LEUKE VOORBEELDEN VAN NIET MAINSTREAM DAGPLANNINGEN EN WEEKSCHEMA’S

@homeschool_daily_apple

En toen zaten alle kids thuis.. Geen school, ontregelde huishoudens, thuiswerkende ouders die les moeten geven, beperkte of geen oppasmogelijkheden en kids die tegen de muur omhoog springen! In deze blog voorbeelden van niet mainstream dagplanningen en weekschema’s om te helpen!

Nu ik deze blog schrijf, zijn de scholen net weer open. Wat erg fijn is, maar ook een dubbel gevoel geeft. Ook dat gaat niet hetzelfde zijn als dat het was. 

Voor ons, maar ook zeker voor onze kids is het allemaal erg schakelen! ‘Kinderen zijn zo flexibel’ zeggen ze dan. Dat zijn ze ook tot op zekere hoogte, maar ook mijn kleuter is boos geweest en vond het stom dat hij niet meer naar school mocht, niet meer naar zwemles, niet meer afspreken met vriendjes en niet meer naar opa & oma…

Ons dagritme startte met een soort van vakantiegevoel, waar eigenlijk totaal geen ruimte voor was in combinatie met werkende ouders. Een soort dagritme is er inmiddels zeker wel gekomen!

Een strak ritme krijgen wij er niet in. Met 1 kind lukte dat nog wel, maar met 3 ben ik al lang blij als iedereen om 10u uit bed is en iets van voedingswaarde naar binnen heeft gekregen. Maar tussendoor merk ik wel dat onze oudste met de week en het dagritme aan het zoeken is…

Vragen welke dag het is, vragen wanneer we gaan avondeten als de lunch net een kwartier is afgelopen en vragen of het nou school is of (nood)opvang. Ik weet dat er heel veel kinderen én ouders wel gebaat zijn bij een duidelijk dagschema en/of weekritme.

Door corona is er plots veel meer aandacht gekomen voor pictogrammen, dagplanningen en weekschema’s. Meer aandacht voor bestaande concepten en er zijn ook nieuwe ideeën ontwikkeld.

In deze blog wil ik een aantal voorbeelden eruit lichten. En dan juist niet de mainstream dagschema’s die overal te koop of te downloaden zijn.

1. Homeschooling Daily Apple

  • Een prachtig initiatief ontstaan door Corona: Homeschooling Daily Apple. Een pagina die erop gericht is om mensen te inspireren in het thuisonderwijs. Elkaar laten zien wat er allemaal wel kan, wat heeft geleid tot een positieve pagina voor je dagelijkse dosis creativiteit en educatie. Kijk je ogen uit bij alle mooie ideeën en check zeker de link met daarop allerlei gratis downloads, zoals dagritme-illustraties (ook in het Engels) en een dagprogramma: linktr.ee/HomeschoolDailyApple

2. Morris & Maan

  • Morris en Maan is een online platform voor bewust ouderschap van gevoelige kinderen. Op dit platform vind je blogs, podcast en online trainingen die jou en je kind kunnen ondersteunen om van gevoeligheid je kracht in plaats van je last te maken. Ook zijn er mooie dagritme pictogrammen te koop. Ontworpen door starter van Morris en Maan, Manoëlle.

3. MamaLeest

MamaLeest Heb je al leuke pictogrammen gescoord of zelf gemaakt, maar mis je nog een fijn weekschema om ze op te plaatsen, check hier dan voor een aantal voorbeelden

Mama Leest is een nieuw mamamagazine vol met uitjes, knutselideeën en leesartikelen voor moeders met een druk leven. Zo nieuw dat het pas vanaf juni 2020 in de winkels ligt! Op deze pagina zijn tevens heel veel gratis printables te downloaden en je kan alvast een abonnement afsluiten op het magazine: www.mamaleest.nl

4. Mijn Dagritme Pictorgrammaen

  • Voor heel veel keus ga je naar mijndagritmepictogrammen.nl. Ook een initiatief ontstaan vanuit een moeder die meer rust, overzicht, houvast en structuur zocht voor haar kids. Hier kan je volop shoppen voor bijvoorbeeld planborden en pictogrammen. In verband met Corona zijn er extra pictogrammen, planning en tips toegevoegd.

5. Dagritme schema downloaden

  • En zoek je een dagritmeschema die al helemaal ingevuld is en er aantrekkelijk uitziet is? Die vind je op MiniMe.nl. Download hier een gratis schema.
    Er is een versie voor kleintjes en een versie voor schoolkinderen.

LEES OOK: EFFICIENT THUISWERKEN NU DE KINDEREN OOK THUIS ZIJN

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.