TIPS VOOR EEN AVOND ONTSPANNEN & ME-TIME

De koude maanden komen er weer aan en dat betekent dat we ’s avonds weer lekker onder een dekentje op de bank kunnen kruipen. Ben jij zo’n iemand die moeilijk dit soort relaxmomentjes voor zichzelf in kan plannen? Dan is het een erg goed idee om af en toe eens lekker te ontspannen als je altijd maar druk bent met je werk en/of gezin. Misschien kunnen de tips in dit artikel je inspireren om eens lekker wat tijd voor jezelf te nemen, want zeker voor MOMS erg belangrijk. 

Creëer je eigen spamoment

Je hoeft geen super luxe badkamer te hebben om voor jezelf een spamoment te creëren. Dit kun je namelijk op veel andere manieren bereiken. Zet bijvoorbeeld wat kaarsjes in de badkamer neer en steek deze aan. 

Koop verzorgingsproducten die je fijn vindt, zoals de producten van Australian Bodycare, en laat de ontspanning maar beginnen! Je kunt ook luxe handdoeken en een fijne badjas aanschaffen zodat je na het nemen van een douche of bad ook nog even kunt relaxen. Zet een ontspannend muziekje op om het helemaal af te maken.

TIPS VOOR EEN ONTSPANNEN AVOND ME-TIME

Ga voor jezelf koken

Wist je dat je van een goede kooksessie ook tot rust komt? Bezig zijn met koken werkt namelijk ontspannend. De handelingen van het snijden en bereiden van producten zorgen er voor dat je even met niets anders bezig bent! Neem er dan wel ruim de tijd voor. 

Zoek een recept op dat je lekker lijkt, haal de benodigdheden in huis en laat het feest maar beginnen. Koop een goede fles wijn en eet ten slotte je zelf-gekookte maaltijd in alle rust op om er optimaal van te genieten.

Kijk een film of lees een boek

Nog iets om je gedachten even te verzetten: een goede film of een goed boek. Dit zijn twee dingen waar je vaak echt rust in je hoofd voor nodig hebt; kies daarom een tijdstip waarop je zeker weet dat je niet gestoord wordt.

Het is ook een aanrader om een bijvoorbeeld een film te kiezen die je al hebt gezien maar waar je destijds van genoten hebt. Het kan nooit kwaad om een goede film of geweldig boek nog eens erbij te pakken.

Doe iets creatiefs

Veel mensen zouden graag vaker creatief bezig zijn maar komen hier vervolgens niet aan toe. Toch kan het een goed idee zijn om hier tijd voor vrij te maken; wanneer je creatief bezig bent stimuleer je je hersenen, maar komt je lichaam tegelijkertijd ook in een staat van rust terecht. 

De koude en donkere herfst- en wintermaanden die op ons wachten zijn dan ook de uitgelezen kans om het tekenpapier, de schildersezel of de bolletjes wol tevoorschijn te halen!

Extra tip: heb je een avondje voor jezelf gepland? Zet dan je telefoon uit zodat je geen prikkels van buitenaf krijgt en het ook écht een momentje voor jezelf is.  

Volgende artikel

Old West - Amsterdam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.