fbpx

8X DE LEUKSTE CADEAUTJES VOOR OMA

5x cadeaus voor oma

Laatst werd mijn oma (de “ouwe oma” van onze kinderen) eenennegentig jaar! Maar wat geef je oma die zelf geen cadeauwensen heeft en eigenlijk alles al heeft? Dit zijn de leukste dingen die ik de afgelopen jaren aan mijn oma gaf. Ik deel de ideeën graag en hoop dat er CITYMOMs zijn die hun ideeën willen delen! Ik hoop volgend jaar namelijk weer iets moois voor mijn oma te kunnen kopen!

#1 Oma vertel eens…

Het boek “Oma, vertel eens…” van Frans van Houwelingen is een herinneringsboek dat eigenlijk ook een cadeautje voor jezelf of je kinderen is. Het boek nodigt oma middels vragen uit om over haar jeugd te vertellen / schrijven. Naast de vragen staan er leuke teksten en plaatjes in het boek. De vragen zijn zo opgesteld dat kinderen die kunnen lezen en schrijven er zelf goed mee uit de voeten kunnen. Ook voor oma’s met een hoge leeftijd is het prettig dat het boek duidelijk is opgezet en dat er niet te veel vragen zijn. Het boek kost €14,99 en is bijvoorbeeld te bestellen via bol.com.

#2 Originele foto

Een aantal jaar geleden leende mijn nichtje met een smoes kleding van onze oma en draaiden we (met hulp van tutorials op YouTube) een jaren ’50 krul in onze haren. Mijn vader maakte een foto voor het zoetste behangetje in het huis van mijn ouders en het eindresultaat was een grappige foto van twee kleindochters. Oma reageerde enthousiast en vond het grappig om haar eigen kleding terug te zien op de foto. De foto hangt uiteraard midden in de huiskamer van opa en oma! Je kunt op verschillende manieren grappige, “anders dan anders” foto’s maken van jezelf of je kinderen. Op bijvoorbeeld Pinterest is voldoende inspiratie te vinden!

#3 Gegraveerde vaas

Voor het zestigjarige huwelijksjubileum van mijn opa en oma liet ik een vaas graveren met hun namen. Je kunt het zo duur maken als je wil, maar ook voor onder de tien euro kun je iets laten graveren (bijvoorbeeld een klein windlicht). Oma will love it!

#4 Kalender

Mijn nichtje maakte dit jaar een kalender met foto’s voor oma. En oma heeft de kalender trots aan iedereen laten zien. Ze verbaasde zich over hoe ze dit tegenwoordig zo mooi kunnen maken; “net een echte kalender!”. Qua prijs moet je denken aan een bedrag ergens tussen de vijftien en dertig euro en kan je maken via hema.nl. 

#5 Samen op pad

Als oma nog een beetje fit is, het niet te groots is en goed georganiseerd is, dan kan je haar mee op pad nemen. Wij bezochten de SS Rotterdam (een stoomschip uit 1959 dat in Rotterdam ligt, waar je nu iets kan drinken, een hapje kan eten of een rondleiding kan krijgen). Een geslaagde dag!

#6 Taart

Oma komt uit een tijd waarin fototaarten nog niet bestonden! Dus hoe bijzonder is het als je speciaal voor oma een taart laat maken? Toen mijn oma negentig werd (en ik dertig en mijn dochter één jaar… best wel dingetjes allemaal) photoshopte ik een voorpagina van een krant in elkaar en Hema maakte er een super lekkere taart van!

#7 Waardebon banketbakker

Oma’s houden wel van een gebakje. Ik was eigenlijk heel verrast dat onze lokale, erg goede banketbakker ook waardebonnen verkoopt. Een geslaagd cadeau!

#8 Pimp een “afgezaagd” cadeautje op met iets persoonlijks

Mijn opa en oma woonden jaren in Schiedam. Toen ik een jaar echt geen origineel cadeau wist te vinden en voor een enorme chocoladereep ging, maakte ik mijn cadeautje net iets specialer door via marktplaats een Schiedams theelepeltje te kopen en met een strik om het cadeau te binden.

LEES OOK: 

Serena van IJselmuide  @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop Swan and Stork ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.