5X TIPS OM JOUW TUIN NOG MOOIER TE MAKEN

Hoe maak je jouw droomhuis nog mooier? Zodra je de voordeur opendoet en je huis binnentreedt valt als eerste de hal op en het zicht naar buiten. Heb je mooie grote ramen in de woonkamer die uitkijken op de tuin? Dan kan je hier een flinke winst in behalen om je huis nog mooier te maken. We geven je 5 tips hoe je een mooi buitenleven creëert in je tuin.

1. Huur een tuinarchitect in

Wanneer je een mooi buitenleven wilt hebben, is een architect nodig die je helpt je achtertuinontwerp naar een hoger niveau te tillen. Een buitenarchitect biedt een uitgebreid plan om te gebruiken als je toewerkt naar het einddoel van een buitenleven in je eigen achtertuin. In het ontwerp zijn bijvoorbeeld ook de juiste planten opgenomen, waar je zelf geen idee van had dat deze bestonden.

2. Creëer een beschutte buitenruimte

Tegenwoordig is de achtertuin een verlengde van de woonkamer. Creëer daarom in de tuin een ruimte waar je ook beschut kan zitten. Maak bijvoorbeeld een luxe buitenkamer waar je het hele jaar door kan genieten. Plaats een infrarood terrasverwarmer voor de koudere dagen, zodat je het altijd warm hebt.

Een infrarood heater mag je overigens, in tegenstelling tot een gas heater, wél in overkapte ruimtes gebruiken. Veilig en warm. Je kan de buitenkamer zo uitgebreid maken als je wilt. Met een gezellige bar, een buiten BBQ, een luxe lounge set en als kers op de taart een glazen draai-/vouwsysteem.

3. Overweeg een symmetrisch zwembad

Tegenwoordig met de warme zomers is een zwembad of jacuzzi geen overbodige luxe meer. Je kan natuurlijk kiezen voor een opblaas zwembad, maar je kan ook kiezen voor luxe zwembaden. Welk soort je ook kiest, overweeg een symmetrisch zwembad.

Deze hebben namelijk klasse, zijn mooi en bovenal doorstaan ze de tand des tijds. Als je foto’s bekijkt van oude landgoederen met zwembaden die al 100 jaar bestaan, wat zie je dan altijd? Juist, rechthoekige zwembaden.

4. Tuinmeubilair uitzoeken

Zoek het tuinmeubilair dat past het ontwerp van je tuin. Uiteraard afhankelijk van de ruimte die je hebt kan je kiezen voor een heerlijke uitgebreide loungeset. Koop hierbij losse kussen, zodat je deze eenvoudig kan vervangen in een andere kleur. Op deze manier raak je niet snel uitgekeken op je nieuwe tuinset.

Ben je een echte buiteneter? Kies dan ook een grote eettafel uit, waar je met je vrienden en hele familie aan kan dineren. Bij tuinmeubilair uitzoeken is het materiaal bepalend voor de duurzaamheid en veel of weinig onderhoud.

5. Buitenaccessoires

Je buitentuin is bijna af. De loungeset en luxe ligbed staan gereed, de BBQ staat op zijn plaats, de parasol is uitgeklapt. Toch mis je iets en dat zijn de buitenaccessoires om je tuin compleet te maken. Met mooie tuinaccessoires maak je het buiten extra gezellig.

Kleed de veranda aan met luxe wandornamenten, planten en sfeervolle tuinverlichting. Plaats windlichten in de hoeken, een jute botanische tafelloper op de eettafel en leg kussens met palmprint in de buitenkamer. Met wat extra tuindecoratie oogt het buiten nooit meer kaal.

IF YOU LIKE IT, PIN IT

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.