DUURZAAM MERK; LITTLE BOOMERANG AMSTERDAM

Litte Boomerang | CITYMOM.nl 3 Litte Boomerang | CITYMOM.nl 4 Litte Boomerang | CITYMOM.nl 5

Little Boomerang Amsterdam is een nieuw Nederlands merk dat tijdloze, klassieke en unieke kinderkleding maakt met als uitgangspunt het mannen-overhemd! Al hun kleding is gemaakt van gebruikte of niet verkochte mannenoverhemden. Little Boomerang Amsterdam wil de huidige fashion industrie wakker schudden: upcyclen van textiel, weinig tot geen “stock” en lokale, sociale productie. Ieder seizoen worden er bergen kleding geproduceerd en weer weggegooid, maar Little Boomerang laten zien dat bestaand textiel omgezet kan worden in prachtige, tijdloze kinderkleding. Geen kleding met een muffig tweedehands karakter, maar met de hand gemaakt dat niet onderdoet voor mooie, hippe merken. 

Het uitgangspunt van hun collectie is het mannen-overhemd: afgedankt als de kraag, boord of manchet versleten zijn, terwijl de rest van het hemd nog mooi is en een tweede leven verdient. Ook het zelf inleveren van overhemden behoort tot de mogelijkheden bij Little Boomerang: kinderkleding made by order. Hierdoor is het mogelijk om een geliefd overhemd van vader, oom of opa een tweede leven te geven in een vorm van een rokje of jurk voor een kind of kleinkind. Hoe bijzonder!

Little Boomerang produceert lokaal in samenwerking met een atelier in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Daar krijgen vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid via een leer- & werktraject binnen Little Boomerang hun kans op een baan te vergroten. Bij hun of daarbuiten.

De kwaliteit van het rokje van Bobbi is echt perfect! Je krijgt echt one of kind producten en eindelijk weer een keer een echt origineel kledingitem. Daarnaast help je er vrouwen mee en help je mee aan een beter milieu. Alleen maar WIN WIN! Hands up voor Little Boomerang & Spread the Word!

www.littleboomerang.nl

 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.