DEZE REGENBOOG SUSHI IS HELEMAAL TOP VOOR KINDEREN

sushi-for-kids-3
sushi-for-kids
sushi-for-kids-4

Sushi is heerlijk, maar als je het met kinderen wil eten is het leuk om de sushi voor de kids een beetje op te leuken. Dus ik speurde Pinterest af en kwam op een wonderschone rainbow sushi uit! 

Hieronder schrijf ik hoe ik het maakte en vertel ik je de foutjes die ik maakte zodat jij die kunt overslaan!

Shop

Omdat ik nog nooit sushi had gemaakt, had ik geen tools in huis. Mijn eerste stap was dus het aanschaffen van een basispakket voor sushi. Hier zit vrijwel alles in om sushi te maken (behalve vulling).

Ik kocht die van mij bij Albert Heijn voor €7.49. De kleurstoffen had ik al in huis omdat ik met Halloween een gekleurde cake maakte. Ik kocht het pakje van Dr. Oetker bij Jumbo voor €2.29. 

Kook

De rijst moet 17 minuten koken en afkoelen voor je verder kunt. Dit staat allemaal duidelijk uitgelegd op de verpakking van de sushi kit.

Kleur

Als de rijst is afgekoeld, moet je deze verdelen over verschillende bakjes zodat je met je kleurstoffen aan de gang kunt gaan. Als de rijst in de bakjes zit, gooi je wat druppels op de rijst en meng je dit om het resultaat te zien. Combineer de kleuren om al jouw gewenste kleurtjes te krijgen.

Vul

Leg de verschillende kleuren rijst netjes naast elkaar op het zeewierblad. Je moet wat ruimte overhouden aan een kant, zodat je de rol dicht kunt vouwen. Ik vulde mijn sushi-rol verder met banaan. Lekker kindvriendelijk!

Rol

Ik bekeek even een YouTube filmpje… 

Snij! Serveer! Enjoy!

Ik ben blij met mijn gekleurde sushi! Als ik dit als niet handige, onder druk staande (sushi moest af voordat kinderen weer wakker zouden worden) onervaren sushimaker kan, dan kan iedereen dit! Dat weet ik zeker!

Tips:

  • Leg het zeewierblad met rijst de juiste richting op het matje (niet zoals op mijn foto dus). Indien je dit niet hebt gedaan; kalmte en een spatel kunnen u redden!
  • Voorzichtig met de kleurstof! Vaak heb je echt maar een paar druppels nodig om de juiste kleur te krijgen. Ik rommelde maar wat aan met de hoeveelheden en moest om deze reden het regenboogconcept al snel loslaten. Dit gaf overigens wel vrijheid en plezier; lekker een beetje experimenteren met kleurtjes om te kijken wat er uitkomt. Ik voegde te veel rode kleurstof toe omdat ik niet had verwacht dat deze zo rood uit zou pakken. Uiteraard kun je rijst toevoegen om de kleur lichter te maken, maar ik had maar een kleine hoeveelheid rijst gekookt, dus heb het zo gelaten.
  • Leg plastic folie op je bamboe rolmatje zodat er geen vlekken ontstaan.
  • Met name de rode kleurstof zorgt voor vlekken op je handen. Doe voorzichtig, draag handschoenen of zorg dat je nog een flinke afwas te doen hebt zodat de vlekken een beetje kunnen slijten. 
  • De kleurstoffen van de sushi kunnen bij het eten ook nog een beetje afgeven, dus het is niet slim om hele kleine koters er mee te laten knoeien.
  • Je kunt de sushi ook kleuren met natuurlijke kleurstoffen, zoals bieten- en wortelsap. Op verschillende websites wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. Maar dat leek mij, voor deze eerste keer, wat te hoog gegrepen!
sushi voor kinderen

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.