ZO STIMULEER JE JE KIND OM MEER BUITEN TE SPELEN IN EIGEN TUIN

Ken je dat? Je hebt een fantastische tuin, maar je kind speelt er eigenlijk nauwelijks in. Sterker nog, ze gaan veel liever naar de speeltuin om de hoek. Hoewel dat uiteraard ook erg gezellig is, komt het soms beter uit als ze dit gewoon lekker in hun eigen tuin kunnen doen. Maar hoe stimuleer je je kind om ook thuis lekker naar buiten te gaan? Met de volgende tips maak je buitenspelen aantrekkelijker. 

Investeer in een speeltoestel

Heb je een wat grotere tuin? Dan is deze uitermate geschikt voor het creëren van een eigen mini speeltuin. Dat hoeft ook niet al te uitgebreid. Het hoeft ook de wereld niet te kosten. Je kunt complete speeltoestellen aanschaffen, maar je kunt ook zelf het frame van een schommel maken. Schommels kopen, een glijbaan toevoegen en de tuin is direct een stuk aantrekkelijker voor je kind.

Houd ook rekening met de interesses van je kind. Het ene kind klimt het liefst de hele dag of zit gerust uren op de schommel, terwijl het andere kind zich veel liever terugtrekt in een speelhuisje en daar uren plezier aan beleeft. Kies voor iets waarvan je zeker weet dat ze er veel plezier aan beleven.

Een speeltoestel is vaak een flinke investering. Tegelijkertijd gaat het ook jaren mee. Je zou eventueel geld kunnen besparen door tweedehands te kopen.

LEES OOK: EEN ZWEMBAD IN JE TUIN; ALLE TIPS

Stoepkrijt

Heb je geen grote tuin en is het onmogelijk om een eigen speelhoekje te creëren voor je kind? Dan kan wat klein buitenspeelgoed al enorm helpen om je kind te stimuleren. Stoepkrijt is bij de meeste kinderen bijvoorbeeld favoriet en dit neemt totaal geen ruimte in beslag.

Kinderen kunnen uren zoet zijn met tekenen, schrijven en het kleuren van stoeptegels. En het mooie is dat het krijt met wat water eenvoudig te verwijderen is. Heb je daar geen zin in? Wacht dan de eerstvolgende regenbui af en je tuin is weer schoon.

LEES OOK: 5X TIPS OM JOUW TUIN NOG MOOIER TE MAKEN

Watertafel

Als de temperaturen boven de twintig graden komen, is dit voor veel kinderen al reden genoeg om met water te spelen. Een watertafel mag dan ook echt niet ontbreken in de tuin. Bovendien zijn deze in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zelfs voor een kleine tuin is er dus altijd wel een geschikt exemplaar te vinden. Je kunt er ook eenvoudig zelf een maken.

LEES OOK: TUINIEREN MET KINDEREN. 10X KINDVRIENDELIJKE GEWASSEN!

Ga zelf meer naar buiten

Een goed voorbeeld doet volgen. Volwassenen vergeten vaak wat voor impact ze hebben op het gedrag van hun kinderen. Je kunt niet verwachten dat je kind staat te springen om naar buiten te gaan als jij ook liever je tijd binnen doorbrengt. Probeer daarom zelf ook meer de tuin in te duiken. Je hoeft in dit geval ook niets te vragen of verder te stimuleren. Zeg niets, maar ga gewoon lekker in de tuin zitten of maak je handen vuil en ga tuinieren. De kans is groot dat je kind vanzelf volgt. 

LEES OOK: 6X DUURZAAM BUITENSPEELGOED VOOR KINDEREN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.