ATELIER LITTLE BOOMERANG LANCEERT TASSENLIJN DIE IDEAAL IS VOOR MOMS

ATLIER LITTLE BOOMERANG

ATLIER LITTLE BOOMERANG

Het in Amsterdam West gevestigde Atelier Little Boomerang wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven om hun talenten in te zetten en een sociaal netwerk op te bouwen. Eerder lag de focus op kinderkleding maar deze zomer lanceert het merk een sociaal geproduceerde tassenlijn die perfect is voor MOMS! 

Met de productie van de tassenlijn geeft Atelier Little Boomerang Amsterdamse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun talenten weer in te zetten. Dit kunnen hele verschillende mensen zijn, van een Franse vrouw die de Nederlandse taal graag wil leren tot een Turkse man met een uitkering die het liefst weer aan het werk wil. Wat zij gemeen hebben is een talent voor handwerk, de ambitie om zich te ontwikkelen en een beperking om mee te draaien in de reguliere Nederlandse arbeidsmarkt.

Atelier Little Boomerang vindt het belangrijk om niet alleen een werkplek te bieden maar om het team ook te ondersteunen met het opbouwen van een sociaal leven. Om deze reden is het atelier in een buurthuis gevestigd. Momenteel bestaat het team uit 10 personen. Uiteindelijk is de ambitie om te groeien naar een team van 25 personen.

ATELIER LITTLE BOOMERANG

De tassenlijn
 van Atelier Little Boomerang

De collectie tassen bestaat uit shoppers en etuis in vijf verschillende kleuren. Voor de buitenkant van de tas is gebruikt gemaakt van gerecyclede stoffen van Khaloom, een Nederlands bedrijf dat in India werkt aan het verduurzamen van de textielindustrie. Zij leveren stoffen gemaakt van knipresten uit fabrieken. De voering is gemaakt van gerecycled en wateraf-stotend canvas van Bugaboo.

Wij namen de tas mee met vakantie en echt ALLES past erin. Met kinderen heb je zoveel mee te nemen naar het zwembad en strand, deze tassen zijn hier ideaal voor!

Over Atelier Little Boomerang

Lizette Ariens (41) en Jikke Weidema (39) startten Little Boomerang eind 2016 met het idee om bij te dragen aan een inclusieve en sociale wereld. In eerste instantie als kinderkleding merk, waarbij gebruikte overhemden een tweede leven kregen. Begin 2019 ontvingen Ariens & Weidema subsidies van stichting DOEN en de Rabobank Foundation, wat hun de mogelijkheid gaf om de tassenlijn op te zetten en het atelier verder uit te bouwen.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.