DEZE MOOIE KERSTKAART MAAK JE HEEL MAKKELIJK ZELF MET DE KIDS

 TIP VOOR EEN MOOIE MAAR VOORAL MAKKELIJKE KERSTKAART!

Sinterklaas is terug naar Spanje en dat is voor mij het startsein om mij onder te gaan dompelen in kerst. Mariah Carrey klinkt momenteel al op de achtergrond, de kerstboom staat, de eerste chocolade kerstkransjes zijn al op, en terwijl ik dit schrijf heb ik de kaarsjes aangestoken. Heerlijk, this time of the year!

Wat ik dit jaar ook perse wil doen zijn kerstkaarten sturen. Ook daar ben ik nu mee bezig. Aangezien december al druk genoeg is, wil ik die z.s.m. klaar hebben om op de post te doen. Ik vind niks leukers dan kaarten versturen! Helemaal in december kan dat met de speciale Decemberzegel van PostNL.

Wat ik eigenlijk het leukst aan een kerstkaart versturen vind, is het gebaar zelf. Vooral mijn familie zoals mijn ooms & tantes die ik niet zoveel spreek & zie vind ik leuk om een kaart te sturen. Ik weet ook nog zo goed dat ik het vroeger zo leuk vond dat ons hele huis met kerstkaarten hing.

Ik vond het ook altijd heel leuk te lezen als iemand een persoonlijke tekst op de kaart had geschreven. Dat gevoel wil ik zelf ook aan andere geven d.m.v. de kerstkaarten die ik ga sturen. Mijn tante in Amerika stuur ik sowieso altijd, die zie ik het minst en mis ik het meest!

Tip voor een kerstkaart sturen naar het buitenland hoef je niet een speciale postzegel te kopen. Je kan gewoon twee Decemberzegels op de envelop plakken!

PERSOONLIJKE KERSTKAART MAKEN SAMEN MET DE KIDS

Het is het gebaar wat telt. Ik denk dat IEDEREEN het leuk vindt om een persoonlijke kerstkaart te krijgen toch? Dus hup snel aan de slag. Zet die kerstmuziek op tien, haal de knutsel spullen tevoorschijn. Maak er een gezellige middag kerstkaarten maken en schrijven van. Dan is dat gebeurd voordat alle kerstdrukte begint, en maak jij iedereen Happy met Christmas! Het leuke is vaak ook, dat als jij een kerstkaart stuurt, je er ook 1 terug krijgt!

 TIP VOOR EEN MOOIE MAAR VOORAL MAKKELIJKE KERSTKAART!

DIY Kerstkaart

Wil je echt een originele kaart geven dan maak je die natuurlijk zelf. Het leukste is nog als je kinderen deze maken. Ik heb een super makkelijk DIY Kerstkaart voor jullie gemaakt. Die echt iedereen kan maken.

Nodig voor 1 kaart (ik heb alles bij de HEMA hiervoor gekocht)

 • 4 Gouden rietjes
 • 4 Gouden rietjes
 • Gouden ster
 • A4 Glitter papier
 • Lijm
 • Schaar
 • Envelop
 • Gouden stift (optioneel)

Hoe maak je deze kaart (it’s easy like 1,2,3)

  • Vouw het glitter papier doormidden en scheur het in tweeën (je kan het ook in vieren scheuren/knippen ligt er aan hoe klein/groot je de kaart wilt maken.
  • Schrijf nu eerst op de achterkant een tekst, dit is namelijk een stuk moeilijker schrijven als de rietjes er straks op zitten!
  • Knip de rietjes. Dit doe je een beetje op gevoel.
  • Plak de rietjes op het papier met lijm.
  • Plak als laatste de ster er boven op.
  • Plak jouw Decemberzegel die jij het leukst vindt op de envelop en posten maar!

BLOG & FOTO’S DOOR BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.