12X TIPS VOOR EEN KIDSPROOF KERSTBOOM

 

Een kidsproof kerstboom kan dat? Met rond kruipende kinderen is een echte kerstboom niet ideaal.. Als die naalden die rond dwarrelen, grijpgrage kinderhandjes naar de kerstballen. Een 1-jarige die zich optrekt aan de kerstboom…

Nee een echte kerstboom en kleine kinderen is geen goede combi! Maar wat dan wel?! Want je wilt natuurlijk wel de kerst in huis halen en het gezellig maken. Daarom hebben we 12 kerstbomen op een rij gezet die je zelf kunt maken (of kopen) en die wél kidsproof zijn! 

1. KERSTBOOM VAN KARTON

Zoals je hierboven kan zien geeft dat ook een super leuk effect. Je kan het zelf knippen maar ook een kartonnen kerstboom online bestellen. Na kerst zet je de boom gewoon bij het oud papier! 

10-kerstboom-van-hout

2. HOUTEN KERSTBOOM

Wat een stoere kerstboom, gemaakt van oude en vergrijsde planken hout. Super origineel en je hoeft de boom alleen maar uit te klappen. Kerst voorbij, dan klap je de ’takken’ weer in elkaar en berg je de boom makkelijk op voor volgend jaar!

2-kerstboom-op-een-krijgtbord-getekend

3. KERSTBOOM GETEKEND OP KRIJTBORD

Enige wat je hiervoor nodig hebt is een krijtbord en een krijtje. BInnen een paar minuten heb jij een kerstboom in je woonkamer!

3-kerstboom-van-ijzerdraad-met-lichtjes

4. KERSTBOOM VAN LICHTSLINGER

De lichtslinger hang je op in de vorm van een kerstboom met wat tape of eventueel spijkers in de muur mocht dat kunnen. Makkelijk maar vooral s’avonds een groots effect!

4-kerstboom-van-papier-en-tape

5. KERSTBOOM VAN PAPIER EN TAPE

Ook deze kerstboom is lekker kidsproof! Misschien nog leuker als je de kerstboom van groen papier met rood washi tape maakt!

5-kerstboom-van-latten

6. KERSTBOOM VAN LATJES

Ben je een beetje handig dan timmer je zo deze kerstboom van latjes in elkaar. Met witte verf schilder je de tekst erop!

6-kerstboom-van-een-kast-met-groen-en-witte-spullen-erin

7. KERSTKAST

Deze kerstboom is wel heel erg origineel! Met wit en groene spullen ‘bouw’ je een kerstboom in de kast!

7-kerstboom-van-plaatjes

8. KERSTBOOM VAN FOTO’S

Dit vind ik ook een erg leuk idee! Print vierkante foto’s van bijvoorbeeld je instagramaccount uit, bijvoorbeeld de 21 mooiste foto’s van afgelopen jaar en hang ze op in de vorm van een kerstboom.

9-kerstboom-van-kestkaarten

9. KERSTBOOM VAN KERSTKAARTEN

Een beetje hetzelfde idee als de vorige alleen hang je draden op in de vorm van een kerstboom en hang je daar alle kerstkaarten aan op! Wel iets minder kidsproof als je de kerstboom zo laag hangt, dus persoonlijk zou ik hem iets hoger hanger zodat kleine kinderhandjes er niet bij kunnen!

Fotografie Brigitte Kroone en Dennis Brandsma

10. GEEN KERSTBOOM MAAR KERSTTAKKEN OP TAFEL

Een kleine boswandeling en wat witte verf, meer heb je niet nodig! Schilder de bijeengesprokkelde takken wit en hang er leuke versiering aan. Doordat je de vaas met takken op tafel zet, is het lekker kidsproof en een leuk alternatief voor een kerstboom. Fotografie Brigitte Kroone en Dennis Brandsma

11. KERSTBOOM OP GORDIJN 

Geen zin om zelf iets te maken? Ik kwam ook nog deze kerstboom tegen bij BIJ BONPRIX! Het is een gordijn en er zitten zelfs ledlichtjes in! Zo heb je helemaal een kerstboomsfeer, maar geen rondslingerende dennennaalden. Versiering heb je ook niet meer nodig, alles zit er op en er aan. 

12. KUNSTBOOM 

Je kan natuurlijk ook een kunstkerstboom kopen, niet heel duurzaam… wel kidsproof. 

 

LEES OOK: 

BLOG BY BETTINA Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

IF YOU LIKE IT, PIN IT

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.