5X TIPS VOOR EEN LEKKERE & GEZONDE LUNCHTROMMEL

Is het voor jou ook iedere ochtend weer een struggle om te bedenken hoe je een gezonde en verantwoorde broodtrommel wilt meegeven? Michelle en Manon, auteurs van het boek Wegwijs in de voedingsjungle, geven vijf tips.

1. De basics voor in de trommel

Een gezonde broodtrommel bevat in ieder geval deze basics: volkorenbrood (of andere volkorengranen), groente en/of fruit. Als je die elke dag combineert tot een lekkere lunch, met daarbij wat water ben je sowieso goed bezig!

 

2. Beleg bewust

Door te variëren met gezond beleg krijgt je kind verschillende voedingsstoffen binnen, maar niet te veel zout of suiker. Gezonde hartige keuzes zijn bijvoorbeeld avocado, een gekookt of gebakken eitje, 30+ kaas of magere kipfilet. Denk bij smeren aan pindakaas, notenpasta of humus. Voor zoet beleg kun je het beste kiezen voor een boterham met plakjes fruit of appelstroop.

 

3. Verandering van spijs doet eten

Ook kinderen houden van afwisseling in hun broodtrommel, dus kies eens voor iets anders dan de boterham. Bijvoorbeeld een mueslibol met (30+) kaas en daarbij wat plakjes komkommer, of een volkorenwrap met hummus met wat blaadjes sla of spinazie.

 

4. Een gezond extraatje

Ieder kind wordt blij van een lekker extraatje. Stop daarom af en toe een handje ongezouten noten of gedroogd fruit, zoals rozijnen of abrikozen, in de trommel. Of een plakje banenbrood. Lekker en ook nog eens gezond. Om het extra leuk te maken: stop er een lief briefje bij.

LEES OOK: BROODTROMMELKAARTJES

 

5. Een keer tijd over?

Wil je een keer echt iets anders meegeven, en heb je ’s avonds wat tijd over? Maak dan eens een aardappeltortilla. Extra lekker met paprika, prei en magere spekjes erdoor. Goed gaar bakken, ’s nachts laten afkoelen en ’s ochtends vanuit de koelkast zo in de broodtrommel.

 

Wegwijs in de voedingsjungle

Behoefte aan meer van deze tips? In het boek ‘Wegwijs in de voedingsjungle’ beantwoorden voedingsdeskundigen Michelle van Roost en Manon van Eijsden veelvoorkomende vragen van ouders over voeding voor kinderen van 0 tot 9 jaar.

Op basis van wetenschappelijke inzichten geven zij tips, adviezen en praktische overzichten die je snel wegwijs maken in de voedingsjungle. Ook vind je in het boek makkelijke (en lekkere) recepten voor gezonde maaltijden en tussendoortjes voor kinderen. Het boek is verkrijgbaar via bol.com

LEES OOK;

@thismommymakes

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.