RECEPT OEUF COCOTTE; VEGGIE VERY MUCH

Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Oeuf cocotteOeuf cocotte

Mirjam (1978) startte haar vegetarische recepten blog Veggie Very Much in 2012. Het begon eigenlijk voor de lol, maar het duurde niet lang of het bloggen werd een serieuze aangelegenheid! Mirjam is altijd enorm geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en de kennis die daar achter schuil gaat. Ze heeft zelf drie kinderen en dus ook de nodige ervaring met ‘lastige etertjes’. 

Ik overleg nu dagelijks wat mevrouw, meneer en meneertje lekker vinden en ga daar mee aan de slag. Het beste is het als ze me kunnen helpen natuurlijk, want wat er zelf gemaakt wordt, eten ze vreemd genoeg altijd wel! Meerdere schaaltjes met kleinere gerechtjes op tafel doen wonderen, zoals bijvoorbeeld Gado Gado; dan kunnen ze zelf van alles opscheppen (groenten verplicht) en mogen ze daar kroepoekjes overheen verkruimelen, saté saus erbij doen, gebakken uitjes erop, en gaan! Succes verzekerd, terwijl ze gewoon rijst met groenten eten! Ha! Dit kleine pannetje is ook echt een heel leuk (en lekker) gerechtje voor in het weekend. Een super gezellig ontbijt of lunch met (spelt) toast erbij, bijvoorbeeld. Kleine pannetjes met wat tomaat, ei, een roomkaasjes van soja (of gewoon Philadelphia) en een pesto van peterselie. Kind kan de was doen, en jij even bijkomen! Hier kan je eindeloos op los variëren, en uitproberen wat jouw kids lekker vinden. Kleine pannetjes doen het geweldig en zijn misschien wel hét antwoord op al die slechte etertjes!

Ingrediënten: (voor 4 personen)

VOOR DE PESTO:

  • 1/2 cup olijfolie voor de pesto
  • 1 flinke bos peterselie (ik gebruik altijd 1 plant, met steeltjes)
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • Grof gemalen zwarte peper en (keltisch) zee zout

VOOR DE PANNETJES:

  • Olijfolie om pannetjes mee in te smeren
  • 4 kleine pomodori of cherry tomaatjes per bakje, gehalveerd
  • 8 eieren (liefst biologisch)
  • 4 el roomkaas Biologische soja variant of Philadelphia.
  • 4 el peterselie peterselie pesto (zie hierboven)
  • paar takjes tijm ter garnering
  • Versgemalen zwarte peper en zee zout

ZO MAAK JE HET:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Smeer de pannetjes in met een theelepeltje olijfolie
  • Halveer de tomaatjes en verdeel over de pannetjes, strooi er een beetje peper en zout overheen
  • Breek twee eieren per pannetje
  • Bestrooi weer met wat peper en zout
  • Schep 1 flinke eetlepel roomkaas in elk pannetje
  • Schep 1 flinke eetlepel peterselie pesto in elk pannetje
  • Zet de pannetjes in een ruime ovenschaal en giet daar kokend water in, zodat de pannetjes ‘au bain marie’ kunnen koken.
  • Zet het geheel heel voorzichtig in de oven en check na 10 minuutjes. De ene oven gaat wat sneller dan de andere. Het zou na zo’n 10 tot 14 minuten klaar moeten zijn.

Tip: Serveer er eventueel een (spelt) toastje bij. Bon appétit!

 

Blog by Mirjam Leslie-Pringle

 

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.