ZO VERHOOG JE DE WEERSTAND VAN JE KIND

De R is weer in de maand! Meer kans op griep, ook je kind. Hoe kunnen je er in voor zorgen dat de weerstand van je kind hoger wordt? Lees mee!

Slapen, heel veel slapen

Na een periode van gebroken nachten door de komst van je baby, weet je als geen andere hoe belangrijk slaap voor een mens is. Voor opgroeiende kinderen is een goede nachtrust nog veel belangrijker.

Een kind met slaapgebrek is niet alleen stierlijk vervelend de volgende dag, het is ook slecht voor de weerstand. Een goed bed met matras is bijna net zo belangrijk als een vaste bedtijd en een vast bedritueel. Kies dan ook voor een rustige, goed te verduisteren slaapkamer en investeer in een goed bed.

Groenten & fruit

Oké, het is een schot voor open doel, maar voldoende groenten en fruit is essentieel voor een goede weerstand, of je nu kind of volwassene bent.

Peuters hebben dagelijks behoefte aan minstens 150 gram fruit en 50 tot 100 gram groenten. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar dienen dagelijks zeker 150 gram fruit en 100 tot 150 gram groenten te eten. Kinderen van 9 jaar en ouder hebben voldoende aan minstens 200 gram fruit en 150 tot 200 gram groenten.

Ben jij ouder van een exemplaar wat alleen lust wat er in het assortiment van Haribo is opgenomen? Dan kan het lastig worden en doe je er goed aan om er extra vitamines naast te geven, bijvoorbeeld door smoothies met groenten & fruit erin.

Beweging & buitenlucht

Kinderen lopen over van energie en die energie moet er uit. Het is goed voor de ontwikkelingen van botten en spieren om je kind voldoende te laten bewegen.

Als we het dan hebben over botten, dan hebben we het over vitamine D. Vitamine D brengt ons naar zonlicht en laat het kwijtraken van energie en het opnemen van natuurlijke vitamine D nu eens de beste combinatie zijn als dit in de buitenlucht plaatsvindt. Maar je kan het ook extra aanvullen door speciale Vitamine D druppels door drinken of eten van je kids te doen.

Minstens een half uur per dag je huid blootstellen aan de zon, smeer je in bij felle zon, is voldoende om de juiste hoeveelheid vitamine D op te nemen. Laat je kinderen rennen, fietsen, voetballen en tikkertje spelen en je slaat twee vliegen in een klap: vitamine D en lekker moe waardoor je kind als een blok in slaap valt.

LEES OOK: 5X TIPS VOOR HET GEZOND DOORKOMEN VAN DE DAG VOOR JE KIND

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.