15X DE LEUKSTE KERSTFILMS VOOR DE HELE FAMILIE

DE ALLERBESTE FAMILIE KERSTFILMS
Kerstfilms kijken vind ik het leukste van kerst! Kerst staat natuurlijk in het teken van familie en met elkaar lekker eten. Wij hebben met de schoonfamilie altijd kerstdiner op kerstavond en met mijn ouders op eerste kerstdag. Na twee dagen eten en drukte vind ik het op tweede kerstdag heerlijk om met mijn eigen gezin onszelf lekker op de bank te nestelen en met z’n vieren diverse kerstfilms te kijken.

Een kerstfilm marathon is de laatste jaren onze eigen kersttraditie geworden! Lekkere dingen in huis en dan het liefst, een van mijn ultieme kerstfilms, Home Alone kijken! Die heb ik denk ik al wel 20 keer gezien! Hieronder een lijstje van de beste kerstfilms zodat ook jullie weten wat te kijken tijdens de kerstdagen!

1.Home Alone (1990)

Wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat naar Frankrijk, blijft de acht jaar oude Kevin (Macaulay Culkin) per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is leert hij voor zichzelf te zorgen. Maar dan moet hij opeens het huis zien te verdedigen tegen de stuntelige inbrekers Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern) die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

2. Frozen (2013)

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhult is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren.

3. Bad Santa (2003)

Twee oplichters beginnen een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

> Bad Santa is te zien op Netflix! 

4. Arthur Christmas (2011)

Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. En dat wil wat zeggen, want hij is de zoon van de kerstman! Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt…

5. Elf (2003)

Een jongentje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met kadootjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken. In de mensenwereld kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet. Zijn vader vindt dat hij nou eens dat pakje uit moet trekken.

6. Merry Madagascar (2009)

Het eiland Madagascar, waarop nog steeds de avontuurlijke dierentuindieren vastzitten, krijgt bezoek van de Kerstman. Tip! Op Netflix kan je ook de driedelige serie ‘Prettige Feestdagen vanuit Madagaskar’ kijken!

7. Mickey’s Once Upon a Christmas (1999)

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Katrien en Pluto halen tijdens kerstmis herinneringen op, verteld in drie kerstverhalen.

8. Christmas Vacation (1989)

De familie Grisworld is volop bezig met de voorbereidingen voor het grote kerstfeest. Clark Griswald heeft zich voorgenomen om zijn gezin deze Kerst een heerlijke kerstvakantie te bezorgen. Helaas loopt niet alles voorspoedig. Clark Grisworld zit namelijk alles tegen, dit tot ongenoegen van de familie die eindelijk eens willen genieten.

.
9. The Polar Express (2004)

Op kerstavond wordt een jongen die aan het bestaan van de Kerstman twijfelt wakker door lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet een gigantische stoomtrein. De norse conducteur vraagt de jongen mee te gaan. Op het moment dat de jongen instapt weet hij nog niet dat hij het grootste avontuur van zijn leven tegemoet gaat. De trein rijdt richting Noordpool, waar hij samen met enkele andere kinderen de Kerstman persoonlijk zal mogen ontmoeten.

10. A Muppet Family Christmas (1987)

Fozzie en zijn vrienden van de Muppet Show besluiten voor de kerstdagen op bezoek te gaan bij zijn moeder. Die was eigenlijk van plan om naar Californië te gaan voor de winterdagen, maar ze blijft toch thuis om haar zoon en zijn vrienden te entertainen. Al snel krijgt de bende bezoek van de bewoners van Sesamstraat, die als kerstzangers de huizen afgaan. Tevens ontdekken Kermit en zijn neefje Robin ook nog een aantal Freggles in de tuin…. Kijk de film via You Tube hierboven!

11.  KLAUS (2019)

Wanneer Jesper de opleiding voor postbodes als slechtste student ooit verlaat, wordt hij gestationeerd in een eenzame stad ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde bewoners nauwelijks met elkaar praten. Jesper staat op het punt op te geven wanneer hij Klaus ontmoet, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Er ontstaat een vriendschap en ze besluiten om speelgoed weg te geven aan kinderen.

12. DE BAD GUYS EN DE FOUTE KERSTDAG (2023) 

Er is niets waar de Foute Jongens meer van houden dan kerstochtend. Want terwijl iedereen thuis cadeautjes aan het uitpakken is, is dat het perfecte moment om hun grote kerstoverval uit te voeren. Maar als Kerstmis onverwacht wordt afgelast, moeten de Foute Jongens het ondenkbare doen: de feestvreugde in de stad nieuw leven inblazen door te geven in plaats van te nemen.

13. THE CHRISTMAS CHRONICLES (2019)

Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur.

14.  De Grinch (2018)

Deze tekenfilm is gebaseerd op het boek How the Grinch Stole Christmas! 

Een groen wezen genaamd “Grinch” leeft alleen met zijn hond Max op een bergtop. In de vallei ligt de stad Whoville, waarin de inwoners, genaamd Whos, hun leven doorbrengen. Wanneer de Grinch, die Kerstmis haat, gaat winkelen in de stad, kondigt de burgemeester aan dat alles dit jaar nog groter zou moeten worden gevierd. Om deze reden beslist de Grinch om alle geschenken en alle kerstversieringen te stelen. Wanneer de Who’s op kerstavond wakker worden en de diefstal opmerken, beginnen ze samen te zingen. Wanneer de Grinch deze liedjes hoort, voelt hij onverwachts vreugde en geeft hij de geschenken terug aan de inwoners van Whoville.

 

15. Family Switch (2023)

De familie Walker is een gezin van vijf: moeder Jess, vader Bill, hun zestienjarige dochter CC, veertienjarige zoon Wyatt en de tweejarige Mia. In het Griffith Park Planetarium vindt er op een dag een mysterieuze gebeurtenis plaats waardoor de familieleden van lichaam veranderen. Op school worden Jess en Bill opeens geconfronteerd met pesten, feestjes en romantiek, terwijl CC en Wyatt zich als volwassenen moeten gedragen. Ondertussen probeert de familie wanhopig hetgeen ongedaan te maken dat hun persoonlijkheden op ramzalige wijze heeft omgegooid.

 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.