeel is dat in vrijwel alle steden prachtige parken te vinden zijn. Inmiddels heb ik al best wat parken in Eindhoven bezocht met mijn kids. Ik zet de 5 leukste kindvriendelijke parken op een rij:

Philips van Lenneppark

1. Philips van Lenneppark

Dit is mijn nummer 1 en wat fijn dat deze op loopafstand is van mij! Het park is erg groot en heeft van alles te bieden. Een prachtige grote speeltuin voor kleine en grotere kids, een kinderboerderij (inclusief educatiecentrum) (http://www.eigenwijsboerderij.nl/), weides met hertjes, een basketbalveld, een voetbalveld, een tennisveld, en een klein skateparkje. In het midden van een park zit een kleine kiosk (Mevrouw van Lennep) voor een ijsje, een klein hapje of een drankje. Alles wat je nodig hebt voor een hele middag vermaak! Rondom het park is voldoende plek om gratis te parkeren.

henri dunantpark

2. Henri Dunantpark

Dit grote park ligt in het Noorden van Eindhoven. Ook hier kan gratis parkeren rondom het park. Ook hier is van alles te doen voor het hele gezin. Ga lekker picknicken, skateboarden, basketballen, vissen in de visvijver, spelen in 1 van de verschillende speeltuintjes of ga op zondag naar Tai Chi in het park. Dit wordt al ruim 12 jaar elke zondagochtend beoefend in het park! Maar je mag met kids eigenlijk Speelpark de Splinter niet overslaan als je naar dit park gaat. Het is een megagrote (het is 7 voetbalvelden groot!) openluchtspeelparadijs voor kids van jong en oud. Hierin zit o.a. een kinderboerderij, een peuterzwembad en een pirateneiland. Alleen op zondag betaal je €1,50 entree, de andere dagen is het gratis.

Paviljoen Genneper Parken

3.Genneper Parken

Het grootste groene stuk van Eindhoven waar teveel is om te doen om op te noemen! Denk niet alleen maar een mooie plekjes om te picknicken, maar ook aan educatie en echt actief zijn. Midden in Genneper Parken kan je lekker eten, spelen en midgetgolven bij het Paviljoen Genneper Parken. Hiernaast zit de Gennerperhoeve, wat een stukje biologisch boerderijleven naar de stad brengt. Laat je kids kennis maken met het boerenleven en de omgeving die daarbij hoort. Ze organiseren zelfs kinderfeestjes en houdt de agenda in de gaten voor verschillende leuke activiteiten. Verder kan je in dit park goed wandelen en fietsen. Aan de rand van het park vind je het grote zwembad de Tongelreep en aan de andere kant van het park is het Prehistorisch Dorp waar onlangs de Nederlandse film RedBad is opgenomen. Kortom: genoeg vermaak voor meerdere dagen! Rondom het park is er voldoende gelegenheid om gratis te parkeren,

stadwandelpark

4. Stadwandelpark

Uiteraard mag dit park ook niet vergeten worden, het ligt vrijwel tegen Genneper Parken aan, grenzend aan het Parktheater. Het park is wat kleiner en overzichtelijker en een ideale plek om lekker te picknicken met uitzicht op rivier de Dommel. Er is een klein speeltuintje in het midden, je kan (kindvriendelijke) eten bij Restaurant Parkzicht en bezoek ook de sterrenwachttoren! Wat ik zelf nog niet heb geprobeerd, maar ik zeker nog een keer ga doen: de ruimtewandeling. (http://ruimtewandeleninhetpark.nl/ ). Download de app en ga op ruimteavontuur met je kids in dit park! In de zomer en op feestdagen worden er geregeld activiteiten/festivals georganiseerd in dit park. Hier is het deels betaald en deels gratis parkeren rondom het park.

philips de jongpark

5. Philips de Jonghpark

Ook weer een prachtig plekje in Eindhoven waar je even kan vluchten voor de drukte in de stad. Hier heeft de familie Philips zelf gewoond. Hier geen speeltuintjes en kinderboerderijen, maar wel prachtige wandel- en fietspaden, voldoende picknickplek en het Parkpaviljoen (http://www.parkpaviljoeneindhoven.nl/) voor een hapje & drankje. Als je kids van voetbal houden, loop je wat verder door het park naar de Herdgang waar de PSV-selectie traint.

LEES OOK;

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH @maartjeisblond

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik maakte een vreugdedans toen ik te horen kreeg dat ik mocht starten als blogger bij CITYMOM! Ik ben altijd een vlotte schrijver geweest, maar heb er te weinig leuks mee gedaan. Het is voor mij een uitdaging om onze kids centraal te stellen, zonder voorbij te gaan aan waar ik zelf van geniet. Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.