RESTAURANTS IN EINDHOVEN ZONDER SPEELPLEK MAAR TOCH LEUK VOOR KINDEREN

Heeeeel voorzichtig kijken wij al soms naar restaurants zonder speelhoek. Meestal stuiteren ze bij ons nog steeds alle kanten op en duurt het avondeten te lang voor een rustige zit. Maar…een lunch of een wat snellere hap op een plek zonder speelhoek komt dichterbij. Dan nemen wij gewoon zelf wat kleurboeken en kleurtjes mee en dan is het ook goed. En soms is er toch nog buiten wat plek om rond te rennen zonder dat ze iemand in de weg zitten. Dus bij deze hebben wij ons georiënteerd op leuke restaurants in Eindhoven en al getest met onze kinderen uiteraard! 

Down Town Gourmet Market

Het restaurant Down Town Gourmet Market blijft een all time favoriet en is bij de meeste Eindhovenaren een bekende plek. Als je niet weet wat je wilt eten, ga je hierheen en stel je bij verschillende tentjes je eten samen. Kids hoeven hier niet per sé aan tafel te zitten, wat ook fijn is. Geen gezeur over ‘dat lust ik niet’ omdat je van pizza tot loempia’s kan eten van van vlees tot veganistisch. En vergeet de lekkere toetjes niet!  

’t Zusje

’t Zusje mag in dit rijtje niet ontbreken. In Eindhoven in een prachtig pand midden in het centrum. Tapas is altijd gezellig eten en ook voor de kids leuk om te bestellen. Ze hebben zelfs een eigen kinderkaart met veel verschillende gerechtjes erop.

Centro Espagnol

Centro Espagnol, oftewel het Spaans Centrum is een plekje wat alleen bij de insiders bekend is. Van de buitenkant loop je het zo voorbij, maar elke vrijdag, zaterdag en zondag is het een gezellige bende binnen! Een echte website is er niet en binnen schuif je gezellig bij elkaar aan. De kaart is niet super groot, maar wat er op staat is heerlijk en brengt je terug naar je vakantie in Spanje. Met lekker weer kunnen de kinderen de straat oversteken naar het grote speelveld met speeltuin.

Gezana

Gezana bezoek je als je een keer wat anders wilt proberen en/of wanneer je kids nog steeds niet met bestek willen of kunnen eten. Je kunt hier heerlijk Eritrees eten. Er hangt altijd een super fijne sfeer, vriendelijke bediening en je mag je lekker met handen eten.

Loetje

Loetje is voor vele een bekende naam. Dat is niet gek, want ze hebben meer dan 30 vestigingen verspreid over Nederland. In Eindhoven zit het buiten het centrum, dichtbij Strijp-S. Op een toffe plek naast een fontein waar de kids kunnen rondrennen.

Pizzeria La Vita è Bella

Pizzeria La Vita è Bella is de plek waarvan wordt gezegd dat je er de beste pizza kunt eten in Eindhoven. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Het is niet het allermooiste of meest luxe restaurant, maar voor een typisch Italiaanse pizza moet je absoluut hier zijn’. Tried and tested en ze hebben er inderdaad heerlijk pizza’s! Grotere kids kunnen de straat oversteken en lekker basketballen en voetballen in het park.

Het afgelopen jaar nieuw geopend in Eindhoven

Wacko’s

Wacko’s is het eerste all America cuisine restaurant, zoals ze zelf zeggen. Gelikt interieur, toffe kaart, veel eten en voor mom & dad een overheerlijke punch te bestellen.

Today040

Today040 is de New kid in town. Nog een restaurant met Amerikaans concept, all day diner. En fijn, om de hoek van het Anna Frankplatsoen, dus iets oudere kids kunnen lekker naar het park om te spelen als de energie binnen niet te houden is.

Dirven

Dirven is een fijne nieuwe plek waar je terecht kunt voor all-day-breakfast. Op de ontbijt/lunch kaart staan allerlei kleine gerechten, waarmee je zelf een ontbijtplank samenstelt. Je kiest voor 3, 5 of 7 gerechtjes. Zo zit er altijd wat bij wat jij en je kids lusten.

 

LEES OOK VAN MAARTJE EN OVER EINDHOVEN:

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.