15X WAAR HAAL JE MET JE KIND HET LEKKERSTE IJS IN AMSTERDAM?

IJs1IJs2

Als je ergens een kind blij mee kan maken dan is het wel IJS! Als het maar een beetje warm is vraagt Bobbi “zullen we een ijsje halen”! Maar waar haal je het lekkerste ijs in Amsterdam? CITYMOM zet de beste plekken op een rij:

1.HET IJSBONBONNETJE
Het IJsbonbonnetje verkoopt ambachtelijk Italiaans ijs, bonbons, wafels en crêpes. Op 2 locaties in Amsterdam: Rijnstraat & Hoofddorpplein. 

2.FROZZ
Frozz, een 100% natuurlijk ijsje gemaakt van Nederlandse yoghurt. Gezond en lekker en zonder geur-, smaak- en kleurstoffen. Je kunt kiezen uit twee soorten yoghurtijs, gewoon vanille ijs of granaatappel ijs (of een mix van beiden). Vervolgens kies je uit twee soorten toppings (bijvoorbeeld bosbessen, kiwi, koekje, chocolade, banaan, framboos, muesli, kokossnippers) en dan: aanvallen. Verkrijgbaar in de Leidsestraat, Utrechtsestraat en de Beijenkorf.

3.IJSCUYPJE
Nederland heeft een lange ijstraditie. Al diep in de vorige eeuw bereiden banketbakkers van de Hollandse zuivel een roomijs dat zich onderscheidde door de volle romige smaak. De creatieve ijsmakers van het IJscuypje hebben deze traditie nieuw leven ingeblazen. Inmiddels hebben ze vestigingen door heel Amsterdam.

4.JORDINO
Het hele jaar door verkoopt Jordino de meeste heerlijke smaken ijs en voor vele is dit dé ijswinkel van Amsterdam!

Haarlemmerdijk 25a

5.MONTE PELMO
Vaste smaken komen dagelijks terug in de vitrine, maar daarnaast zijn er ook veel wisselende verrassende smaken.

Tweede Anjeliersdwarsstraat 17

6.PISA IJS
Een van de beste ijstentjes in Amsterdam. Heerlijk ijs in veel verschillende smaken waar veel mensen speciaal een blokje voor om gaan. In de zomer staan er dan ook vaak lange rijen voor het kraampje.

Scheldeplein 22

7.FIOR DI GELATO
Erg lekker huisgemaakt ijs, ga het zelf proeven!

Nieuwe Spiegelstraat 56

8. IJSMANSCHAP 

De missie van IJsmanschap is om verandering te brengen in het aanbod van ijs. Ze maken ijs waarbij het hele proces transparant is en mensen zich bewust zijn van wat ze eten. Iedere smaak van IJsmanschap komt tot stand door een gebalanceerde samenstelling van pure en authentieke ingrediënten. Een aardbei heeft andere eigenschappen dan chocolade. Daarom heeft iedere smaak zijn unieke receptuur. Dit is nodig voor het creëren van het perfecte ijsje!

Van Spilbergenstraat 2

9.IJSKOUD DE BESTE 

Naast het door ijsmeester Desmond zelfgemaakte ijs, serveren wij ook ijscoupes, milkshakes, ijskoffie, koffie, warme wafels en appeltaart!

Meeuwenlaan 331 // aan het Noorderpark

10. MASSIMO IJSSFABRIEK

Biologisch IJs haal je bij deze ‘ijsfabriek’ dat zij zelf uit Italie halen! Hun motto; Happiness cannot be bought, but an ice cream can for sure!

Van Ostadestraat 147

11. METROPOLITAN DELI 

Ga langs voor het lekkerste verse Italiaans ijs, eigenzinnige bonbons, overheerlijke chocoladetaart en Italiaanse koffie.

Warmoesstraat 135

12. IJSBOUTIQUE

IJsboutique Amsterdam is een frisse, vrolijke ijssalon. Het uitgebreide ijsassortiment wordt gemaakt door meester ijsbereider Luc Blok. Je vindt hier veel bijzondere smaken ijs die ook nog eens extra verse producten bevatten. Een van de opvallende smaken is het Kinder Bueno ijs.

Johannes Verhulststraat 107

13. IJSLAND

Kinderen houden van pannenkoeken en van IJs! Ze meenemen naar IJsland in de Maasstraat zal dus een waar feest voor ze zijn want beide kan je hier krijgen!

Maasstraat 63

14. HET IJSBOEFJE

Bij het IJsboefje hebben ze net zulk lekker ijs als bij bovenstaande Monte Pelmo, dat is namelijk hun leverancier! mmmmm….

Beukenplein 5

15. MEZZO

Aan het Dapperplein in Oost kan je ijs halen bij Mezzo. Bij Mezzo draait het om pure ambacht van het ijs maken. En dat alles met zoveel mogelijk natuurlijke en verse ingrediënten. Voor hun kleinste gasten hebben zij een kinderstoel in de zaak. Ook kunnen kids spelen met een klein speelkeukentje, een boekje lezen of een leuke kleurplaat kleuren.

Dapperplein 36

 

LEES OOK: 10X HIER EET JE DE LEKKERSTE PANNENKOEKEN IN AMSTERDAM.

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

 

1 Reactie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.