6 X ZO MAAK JE JE HUIS KLAAR VOOR DE KOMST VAN JE BABY

VOOR 6 x Zo maak jeje huis babyproof

In verwachting en bijna uitgerekend? Dan wordt het tijd om het huis BABYPROOF te maken! Ik bedoel hier niet alleen mee klaar maken voor je baby, maar ook voor jezelf.

Want als je net bevallen bent ben je vooral met je baby natuurlijk bezig, dan is het maar beter dat het huis klaar is! 

1. HET HUIS SCHOONMAKEN

En dan bedoel ik niet even stofzuigen… Maak het huis even lekker helemaal schoon van boven naar beneden. Ruim op, sop de kasten, gooi dingen weg. Waarschijnlijk heb je hier door je nesteldrang toch al zin in, dus dat komt dan mooi uit.

Na de geboorte ben je hier ook echt even niet toe in staat en heb je bovendien wel wat beters te doen. Beter om je kind welkom te heten in een opgeruimd, schoon huis. 

2. VOORRAAD KASTEN VULLEN

Zorg dat de voorraad kasten lekker vol zijn! Niet alleen snacks, drinken, beschuit met muisjes (!)zijn fijn om in huis te hebben.

Ook een stapel van je favoriete tijdschriften. In de eerste weken heb je vooral heel veel je baby op je arm. Dan is het fijn om met je andere arm een snack te kunnen pakken die je dan binnen handbereik hebt.

3. BABYKAMER KLAAR MAKEN

Vaak zal je baby de eerste tijd bij je op de kamer slapen maar toch is het fijn om de babykamer af te hebben en een plek te hebben waar je je baby kan verschonen, zijn of haar kleertjes liggen. Op hetkinderhuis.be kan je alvast wat extra inspiratie opdoen.

4. ALLES WASSEN

Heb je alle spullen in huis gehaald dan is het een goed idee om allen kleertjes, swaddles, dekens te wassen. Zo zie je meteen wat je allemaal hebt en of je genoeg hebt.

Ook heb je misschien spullen tweedehands gekocht en je weet ook niet waar ze allemaal in de winkel gelegen hebben dus het is fijn als alles schoon is.

5. KOOK VOORUIT

Maaltijden klaar maken en in de vriezer stoppen is echt een must. Je bent met verlof dus tijd heb je! Zorg dan echt dat je vriezer tot de nok gevuld is met maaltijden voor s’avonds.

Of kook iedere avond voordat de baby er is een extra portie meer en vries die in. Schrijf de datum van bereiding erop, want met je ‘baby brain’ onthoud je dat niet. Wedden dat je mij eeuwig dankbaar bent voor deze tip!

6. HAAL ALLES AL IN HUIS

Zorg dat je alles in huis hebt voordat je baby er is. Dus zeg maar, de hele baby uitzet. Pampers, kleertjes, hydrofiele doeken, verschoonkussen etc. Wat je allemaal in huis moet hebben lees je HIER! Scheelt stress. Echt waar!

LEES OOK:  DE ULTIEME CHECKLIST VOOR JE ZIEKENHUISTAS 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.