10X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE ETEN MET JE KINDEREN OMGEVING EINDHOVEN

Heiberg

Eat & Play omgeving Eindhoven

Ja! We mogen er weer lekker op uit met onze kids! Dat mochten we natuurlijk altijd al een beetje, maar nu zijn de terrasjes, de grotere speeltuinen en de restaurants ook weer open. Hoewel ik het stiekem wel fijn vond geen verplichtingen buiten huis te hebben, werd het rondje met dezelfde achtertuin, hetzelfde parkje en dezelfde speeltuinen mij ook te saai. Niet dat de kids hier echt over klaagde, maar het gaat om het in balans houden van meerdere belangen hè. 

Omdat het met jonge kids heel fijn is om spelen te kunnen combineren met eten, heb ik 10 x eat & play in de omgeving van Eindhoven op een rijtje gezet! Tried & Tested door de jaren heen!

Allemaal restaurants die wel een stapje verder gaan dan een kleurboekje en een doosje kleurtjes. Die lekker eten, combineren met speelplekken voor de kids, zodat je ook écht langer dan 20 minuten zonder gekrijs of gezeur ergens kunt gaan eten.

Buutvrij voor de hele pot – Best


Een alltime favoriet is Buutvrij voor de hele pot in Best. Ze hebben een goede kaart, volop plek voor kids om te spelen (zowel binnen als buiten), magische taarten en met allerlei leuke activiteiten op de agenda.

Brandevoortse Hoeve – Helmond


Overzichtelijk veredeld krijspaleis met goed eten! Geen zin om binnen te zitten tussen de kids? Verhuis dan naar ernaast naar het restaurant of naar buiten bij de buitenspeeltuin.

De Helden van Kien – Sint-Oedenrode


De helden van Kien is een heerlijk restaurant op een prachtige locatie! Bij het restaurant zelf is een speelhoekje en een speeltuintje. Maar steek het bruggetje over en loop zo een grote speeltuin in, ga bootje varen of gewoon lekker wandelen. Succes gegarandeerd!

Bij de Neut – Westerhoven


Je blijft rondkijken in dit restaurant Bij de Neut! Tot in de details superleuk afgewerkt. Met paraplu’s op het plafond, een strandgedeelte met een grote speelboot en sla zeker de wc’s niet over als je hier bent. Die zijn fantastisch (no spoiler).

Den Kleine Dommel – Nuenen


Een echt familierestaurant, op een mooie locatie, net buiten Eindhoven. Buiten spelen en eten op het terras, binnen eten en spelen aan tafel of laat de kids spelen in de heuse speelkamer waar er meestal ook nog toezicht wordt gehouden door een oppas. Pannenkoeken staan altijd op de kaart, maar er is genoeg keuze als je zelf zin hebt in iets anders.

Speellandschap de Heiberg – Veldhoven


Dit is een prachtige speeltuin met een groot buitenterras erbij! Voor de kinderen van 2+ betaal je €3 entree en dat is het zeker waard. Prachtig aangelegd, genoeg te spelen voor alle leeftijden en met warm weer staat lekker de sproeier aan! Deze zomer is er voor het eerst ook de mogelijkheid om te dineren bij speellandschap de Heiberg.

’t Zand – Oerle


’t Zand is een klein restaurantje wat bijna niet opvalt. Maar eenmaal binnen is het super kindvriendelijk met een echte speelkamer. Ook buiten bij het terras kunnen de kinderen spelen.

De Familie Suykerbuyk – Valkenswaard


Uiteraard mag een pannenkoekenhuis niet ontbreken in dit lijstje! En vanaf het buitenterras van De Familie Suykerbuyk heb je zicht op de kids die spelen in de grote speeltuin die bij het restaurant hoort.

De Rode Lelie – Oisterwijk

In de prachtige Oisterwijkse bossen, ligt de Rode Lelie. Ga wandelen, fietsen, vissen of spelen in het bos en combineer dit uiteraard met en bezoekje aan dit boscafé. Want ook hier heb je vanaf het terras uitzicht op een grote speelplek voor de kids.

De Brabantse Kluis – Aarle-Rixtel


De Brabantse kluis is een mooie oude herberg waar je heerlijk kunt eten, koetjes en kalfjes kunt bekijken, kunt wandelen en lekker kunt spelen.

BLOG BY MAARTJE

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.