10X TOFFE KERSTVAKANTIE-ACTIVITEITEN IN UTRECHT VOOR KINDEREN

10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS

1. Projectie Nijntje

Kijk eens, nijntje komt naar buiten! Vanaf de eerste dag van de wintertijd, t/m 29 januari 2023, is de projectie ‘hier woont nijntje’ elke avond te zien op de gevel van het nijntje museum op Agnietenstraat 2.

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.

Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van deze vrolijke, GRATIS, winterse voorstelling.

2. Muzikale kerst rondleidingen in Museum Speelklok

Vier samen met je familie en vrienden kerst in Museum Speelklok! Ontdek het museum in kerstsfeer, luister naar het vernieuwde hoorspel, knutsel je eigen nieuwjaarsklokjes en speel de spannende Escape Game.


Tijdens de Muzikale Rondleiding hoor je vanuit alle hoeken van het museum kerstmuziek! De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen de mooiste kerstliedjes en ook de zelfspelende muzikale kerstboom brengt je helemaal in kerstsfeer. Luister samen naar echte kerstklassiekers zoals Last Christmas, O dennenboom en Jingle Bells.
12 december t/m 8 januari.

3. Lichtjesroute Leidsche Rijn

Kom in de kerstsfeer door op zaterdag 17 december vanaf 17.30 uur de Lichtjesroute te wandelen!

De wandeling begint bij Castellum en eindigt bij Kerk aan het Lint. Vanaf 17.30 start er elke 5 minuten groep, de laatste groep vertrekt om 19.30 vanaf Castellum.  Tijdens de route van ong. 2 km vanaf Castellum in Leidsche Rijn word je in groepjes mee op reis genomen door middel van een levend kerstverhaal. Op verschillende punten tijdens deze wandeling zal je verrast worden door zang, theater, humor, lekkers en natuurlijk vele, vele lichtjes! Dit event is gratis en is geschikt voor klein en groot.

4. KINDERTHEATERVOORSTELLING DE TOVERKNOL

Al jaren is Raponsje opgesloten in een hoog torenkamertje. Een oud vrouwtje heeft dit gedaan. In al die jaren is het haar van Raponsje erg lang geworden. Zo lang dat, als Raponsje haar vlecht naar beneden laat vallen, je vanaf de grond naar het torenkamertje kan klimmen…

Op een mooie dag is Raponsje aan het zingen. De stoere prins Lekkerding hoort dit en kijkt wie zo mooi kan zingen. Wow! Prins Lekkerding is meteen verliefd op Raponsje… Lukt het de prins om Raponsje te bevrijden? 

Een humoristische bewerking op het beroemde verhaal van de gebroeders Grimm. Vanaf 7 December.

5. Begin de kerst op Griftsteede

Het belooft weer een sfeervolle kerstavond te worden op Griftsteede. Luister hoe de kerstkoren de mooiste liederen ter gehore brengen, breng een bezoek aan het Poppentheater Cassiopeia, warm op met een beker warme choco of glühwein en vertel elkaar mooie kerstverhalen rond het kampvuur. Als kers op de taart kun je dit jaar weer Jozef, Maria, baby Jezus, de herders en de dieren bewonderen in onze levende kerststal.

Programma:
17.00 – 19.00 Levende kerststal
17.15 – 17.45 Poppentheater
18.00 – 18:30 Poppentheater

10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS

6. Winterstation in het Spoorwegmuseum

Midden in het al geweldig spoorwegmuseum vind je rond Kerst en Oud en Nieuw het Winterstation. Prachtige lampjes, een antieke carrousel, kerstbomen en lekkers. Ook vind je er een toffe ijsbaan.

 

7. Utrecht natuurlijk

Op diverse plekken in Utrecht worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd. De activiteiten zijn soms tegen vergoeding maar veel ook gratis. Bij Steede Hooge Woerd kan je zelf kaarsen dompelen, er zijn levende kerststallen en je kunt er uilenballen uitpluizen. Meer informatie op: www.utrechtnatuurlijk.nl

8. Kerstival in het Catharijneconvent

Komen ook kijken naar de mooiste kerststal van Nederland! Iedereen is welkom tussen 18 december en 8 januari om gezellig langs te komen bij Museum Catharijneconvent op de Lange Nieuwstraat 38. Spot jij de Utrechtse eye-catchers? De entree is gratis!

9. Kerst met krulmuziek voor de kleintjes

Trakteer je kind(eren) dit jaar op de muzikale droomwereld in kerstsferen met ons kerstconcert speciaal voor de allerjongsten!

Het muzikale gezelschap ‘Krulmuziek’ nemen de kinderen mee in de wereld van de strijkmuziek van grote componisten om vervolgens te swingen, te zingen en samen muziek te maken met rinkelende belletjes in kerstsfeer.

Waar het ene kind volledig wordt betoverd door de muziek, klapt en swingt het andere kind meteen mee. Verlegen kinderen krijgen de tijd om te wennen doordat het concert rustig start en er al snel een lach verschijnt bij de eerste kiekeboemuziekjes.

Het kerstconcert is er in twee versies: Het kerstconcert speciaal voor de allerkleinsten van 0-2 jaar (30 minuten op het grote kleed, net als het babyconcert) of het kerstconcert voor de hele familie voor kinderen van 0-6 jaar. Voor meer info check: krulmuziek.nl

10. Lumineuze nachten op Kasteel De Haar

Dit magische spektakel wil je niet missen! Van 16 december t/m 8 januari nemen indrukwekkende projecties je mee terug de tijd in tijdens De Lumineuze Nachten bij Kasteel de Haar. De Lumineuze Nachten is het perfecte uitje tijdens de kerstvakantie, waar jong en oud zich laten betoveren tijdens een magische avondwandeling. 

LEES OOK: 10X DE LEUKSTE UITJES IN DE KERSTVAKANTIE IN AMSTERDAM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.