BEDDENGOED KOPEN VOOR JE KIND? 4 PRAKTISCHE TIPS

beddengoed kopen kind

Baby’s slapen vaak enkel onder een dekentje. Maar zodra je kindje ouder wordt, is er een groter bedje nodig. Om je kindje zo lekker mogelijk te laten slapen, is comfortabel bedtextiel onmisbaar. Maar er zijn zoveel verschillende soorten te koop: waar doe je als ouder nou goed aan? We geven je vier praktische tips.

KIES VOOR LUCHTIG MATERIAAL DAT VOCHT ABSORBEERT EN ADEMT

Hierdoor krijgt je kind het niet te heet. Ga bijvoorbeeld voor katoen, bamboe, satijn of linnen beddengoed. Dit materiaal kan gewoon in de wasmachine. Zo krijg je de lakens, het dekbedovertrek en kussen weer goed schoon als je kind een ongelukje heeft gehad en het dood huisstofmijten en bacteriën. Dit voorkomt allergische reacties.

Nog een extra optie: duurzaam beddengoed. Dit is gemaakt van natuurlijke materialen. Bij de productie hiervan zijn tevens geen schadelijke giftige stoffen gebruikt die slecht kunnen zijn voor de gezondheid van je kind. Kies sowieso voor dit materiaal als je kind allergisch is of snel allergische reacties heeft. Of iets duurzaam is, herken je aan speciale labels op het bedtextiel, zoals het Global Organic Textile Standard (GOTS) label.

Kies voor een 4-seizoenen dekbed

Op deze manier kan hij het hele jaar mee. Je kunt een 4-seizoenen dekbed namelijk heel makkelijk aanpassen aan het weer. Ze bestaan uit twee dekbedden die verschillen qua dikte en aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. Zo kun je in de zomer slechts één dunne gebruiken als het warm is en in de winter twee als het koud is. 

Een fijn dekbed voor je kind is één van microvezel. Die is namelijk lekker zacht en comfortabel en bovendien anti-allergisch. Hij kan gewoon in de wasmachine. 

Let goed op de afmetingen

Het formaat is belangrijk. Dit moet niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Het hangt van de leeftijd van je kind af hoe groot het beddengoed moet zijn. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

Een baby slaapt in een wieg van 40 tot 80 cm en heeft een deken en lakentje nodig van 75 x 100 cm. De hoeslakens hiervoor zijn 40 x 80/90 of 50 x 90 cm. Is je kindje groot genoeg voor een ledikantje van 60 x 120 cm, dan heb je een deken en laken nodig van 100 x 150 cm, en een hoeslaken van 60 x 120 cm. 

Als je kindje twee jaar is gaat het naar een peuterbed. Die is gemiddeld 70 x 140/150 cm groot. Hiervoor heb je een hoeslaken nodig van 70/75 x 140/150 cm, een dekbed van 120 x 150 cm en een dekbedovertrek van 120 x 150 cm. Na het peuterbed volgt het 1-persoonsbed. Dit bed is over het algemeen 80/90 x 200 cm. Het hoeslaken moet ook 80/90 x 200 cm groot zijn en het dekbed en dekbedovertrek 140 x 200 cm.

Kies neutrale kleuren

Op deze manier past het beddengoed nog steeds bij de slaapkamer van je kind als deze een make-over krijgt. Neutraal bedtextiel hoef je waarschijnlijk minder vaak te vervangen, omdat je kind het minder snel zat wordt dan een specifieke print of dessin. Je kunt het ook doorgeven aan een eventueel volgende koter. Veel succes en plezier met het uitzoeken van bedtextiel voor je kroost. 

1 Reactie

  1. Susanne

    Mijn zoontje is heeft last van astma en eczeem en het is vooral in de zomer heel lastig voor hem om te slapen. Wij gebruiken nu sinds een tijdje de lakens van http://www.soothla.com, een Zweeds merk. Zij maken hypoallergene bedlakens die huisstofmijt resistent zijn, antibacterieel en ook superzacht. Heeft mijn zoontje enorm geholpen.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.