5X TIPS VOOR HET GEZOND DOORKOMEN VAN DE DAG VOOR JE KIND

fotofcredits:@goodmoodmama

#klein dilemma

Gezonde traktatie met mandarijn of een spin van oreo met dropveters? Vasthouden aan #nooitfristi of een uitzondering maken? Geef je hagelslag of chocopasta op een wit bolletje mee naar school? 

Elke dag maak je keuzes. Het lijken kleine keuzes. Maar het zijn eigenlijk grote stappen naar het energiek en gezond opgroeien van je kind. En elke dag weer kun je andere keuzes maken. Dat is handig want je kunt van alles met voeding bepalen: een gezond micribioom – say what?!  – dit zijn de juiste gezonde beesten in je darmen! Een gelijkmatige bloedsuikerspiegel  – weinig gerraffineerde suikers – en een lekkere stoelgang – vezels, vezels!

Dus, om een lang verhaal kort te maken: hoe zorg je ervoor dat je kind lekker in z’n buikvel zit op school? 5 Tips van ons waar je rekening mee kunt houden:

1. WATER

Water is prima en niet zielig, ook naar school. Je houdt het een week vol en dan zijn ze eraan gewend. Thee of fruitwater is ook een goed alternatief

2. EXTRA VOEDINGSSTOFFEN TIJDENS DE LUNCH

Probeer extra voedingsstoffen mee te smokkelen in het lunchbakje. Rauwkost met dip ken je al, maar den kook eens aan een eitje, noten, stukje pure chocolade, home made haverkoek (zo gepiept),

LEES OOK: 5X TIPS VOOR EEN LEKKERE & GEZONDE LUNCHTROMMEL

3. GEZOND TRAKTEREN

Trakteer eens ‘iets minder slecht’. Kun je groenten of fruit verwerken in je traktatie? Doen. Er zijn leuke recepten voor muffins met pompoen of zoete aardappel, brownies met zwarte bonen (serieus lekker). Lijkt heel cool, maar is stiekem best gezond.

LEES OOK: 8X LEUKE, LEKKERE; GEZONDE TRAKTATIES

4. GEZONDE SNACK

Geef ze als ze thuiskomen rauwkost. Wat erin zit, zit erin! Minder groente stress bij het avond eten.

gezond eten kinderen

5. ZELF DRANKJES MAKEN

Maak eens zelf yogidrink van volle yoghurt en mangosap, sinaasappelsap, whatever je kind lekker vindt, alles in de blender mixen en je gezonde drankje is klaar! 

LEES OOK: 3X RECEPT (REGENBOOG)SMOOTHIES VOOR KIDS IN GROEN, ROZE, ORANJE

Wat ons betreft is er altijd een keuze. Dat hoeft niet minder gezellig of niet te lekker te zijn. Maar de juiste opbouw van een goed lichaam begint wel bij jou. 

Blog door Kirsten van de Kleine Keuken.

Als je Kirsten de kans geeft praat ze het liefst de hele dag over het belang van goede voeding en verzorging. Niks staat haar missie in de weg. Als voedingstechnoloog en ondernemer met 3 kids in huis weet ze waar ze het over heeft. Kirsten is mede eigenaar van de Kleine Keuken. In 2012 begonnen zij met het maken van verse biologische maaltijden voor kleine kinderen. Daarna volgde broodbeleg, koekjes en lekkers voor tussendoor. Minder zoet, zodat kinderen niet van jongs af aan al wennen aan mierzoete smaken. Met ingrediënten die waardevol zijn, zoals volkoren granen, groenten en fruit.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.