5X LEUKE KINDVRIENDELIJKE LUNCH HOTSPOTS IN EINDHOVEN

Daily 1 Daily 2

1. Daily – Sissy Boy                

Wil je je eigen behoeftes combineren met die van je kind(eren), ga dan lekker lunchen bij Daily. Deze gezellige lunchroom is onderdeel van de Sissy Boy. Dus beneden eerst shoppen voor jezelf of je kerel en daarna naar boven voor de kinderafdeling & om te lunchen.

De lunchroom is aangekleed met meubels van Piet Hein Eek, er zijn kinderstoelen en je kan zelfs een gewone boterham met pindakaas bestellen! Er is op dezelfde verdieping een erg gave speelhoek voor kinderen. De Sissyboy & Daily is gevestigd in de ‘Blob’, een groot glazen gebouw, wat zorgt voor een mooi lichtinval als je binnen bent. Let op: er is geen lift aanwezig, wel een roltrap.

Nieuwe Emmasingel 2 // 5611 AM Eindhoven

plein 4 - 2 plein 4 4

2. Plein 4

Dit is één van mijn favoriete plekjes. Wat vroeger een grote discotheek was, is sinds 2 jaar een Grand Café / stapgelegeheid. Overdag lekker eten en ’s avonds borrelen en uitgaan. Het ziet er van binnen erg gezellig uit, er is veel aandacht besteed aan de inrichting.

Er is een kleine speelhoek waar je dicht bij kunt zitten. Er is geen speciaal kindermenu, maar ze vinden het dan ook geen probleem als je zelf iets meeneemt voor je kind(eren). Leuk: elke maandagavond organiseren ze een ‘Hippe Bingo’, voor als je nog geen genoeg hebt van het spelen van spelletjes overdag!

Stationsplein 4 // 5611 AB Eindhoven

 

3. Grand Café de Lichttoren

Het interieur van Grand Café De Lichttoren, gevestigd in de voormalige gloeilampfabriek van Philips, is ruim en heeft een industriële uitstraling. Veel oorspronkelijke kenmerken van de fabriek zijn in tact gebleven, zoals de hoge plafonds, grote ramen en robuuste materialen. Hier is uiteraard een warme, sfeervolle touch aan gegeven. Op de begane grond, waar destijds de pakkerij zat met een timmerfabriek waar kisten en ander verpakkingsmateriaal voor de lampen gemaakt werden, strijkt nu in 2023 Grand Café de Lichttoren neer met een speelhoek voor de kids!

Lichttoren 6 // 5611 BJ Eindhoven

LEES OOK: RESTAURANTS IN EINDHOVEN ZONDER SPEELPLEK MAAR TOCH LEUK VOOR KINDEREN

Bibliocafe 1 :: CITYMOM.nl Bibliocafe 2 :: CITYMOM.nl

4. De Verlichting

Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je lekker en gezellig wil lunchen met kids. Maar sinds kort is dit een nieuw favoriet plekje van ons! Met Boekstart hebben de kinderen een gratis bibliotheekabonnement tot de 18 jaar.

Omdat Pax erg van lezen houdt en wij de boekjes ondertussen uit ons hoofd kennen, besloten we naar de bieb te gaan. Groot succes! Pax vermaakt zich op en top en wij kunnen lekker in het café zitten om te lunchen. Voor de kinderen staat er een speciale kinderbox op het menu met allerlei lekkers.

Emmasingel 22  //  5611 AZ Eindhoven

 Meneer de Boer 2The lounge chairs at Meneer de Boer in Eindhoven

5. Meneer de Boer

Een gezellig plekje om te lunchen, aan de Keizersgracht in Eindhoven. Het concept van Meneer de Boer is ‘breakfast all day’, geïnspireerd door een bezoekje aan New York.

Een uitgebreid menu (inclusief een anti-katerontbijt, een losse boterham en allerlei smaken koffie & thee), een knusse huiselijke omgeving en een vriendelijke staf. Als je na de lunch nog ruimte hebt, moet je zeker één van de huisgemaakte gebakjes/cakes proberen!

Keizersgracht 20 // 5611 GD Eindhoven

Praktisch tip: ben je met de fiets en wil/kan je geen buggy meenemen, terwijl deze wel zo wenselijk is als je kind geen langere stukken kan OF WIL lopen dan 10 meter? Parkeer dan je fiets in de bewaakte fietsenstalling onder het 18 Septemberplein of in de Heuvelgalerie (beide in het winkelcentrum van Eindhoven). Je kunt dan vanuit de fietsenstalling een gratis buggy lenen, je hebt alleen je identiteitsbewijs nodig. Aanrader!

Andere tip: Ben je opzoek naar een huurwoning in Eindhoven? Via het huurportaal kan je heel veel goede en geschikte huurwoningen vinden!

 

MEER EINDHOVEN? LEES OOK: 5X UITETEN MET KINDEREN BUITEN HET CENTRUM VAN EINDHOVEN

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk bij de leukste woningcorporatie van Eindhoven! Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

 

1 Reactie

  1. Toine

    Denk ook eens aan Woensel wereldkeukens. Speelhoek voor de kinderen en genoeg keuze voor iedereen. Niet het mooiste, maar wel erg praktisch met kinderen (en af en toe moet het gewoon ook alleen maar praktisch zijn met kinderen;))

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.