5X LEUKE LUNCH HOTSPOTS IN EINDHOVEN OM MET KINDEREN TE LUNCHEN

Daily 1 Daily 2

1. Daily – Sissy Boy                

Wil je je eigen behoeftes combineren met die van je kind(eren), ga dan lekker lunchen bij Daily. Deze gezellige lunchroom is onderdeel van de Sissy Boy. Dus beneden eerst shoppen voor jezelf of je kerel en daarna naar boven voor de kinderafdeling & om te lunchen.

De lunchroom is aangekleed met meubels van Piet Hein Eek, er zijn kinderstoelen en je kan zelfs een gewone boterham met pindakaas bestellen! Er is op dezelfde verdieping een erg gave speelhoek voor kinderen. De Sissyboy & Daily is gevestigd in de ‘Blob’, een groot glazen gebouw, wat zorgt voor een mooi lichtinval als je binnen bent. Let op: er is geen lift aanwezig, wel een roltrap.

Nieuwe Emmasingel 2 // 5611 AM Eindhoven

plein 4 - 2 plein 4 4

2. Plein 4

Dit is één van mijn favoriete plekjes. Wat vroeger een grote discotheek was, is sinds 2 jaar een Grand Café / stapgelegeheid. Overdag lekker eten en ’s avonds borrelen en uitgaan. Het ziet er van binnen erg gezellig uit, er is veel aandacht besteed aan de inrichting.

Er is een kleine speelhoek waar je dicht bij kunt zitten. Er is geen speciaal kindermenu, maar ze vinden het dan ook geen probleem als je zelf iets meeneemt voor je kind(eren). Leuk: elke maandagavond organiseren ze een ‘Hippe Bingo’, voor als je nog geen genoeg hebt van het spelen van spelletjes overdag!

Stationsplein 4 // 5611 AB Eindhoven

Usine 1 Usine 2

3. Usine

Usine is een Grand Café wat gevestigd is in een oude lichtfabriek van Philips, tegenover de ‘Blob’ waar lunchplek Daily te vinden is. Het is enorm groot en industrieel.

Overdag is het altijd druk met mensen die er gaan lunchen tijdens hun lunchbreak van het werk. Voor de kinderen is er een ruime speelhoek ‘Petit Usine’. Er is een kindermenu en er zijn voldoende Stokke kinderstoelen aanwezig voor zelfs een groot kinderfeest.

Lichttoren 6 // 5611 BJ Eindhoven

Bibliocafe 1 :: CITYMOM.nl Bibliocafe 2 :: CITYMOM.nl

4. De Verlichting

Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je lekker en gezellig wil lunchen met kids. Maar sinds kort is dit een nieuw favoriet plekje van ons! Met Boekstart hebben de kinderen een gratis bibliotheekabonnement tot de 18 jaar.

Omdat Pax erg van lezen houdt en wij de boekjes ondertussen uit ons hoofd kennen, besloten we naar de bieb te gaan. Groot succes! Pax vermaakt zich op en top en wij kunnen lekker in het café zitten om te lunchen. Voor de kinderen staat er een speciale kinderbox op het menu met allerlei lekkers.

Emmasingel 22  //  5611 AZ Eindhoven

 Meneer de Boer 2The lounge chairs at Meneer de Boer in Eindhoven

5. Meneer de Boer

Een gezellig plekje om te lunchen, aan de Keizersgracht in Eindhoven. Het concept van Meneer de Boer is ‘breakfast all day’, geïnspireerd door een bezoekje aan New York.

Een uitgebreid menu (inclusief een anti-katerontbijt, een losse boterham en allerlei smaken koffie & thee), een knusse huiselijke omgeving en een vriendelijke staf. Als je na de lunch nog ruimte hebt, moet je zeker één van de huisgemaakte gebakjes/cakes proberen!

Keizersgracht 20 // 5611 GD Eindhoven

Praktisch tip: ben je met de fiets en wil/kan je geen buggy meenemen, terwijl deze wel zo wenselijk is als je kind geen langere stukken kan OF WIL lopen dan 10 meter? Parkeer dan je fiets in de bewaakte fietsenstalling onder het 18 Septemberplein of in de Heuvelgalerie (beide in het winkelcentrum van Eindhoven). Je kunt dan vanuit de fietsenstalling een gratis buggy lenen, je hebt alleen je identiteitsbewijs nodig. Aanrader!

Andere tip: Ben je opzoek naar een huurwoning in Eindhoven? Via het huurportaal kan je heel veel goede en geschikte huurwoningen vinden!

 

MEER EINDHOVEN? LEES OOK: 5X UITETEN MET KINDEREN BUITEN HET CENTRUM VAN EINDHOVEN

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax van 2 jaar en onze pasgeboren tweeling. Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

2 Reacties

 1. Karen

  Ik wil graag reageren op je bericht. Ik woon ook in Eindhoven, met kinderen en vind Daily ook top om te lunchen: leuk, lekker, licht etc. maar om nou te zeggen kindvriendelijk… Ja de medewerkers zijn vriendelijk, maar de speelhoek waar jij over schrijft staat aan de andere kant van de bovenverdieping, mijn kinderen mogen daar echt niet alleen spelen ze moeten langs 2 roltrappen en dat vind ik gevaarlijk. Ze zijn totaal buiten beeld! Daarnaast vind ik de speelruimte van Usine erg donker, klein, ongezellig en er ontbreken altijd punten aan de potloden, dus kleuren kan niet echt. Een puntenslijper is er niet te vinden en ook de medewerkers hebben er geen…. Nu weet ik ook dat er in de stad zelf niet veel meer opties zijn, maar het ligt wel genuanceerder dan jij beschrijft.

  Antwoord
 2. Eindhovens Rondje

  Wauw wat een leuke blog over Eindhoven!

  check http://www.eindhovensrondje.nl voor nog meer horeca hotspots

  Voor ons instagram account moeten we iedereen wel waarschuwen: je zal er ontzettende honger van krijgen 😉

  Tot snel ziens in Eindhoven <3

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.