fbpx

6X DUURZAAM BUITENSPEELGOED VOOR KINDEREN

Duurzaam Buitenspeelgoed Duurzaam Buitenspeelgoed Duurzaam Buitenspeelgoed
Oef! Met de temperaturen van de afgelopen dagen vind ik het wel pittig hoor! Jullie ook? 
Niet alleen werkt mijn 7 maanden zwangere buik met dit weer niet zo heel lekker mee, dochterlief zit het liefst met haar handen en voeten in zand en water voor wat rustige ontspanning en entertainment… en met een hoofd dat mistig is door alle warmte, merk ik dat duurzame keuzes maken hierin meteen een stukje lastiger wordt. Herkennen jullie dat? Daarom bij deze zes tips voor toffe, CITYMOM zomerpret met dit duurzame buitenspeelgoed! Ook handig als je nog een cadeau nodig hebt voor een zomerkindje! 

Op elke hoek van de straat wel te vinden; strandspeelgoed. Emmertjes, schepjes, vormpjes, zeefjes, in alle kleuren van de regenboog en het kost vrijwel niks. Hartstikke handig natuurlijk, maar helaas vaak ook al na één seizoen stuk en van welk soort kunststof ze gemaakt zijn is meestal al helemaal niet duidelijk. Daarom kies ik liever voor buitenspeelgoed dat er niet alleen super tof uitziet, maar vooral ook langer meegaat en van duurzamer en/of veilig materiaal is gemaakt.

1. Quut Toys!

Supersterk, origineel en gemaakt van een veilige kunststof? De stapelbare Alto en de originele Scoppi van Quut Toys worden gemaakt van polypropyleen, een recyclebaar kunststof, vrij van BPA, ftalaten en latex. Daarnaast hebben onze zuiderburen nog veel meer tof buitenspeelgoed in hun assortiment, allemaal in unieke vormen en kleuren, voor een flinke dosis zand- en waterpret! Zowel de Scoppi als de Alto zijn ook nog eens Red Dot Award Winners; verantwoord én hip, wat wil je nog meer?!
http://www.quuttoys.com/

2. Natuurlijk rubber in retro designs? Oli&Carol!

Een origami bootje, een XL badeend of een retro Kever? Bij Oli&Carol uit Barcelona geen probleem! Handgemaakt van natuurrubber (dus veilig voor de kleintjes), in prachtige pastel en monochrome kleuren, zonder gaatjes waar schimmels in kunnen groeien én met elke aankoop steun je een schoolgaand project in India. Niet alleen eyecandy dus, maar ook nog eens goed voor wereld; ik zeg doen!
https://oliandcarol.com/

3. Gemaakt van gerecycled materiaal? Green Toys!

Uit Californie, USA komt GreenToys, dat speelgoed ontwerpt en produceert van – tadaaa – gerecyclede melkflessen! Deze melkflessen worden gemaakt van HDPE, een veilige kunststof die opnieuw gebruikt kan worden en, dus, eenvoudig recyclebaar is. De verpakkingen zijn van karton, geprint met soja inkt én zonder plastic tie wraps, zakjes etcetera. GreenToys heeft kiepwagens, watervliegtuigen, duikboten, emmers, schepjes, gieters en nog veel meer in het assortiment, allemaal in subtiele tinten voor jongens én meisjes.

4. Zonder kunststof en goed voor de wereld? PlanToys!

Een zeilboot met een pinguin, een tropisch eiland of een fonteinenset; PlanToys heeft het allemaal! Dit tot de verbeelding sprekende waterspeelgoed draagt ook nog eens bij aan een duurzame maatschappij; PlanToys gebruikt bijvoorbeeld hout van rubberbomen die geen latex meer produceren, maakt gebruik van formaldehyde-vrije lijm en kleurstoffen op waterbasis, produceert CO2-neutraal én steunt diverse sociale projecten.

5. Ga voor ouderwets vermaak en natuurlijke materialen

Met alle “plastic fantastic” mogelijkheden van tegenwoordig zou je het ouderwetse vermaak bijna vergeten! Wat te denken van het good, ol’ springtouw, een mooie houten jojo, een waterpistooltje van hout of klossen van de rubberboom?! Jute touw, FSC hout, katoen, linnen, allemaal natuurlijke materialen die – zeker ook in de zomer – fijn aanvoelen jou, je kindje en de wereld!
(Springtouw (jute/FSC hout) en jojo (FSC hout) van Ecobos, waterpistooltje van Aqua Joe, klossen van PlanToys)

6. Klus zelf een speeltafel!

En tot slot! Ben je in het bezit van een fijne tuin of ruim balkon met nog een vrij hoekje? En heb jij of je partner tijd over? Klus dan zelf een toffe water en/of zandspeeltafel van bijvoorbeeld houten pallets. Op pinterest vind je ideeën te over! Leuke weekendklus met de grootste klushulp(en) van de wereld 😉

Have fun deze zomer!

LEES OOK; 

Ik ben Valérie, moeder van Ella (3) en al 15 jaar gelukkig met de Verloofde. Dol op koken, verse muntthee met een drupje honing, inspirerende conceptstores en mijn heerlijke Woden sneakers. Daarnaast duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en in mijn hart misschien wel een eeuwige student. Word gelukkig van een echte goede latte met gesteriliseerde volle melk (echt! je moet het verschil eens proeven) en vind een dag met mijn meisje de grootste voldoening ever geven (daar kan geen werk tegenop). Moét elke dag even de buitenlucht opsnuiven en, niet geheel onbelangrijk, geïnspireerd duurzamer te leven sinds het moederschap (it just hit me!). Maar bovenal en met stip op nummer één ben ik trots op mijn heerlijke gezin!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *