18X INPAKIDEËEN VOOR JE KERSTCADEAUS

4a5e68bec239f9e8dc9c8e79559ae1b7 8.5 9.4 apairandasparediy.com:2016:11:creative-wrapping-idea-diy-stitched-up-gift-wrap: blog.hobbycraft.co.uk:how-to-make-easy-reindeer-nose-gift-wrap: Christmas-wrappings8 Christmas-wrappings10 coloringpagewrappingpaper

d14c5b86c812bd0e64f02a4764dc2705DIY with the Sweetest Occasion

lollipopgiftwrap splashofsomething.com:2014:12:12:wrapping-week-2014-magic-wands: splashofsomething.com:2015:12:19:paper-straw-stars: studiodiy.com:2015:12:11:gift-wrap-pairing-101:
www.boxwoodclippings.com:2016:11:christmas-wrapping-you-wont-believe: www.growingspaces.net:2015:12:6-fun-gift-wrap-ideas-christmas: www.homeyohmy.com:printable-christmas-wrapping-paper: www.lagodiche.fr:2015:12:21:des-paquets-cadeaux-de-noel-en-feutrine:

Cadeaus inpakken vind ik altijd super leuk om te doen. Er voor te zorgen dan het cadeautje an sich al een cadeautje is!

Na een stortvloed van cadeaus met Sinterklaas doen wij met kerst één cadeautje per persoon. Dus helemaal los met inpakken kan ik niet… Nu ging het uitpakken tijdens Sinterklaas van de cadeaus in een rap tempo. Echt aandacht besteden aan het inpakken heeft daar niet heel veel zin… 

Maar als je cadeautjes een tijdje onder de kerstboom liggen dan is het wel erg leuk als ze er vrolijk en mooi uitzien! Met deze 18 DIY inpak ideeën van hierboven lukt dat gegarandeerd!

DUURZAME INPAKTIPS 

Daarnaast is duurzaam inpakken natuurlijk helemaal van nu en hebben we enkele duurzame inpaktips op een rij gezet! 

  • Furoshiki: Een fantastische zero-waste ontdekking zijn de inpakdoeken. Deze doeken zijn eindeloos opnieuw te gebruiken. In Japan hebben ze zelfs een naam voor deze inpakkunst: Furoshiki. 
  • Kindertekeningen: Gebruik de kleurrijke tekeningen van de kinderen als inpakpapier: staat extra fleurig onder de kerstboom.
  • Verspillingsvrij: Kartonnen voedselverpakkingen zijn handige inpakkers: deze zero-waste hack is extra handig voor cadeautjes die per post worden verstuurd, denk bijvoorbeeld aan lege cereal dozen.
  • Zero-waste versiersels: Om de cadeaus nog specialer te maken deze kerst, kan er gebruik worden gemaakt van decoraties als confetti en linten. Een bezoekje aan de feestwinkel is niet nodig: maak milieuvriendelijke confetti van gedroogde bloemen en bladeren.
  • Duurzaam en milieuvriendelijke papier: Tegenwoordig is er veel duurzaam papier op de markt in verschillende kleuren en thema’s. Pak de cadeau’s netjes uit zodat het papier nog een keer te gebruiken is. 

Happy wrapping!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.