SUGARLESS; 4 WEKEN GEEN SUIKER ETEN!

Sugarless; 4 weken geen suiker eten - VOOR
sugarless

4 Weken geen suiker eten. Ik ga het proberen vanaf 30.10! Jij ook? Sinds ik zwanger ben geweest van de derde heb ik een onweerstaanbare trek in chocolade. Terwijl ik eigenlijk nooit een zoetekauw was! Chips was altijd mijn quilty pleasure, maar daar word ik ineens niet meer warm of koud van. De zin in chocolade is er tijdens het geven van borstvoeding niet minder op geworden. Het heeft te maken met een tekort aan magnesium, dat weet ik. Maar ook al slik ik extra magnesium, mijn craving naar chocolade blijft onweerstaanbaar.

Ik geef al 8 maanden borstvoeding en het is dus een gewoonte geworden. Naast chocolade, graai ik inmiddels ook regelmatig naar andere zoetigheden. Ik bestel taartjes bij mijn koffie, snack stiekem een koekje bij het ontbijt, vraag de kaart na een etentje om vervolgens na een hele pizza nog een chocolade fondant te bestellen. Om naar niet te spreken over mijn relatie met Tony.

Onbewust snoepen

Het lijkt me ook soort van te overkomen. Als ik langs een vitrine met gebakjes loop sta ik zonder dat ik het bewust beslis ineens in de winkel om schuimgebak te bestellen. Als er op televisie gegeten wordt, loop ik gedachteloos naar de kast voor koekjes. Ik krijg dus zeker weten te veel suiker binnen momenteel. Tijd voor een maand suikervrij dus!

De kids doen ook mee

Ik heb een dolle tweeling van 8 jaar, die heel erg houden van hagelslag, appelsap en taartjes. Ook zij gaan de uitdaging aan! Niet 4 weken, het moet wel leuk blijven, het streven was 1 week, maar na lang onderhandelen zijn we uitgekomen op 1 dag! Haha, meer zat er niet, maar voor de bewustwording doet het vast wel iets…

Is suiker nou wel of niet verslavend?

Volgens de wetenschap is suiker niet verslavend. Tenminste niet zoals je verslaafd kan zijn aan drugs of alcohol. Neurologisch gezien zal dat best waar zijn, maar gedragsmatig gezien bestaan er wel eetverslavingen. En dan gaat het toch altijd om het eten van vet en/of suiker. Verslaafd zijn aan zakken wortels en tomaatjes wegkauwen, komt voor zover ik weet niet voor. En als het al voorkomt dan is het geen probleem en kan je wellicht niet eens van een verslaving spreken. Een wandelverslaving bestaat immers ook niet.

Psychologische suikerverslaving

Goed, eetverslavingen gaan dus bijna altijd over het te veel nuttigen van vet of suiker. Dus in die zin lijkt me dat je wel gewoon kan spreken van een psychologische of gedragsmatige suikerverslaving. Problematisch gewoontegedrag wat ontstaat door het steeds weer suiker eten in een bepaalde situatie of bij een bepaald gevoel. Ofwel geconditioneerd gedrag.

Suikervrij eten bestaat niet

In veel producten zit van nature suiker, zoals fruit bijvoorbeeld. Dit blijven we natuurlijk lekker eten. Het gaat echt om bewerkte producten die hierdoor een hoog suikergehalte hebben zoals frisdrank, vruchtensappen en snoep. Je hebt immers gewoon suiker nodig, eigenlijk komt het dus vooral neer op het stoppen met snoepen in de ruime zin van het woord.

Suikervrije challenge bij bbb

Wil je ook wat klontjes minder? Voor iedereen die wil minderen met suiker organiseren we bij bbb health boutique vanaf 30 oktober een ‘4 weken suikervrije challenge’. Ook jij als CITYMOM kan gratis meedoen! Je ontvangt dan een e-guide met het dagmenu, tips en heerlijke recepten. Maar er is meer!

Welk type eter ben jij?

Je start de challenge met een test om te bepalen welk type eter je bent. Ik ben duidelijk een lekkerbek, die bij het zien en ruiken van eten in de verleiding komt. Dus daar ga ik mee aan de slag! Verleidingen weerstaan, wel kijken, niet eten. Hup door die zure appel heen!

Sport 3 keer per week

Qua sport adviseren we 3 keer per week een intensieve workout te doen. Bij bbb train je in een hot cabin van 50 graden, waardoor je extra afvalstoffen kwijtraakt en de vetverbranding stimuleert. Maar als niet-lid kan je natuurlijk ook voor een andere workout kiezen, als je maar 3 keer per week sport.

Meedoen?

Wil je meedoen? Vraag dan de guide aan via info@bbbhealthboutique.nl. Je ontvangt dan ook 4 weken lang wekelijks een nieuwsbrief met tips en ervaringsverhalen van andere deelnemers.

Eindresultaat

Blijkbaar voel je jezelf fantastisch na een maand zonder suiker en smaakt zelf een wortel zoet. Aan het einde van de challenge breng ik verslag uit van onze struggelingen. Vooral als stok achter de deur, want mijn god, wat lijkt me het pittig! Wish me luck!

LEES OOK: DEZE GEZONDE GERECHTEN MAG JE WÉL ETEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

 

BLOG BY ESTHER DE BROUWER

Esther is een van de oprichters van bbb health boutique. bbb is een holistic gym voor mama’s (to be). Helemaal ingericht vanuit de beleving van de vrouw. Naast 30 minute hot cabin workouts, biedt bbb yoga, food- en lifestylecoaching. Esther is naast de eigenaar van bbb ook psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze is onlangs bevallen en heeft ook een tweeling van 8 jaar. Samen met haar gezin woont ze in Amsterdam.

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.