4 X BESTE WORKOUTS MET JE BABY

workouts met je baby

De hoeveelheid ͚‘me-time͚’ is weer flink geslonken, sinds ik een baby heb. Sporten doe ik daarom bij voorkeur op mijn ͚’mama dagen’. Ik vind het zelf niet prettig om mijn baby bij de kinderopvang van de sportschool af te geven. Er zijn gelukkig ook workouts die je samen met je baby kan doen.

De leukste en makkelijkste workouts zet ik hier voor je op een rijtje.

1. Hardlopen achter de buggy

Zeker nu het weer weer beter wordt is dit heerlijk. Bij voorkeur ineen park met bootcamp plekjes, tijdens het slaapje kan je dan ook nog wat oefeningen doen. Zodat je echt een total body workout kan doen. Voordeel is ook dat het snel en praktisch is, hup de deur uit en je bent aan het sporten. Er zijn ook vaak regionale groepjes met buggy workouts in het park.

2. Babycarryworkout

Dit zijn workouts met de baby in de draagdoek. Heerlijk omdat je kleintje heel dicht bij je is. Tijdens de les oefen je de bekkenbodem-, buik-, bil- bovenbenen- en rugspieren. De muziek is rustig en je werkt veilig aan het herstel van je conditie. Er is tevens aandacht voor de juiste houding bij het dragen van je baby inde draagdoek of drager. En je leert moeders kennen in dezelfde fase, de workouts zijn van 3 tot 9 maanden.

3. Work out @ home

Je kan eindeloos oefeningen variëren met je baby. Bekken optillen met je kleintje op schoot. Opdrukken terwijl je baby op de grond ligt. En uiteraard steeds kiekeboe zeggen☺. Ook arm oefeningen waarbij je je baby optilt zijn eindeloos. Mijn kleintje houdt ook van yoga, heerlijk als ze nog klein zijn om samen op de grond te rollen en te stretchen. Niks heerlijker dan in de downward facing dog boven je baby hangen. Er zijn vaak ook regionaal baby bootcamps te vinden, waarin jein een groepje oefeningen doet.

4. Bring your baby @bbbhealthboutique

bbb health boutique biedt uurtjes aan waarop jeje baby mag meenemen; de͚bring your baby͛. Je traint in een hot cabin, een cabine die 50 graden wordt, waarin je spierversterkende oefeningen doet. De warmte stimuleert de vetverbranding. Heel veilig, rekening houdend met de herstelperiode die je lichaam nodig heeft. Je baby ligt heerlijk naast je op een matje ener lopen vriendelijke coaches rond die een speentje geven of de baby even optillen als het nodig is. Ook niet onbelangrijk er is veel persoonlijke aandacht. En dat is heerlijk met een kleintje.

De voordelen van de͚ ‘bring your baby͛’ op een rijtje:

  1. Je traint met je baby. Wat betekent dat je je baby opeen matje legt naast de hot cabin. De coaches zijn tijdens de͚ bring your baby͛ ook nannies om waar nodig te helpen.
  2. De workouts zijn efficiënt; in slechts een half uur ben je klaar en je werkt aan de zones die jij wilt shapen.
  3. De workouts zijn veilig; ontwikkeld door fysiotherapeuten om het lichaam ondersteuning te geven om snel te revalideren.
  4. De workouts zijn op maat; er zijn speciale programma’s voor vrouwen met bekkeninstabiliteit, open buikspieren en/of een keizersnede.
  5. Je wordt gemeten en gewogen, waardoor we je voortgang kunnen monitoren en je goed kunnen coachen & motiveren.
  6. Naast de workouts biedt bbb food-en lifestylecoaching. Korte coaching gesprekjes om je voedingsvragen en andere knelpunten te bespreken.
  7. Je traint in een health boutique, met een huiselijke sfeer met fijne faciliteiten om te voeden en verschonen.
  8. Bij bbb werken en trainen alleen maar vrouwen.

Lijkt het jou leuk om bbb te ervaren? Volg gratis en vrijblijvend een proefles. Een proefles kan je hier inplannen.Wil je weten wanneer de bring your baby uurtjes zijn. Vind hier de tijden per boutique, onder roosters.

LEES OOK: 

 

BLOG BY ESTHER DE BROUWER @bbbhealthboutique

Esther is een van de oprichters van bbb health boutique. bbb iseen holistic gym voor mama͛s (to be). Helemaal ingericht vanuit de beleving van de vrouw. Naast 30 minute hot cabin workouts, biedt bbb yoga, food- enlifestylecoaching. Esther is naast de eigenaar van bbb ook psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Zeis onlangs bevallen en heeft ook een tweeling van 8 jaar. Samen met haar gezin woont ze in Amsterdam.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.