DE WOONTRENDS VOOR 2022

Wat worden de woontrends voor 2022? Wij vroegen het aan Eijerkamp, want zij inspireren ons al jaren met hun collecties op het gebied van wonen, slapen en design. In 2022  creëren we een thuis dat je omarmt met zachte rondingen & aaibare teddy’s! 

1. ORGANISCHE MEUBELS MET ZACHTE RONDINGEN

Rechte lijnen en strakke vormen gaan we doorbreken met vriendelijke meubels met zachte rondingen. Om te beginnen bij de bank: met een hoekbank met glooiende contouren haal je al snel een eyecatcher in huis. 

Zoals de eigen bank van Eijerkamp Faith. Die bestaat uit losse elementen met bijna kiezelachtige vormen. Door organische rondingen van de bank vervolgens te herhalen in de vorm van de salontafel en het vloerkleed krijgt het hele interieur een intieme uitstraling.

2. COMPACT EN VOLUMINEUS

Wist je dat een bank met zachte rondingen ook goed past in een compacte woonkamer? Door de organische vorm lijkt deze optisch minder ruimte in te nemen, hoe fijn is dat! 

Of kies geheel volgens deze interieurtrend voor een volumineus gevormde fauteuil met omarmend zitcomfort om lekker in weg te kruipen.

3. VAN AAIBARE SHEEPSKIN TOT ZACHTE BOUCLÉ

Pluche teddy, wollen velours, sheepskin stoffen en zachte bouclé geven je huis een nog hoger knuffelgehalte. Deze natuurlijke materialen met bijzonder diepte effect versterken de zachte rondingen en geven de meubels een bijna donzig karakter, alsof je naar de wolken kijkt. 

Als je gaat zitten word je omarmd door warmte en behaaglijkheid die we zeker in deze tijd wel kunnen gebruiken.

4. DE BOOTVORM (TAFEL)

De zachte rondingen zien we in 2022 ook terug in de eetkamer, waar de bootvorm zijn intrede doet. De bootvorm tafel tussen zit tussen een rechthoekige en ovalen eettafel in. 

Door de afgeronde hoeken biedt een bootvorm tafel lekker veel zitplekken, maar oogt minder pompeus. Zo kun je deze tafel ook goed in een kleiner huis kwijt. Én deze afgeronde vorm zet zich ook door in diverse opbergmeubels, waar de rechte plank wordt ingeruild voor een bootvorm variant.

5. IN DE MIX MET WOL & MARMER

Om deze woontrend nog een dosis extra warmte te geven vervangen we blond hout in 2022 voor notenhout en andere donkere houtsoorten. In de mix met soms wat glans, organische klein meubels en accessoires van grillige materialen. 

Den aan keramiek, versteend hout en klei, marmeren objecten, wollen plaids, dikke vloerkleden en schapen meubels (sheepskin kan niet ontbreken in deze woontrend!) ontstaat er in dit knusse interieur een niet alledaagse mix van natuurlijke materialen die niet helemaal perfect hoeft te zijn!

6. HUIDTINTEN, LEER OP DE WAND

Zachte huidkleurige tinten, in combinatie met vergrijsd roze, vergrijsd geel en de kleur Brave Ground van Flexa – de trendkleur van 2021 – zien we ook volop terug in het woonhuis van 2022: soms heb je helemaal geen kleur in huis nodig.

De algemene naam van alle trends hierboven voor 2022 kunnen we noemen ‘Soft Shapes & Organic Textures’. Er ontstaat balans in huis, door de sprekende organische vormen en verrassende mix van (aaibare) materialen samen te laten komen in een ton-sur-ton kleurenpalet met aardse tinten die ons verbinden met de natuur. 

2 Reacties

 1. Willemijn

  Hoi!! Ik ben heel benieuwd waar die eettafel en stoelen van zijn :)! Liefs,

  Antwoord
  • Bettina

   Hi Willemijn,

   De foto’s zijn via Eijerkamp.nl, daar worden alle producten die in deze blog staan verkocht!

   Groeten, Bettina

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.