10 X BESTE PARKEN VOOR KINDEREN IN AMSTERDAM

parken amsterdam

Er zijn veel parken in Amsterdam. Sommige parken zijn net wat meer kindvriendelijker dan de ander. CITYMOM zet de beste 10 parken van Amsterdam op een rij die geschikt zijn voor kinderen. 

AMSTELPARKIn het Amstelpark ligt een super speeltuin! Spannende klimpyramides met touwbruggen, glijbanen, een kabelbaan, zandbakken, speelhuisjes een houten speeltrein. Het is er heel ruim en toch overzichtelijk.

De speeltuin is makkelijk te bereiken vanaf de hoofdingang van het Amstelpark aan de Europaboulevard. In het Amstelpark bevinden zich naast de speeltuin voor kinderen ook de Amsteltrein, een doolhof, een midgetgolfbaan en het Verlaten land.

BEATRIXPARK: Het Beatrixpark is nog niet honderd procent ontdekt. Het is een rustig en kleinschalig park, maar groot genoeg om even te denken dat je de CITY uit bent. Voor kleine kinderen is er een pierenbad en een kinderspeelplaats met een grote zandbak en diverse speeltoestellen.

FLEVOPARK: De rust en ruimte in dit park is iets wat je niet terug vindt in andere parken in Amsterdam. Het park biedt ook veel voor kinderen zoals een speeltuin, tennisvereniging, openlucht zwembad en grote grasvelden.

GAASPERPARK: In dit park vind je een waterspeelplaats voor de kleintjes, een dagkampeerterrein en barbecueplaatsen. Je kunt er wandelen (5 km. rond de plas), fietsen, paardrijden, watersporten, vliegeren en duiken. Genoeg te doen dus!

GIJSBRECHT VAN AEMSTELPARK: Het park is heringericht als speelbos. De diverse voetpaden in de randzone geven toegang tot het bos en de vele speelmogelijkheden. In die randzone zijn ook twee open plekken gecreëerd met houten zitelementen, die dienst kunnen doen als buitenklas of het houden van een kinderpartijtje.

In het park is een grote waterplas met een oppervlakte van 2000 vierkante meter die via de singel met open water in verbinding staat. Om het park voor kinderen aantrekkelijk te maken, werden over het hele terrein speelplekken gecreëerd.

Net zo aantrekkelijk voor kinderen is het steltenpad dat de vaste oever met het eiland verbindt en dat voor een deel op het droge en voor een deel in het water staat. Het pad bestaat uit lage en hoge palen van tamme kastanjehout: de lage om overheen te lopen en de her en der staande hoge exemplaren om je aan vast te houden.

OOSTERPARK: Het Oosterpark is circa 12 hectare groot. In het park ligt een prachtige speeltuin die zowel vanaf de straat als vanuit het park te betreden is. De speeltuin heeft speeltoestellen voor kleine en grote kinderen.

Ook zijn er in het park sportvoorzieningen, zoals een tennis- en een voetbalveld. En is er een kinderspeelvijver waar in de zomer lekker in gesparteld kan worden. Erom heen is lekker veel gras om op te liggen. Aanrader in het park om met kinderen te eten is restaurant de Tropen. 

REMBRANDTPARK: Het Rembrandtpark is 45 hectare groot en dag en nacht geopend. Er is een klimpiramide, speeltoestellen en een voetbalveldje. In het park ligt ook ‘t Landje, een avontuurlijke bouwspeelplaats voor kinderen van 6 t/m14 jaar en kinderboerderij de Uijlenburg. Naast het park zit een heel leuk tentje; de Huiskamer van Rembrandt waar je koffie kan drinken en kan lunchen met je kids. 

SLOTERPARK: Het Sloterpark heeft een oppervlakte van 91 hectare en is daarmee het grootste park van Amsterdam. Er is geen speeltuin of pierenbadje, maar in het Sloterparkbad kan heerlijk gesparteld worden bij het strandje wat er is. Je kunt wandelen, fietsen, zonnen, zwemmen, vissen en barbecueën. Het park grenst aan kinderboerderij ‘t Ruige Riet (020-611 88 51) en verschillende watersportverenigingen.

VONDELPARK: In het verlengde van de Kattenlaan ligt het kinderbadje. Dit heerlijke badje midden in het Vondelpark is een grote trekpleister in de zomer. Naast het bad ligt ook een zandbak, een klimrek en een houten kasteel, waardoor dit ook een fijne plek is voor minder warme dagen. 

Ook heeft het park een openluchttheater waar van alles te doen is. Wil je wat drinken of eten met je kids dan raden wij Vondelpark 3 aan waar het lekker kindvriendelijk is en waar je heerlijk op het terras kan zitten. 

WESTERPARK: In het park kunnen de kinderen niet alleen lekker spelen in natuurspeeltuin Het Woeste Westen maar ook lekker zwemmen. Aan de oostelijke kant van de langgerekte vijver is het lekker spartelen in de vijver, waarvan het water elke dag ververst wordt. 

LEES HIER MEER OVER HET WESTERPARK: WESTERGAS TERREIN, ALLE LEUKE DINGEN DAAR VOOR KIDS OP EEN RIJ

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.