HIEROVER HOEF JE JE OP EEN E-BIKE GEEN ZORGEN MEER TE MAKEN

Fietsen is vrijwel niemand vreemd, we zijn er allemaal mee opgegroeid. De elektrische fiets of e-bike is wat nieuwer! Toch zijn er een paar dingen waar je je mooi geen zorgen meer om hoeft te maken als je op zo’n fiets rondrijdt.

Tegenwind is geen issue meer

Tegenwind. In Nederland lijken we het altijd te hebben, zeker zodra we op een fiets zitten. Heel vervelend, want je trapt je een ongeluk om vooruit te blijven komen. Daar hoef je je met een elektrische fiets geen zorgen meer om te maken. Ja, die tegenwind, die zal er nog steeds wel zijn.

Voortaan is de enige last die je daarvan hebt echter alleen dat je haar een nogal snel model aan zal nemen. Hard trappen is met elektrische ondersteuning niet meer nodig. Gewoon een wat hoger ondersteuningsniveau kiezen, en je gaat net zo hard vooruit als wanneer je wind mee zou hebben gehad.

Zei er iemand ‘heuvel’?

Al is Nederland over het algemeen een behoorlijk vlak landje, we hebben zeker wel heuvels. Iedereen die weleens op de Veluwe rond heeft gefietst of in Zuid-Limburg, weet dat ook die heuveltjes die volgens de experts weinig voorstellen behoorlijke hindernissen kunnen zijn. En wat dacht je van alle dijken, bruggen en viaducten die je op de fiets tegen kunt komen? Ook deze zorgen vaak dat je behoorlijk je best moet doen!

Op een e-bike zorgen deze heuvels niet meer voor problemen. Afhankelijk van het gekozen vermogen moet je zelf nog best een beetje meetrappen, maar een stuk gemakkelijker te nemen worden zij sowieso. 

Te laat komen door files onderweg

Iedere ochtend en middag is het raak: de wegen staan vol files. Menigeen komt er te laat door op het werk of bij andere afspraken, of staat zich iedere dag weer rot te ergeren. Pak je de elektrische fiets, dan hoef je je ook daar geen zorgen meer om te maken.

Goed, woon je op meer dan een half uur met de auto van je werk vandaan, dan is het misschien best een eind om te fietsen, zelfs elektrisch. Maar tot een kilometer of 25 is het voor de meeste mensen best een optie, zeker als daarmee files kunnen worden vermeden. Een goede elektrische fiets mannen of vrouwen haalt snelheden tot ongeveer 25 kilometer per uur. En doordat je met de fiets niet in de file komt, weet je in ieder geval vooraf precies hoe laat je aan zal komen op je bestemming.

Met het zweet op de rug arriveren

Last but not least: over bezweet op je bestemming arriveren, zoals met een normale fiets het geval kan zijn, hoef je je ook geen zorgen meer te maken. Jij trapt, maar de fiets doet het zware werk. Fris en fruitig kom je op de plaats van bestemming aan!

E-Bike speciaal voor moeders

Er zijn ook e-bikes die speciaal voor MOMS! Kinderen ophalen, boodschappen doen en naar het werk. Fiets stad en land af met een steuntje in de rug. Dit is de ideale elektrische mama-fiets met ruimte voor een voor- en achterzitje. De perfecte hulp in je drukke leven.

Door de handige bokstandaard en het stuurslot staat de e-bike extra stabiel, zodat je veilig en met gemak jouw kind in het zitje kunt tillen. Het wordt allemaal een stuk gemakkelijker met deze praktische alleskunner!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.